Latinkvarteret

Paris
Quartier Latin presenterar gatuliv

I Paris 5:e arrondissement finns många barer, caféer, stora religiösa byggnader och ett naturhistoriskt museum.

Upptäck Panthéon, ett fantastiskt exempel på arkitektur i tidig nyklassicism i Latinkvarteren i Paris. Denna historiska plats blickar ut över hela staden. Panthéon byggdes ursprungligen som en kyrka men är numera ett mausoleum för framstående franska medborgares kvarlevor. Besök denna berömda byggnad i Paris 5:e arrondissement.

Ta en gratis rundtur genom Latinkvarteren. Detta område är känt för att ha varit en inspirationskälla för stora konstnärer och författare i början av 1900-talet, som Pablo Picasso och Ernest Hemingway. Stanna till vid de bohemiska barerna och utsökta caféerna och de ställen där några av dessa berömda kreativa personligheter brukade husera.

Se utställningar av prydnadsväxter, en alpin trädgård och hundratals olika rossorter i Paris botaniska trädgård. Denna magnifika trädgård ligger på den östra stranden av floden Seine. Ta dig till det naturhistoriska nationalmuseet och La Ménagerie, en liten djurpark, i Paris botaniska trädgård. Missa inte de utrotningshotade arterna som finns här i djurparken, till exempel kattbjörn och orangutang.

På Musée de Cluny finner du en stor samling med medeltida konst och artefakter. Se de ursprungliga huvudena från fasaden på Notre Dame, som man hittade under en utgrävning i slutet av 1900-talet. Beskåda gobelänger, till exempel den medeltida gobelängen Damen med enhörningen som anses vara ett av de största konstverken från medeltiden.

Köp vin, färsk frukt och grönsaker i den nedre delen av Rue Mouffetard. Några av vinsäljarna här erbjuder vinprovning utanför butiken och är kända för sina fina viner till bra priser.

5:e arrondissementet är en av Paris mest centrala stadsdelar. Det ligger på den östra stranden av floden Seine och är lätt att ta sig till via tunnelbanesystemet eller med buss. Panthéon ligger på cirka fem minuters gångavstånd från tunnelbanestationen Cardinal Lemoine.

Latinkvarteren är kända för att vara en livlig stadsdel med många studenter och är perfekt att flanera omkring i för att uppleva den autentiska parisiska livsstilen.


Populära sevärdheter i Latinkvarteret

Toppaktiviteter i Latinkvarteret


Topphotell i Latinkvarteret

Hotel Oratio
Hotel Oratio
3 out of 5
42 Rue Des Bernardins, Paris, Paris
Priset är 1 107 kr per natt mellan 30 jan. och 31 jan.
Detta hotell med romantisk prägel i Centrala Paris ligger tio minuters promenad från Ile de la Cité, Pantheon och Notre-Dame. Luxembourgträdgården och Rue de ...
4.2/5 Excellent! (980 recensioner)
"Bra och lugnt läge, kändes som ett tryggt område. Minus för det väldigt lilla och mörka rummet med fönster mot en liten innegård men badrummet var relativt stort och fräscht. Plus för luftkonditionering på rummet."

Recension från 16 aug. 2019

Hotel Oratio
Hotel Europe Saint Severin Paris
Hotel Europe Saint Severin Paris
3 out of 5
38-40 Rue Saint Séverin, Paris, Paris
Priset är 796 kr per natt mellan 6 feb. och 7 feb.
Detta hotell i Centrala Paris ligger tio minuters promenad från Ile de la Cité, Notre-Dame och Rue de Rivoli. Luxembourgträdgården och Pantheon ligger också ...
4.4/5 Wonderful! (957 recensioner)
Bekvämt och charmigt
"Du når flygplatsen direkt med RER runt hörnet, gångavstånd till parker, museer, biografer och restauranger. Hotellet är fint renoverat, rent o fräscht med bibehållen charm, sängarna är bekväma och personalen är välkomnande och ytterst hjälpsam. Frukosten är riklig. Ett hotell att återvända till!!! ..."

Recension från 30 sep. 2021

Hotel Europe Saint Severin Paris
Hotel Trianon Rive Gauche
Hotel Trianon Rive Gauche
4 out of 5
3, Rue de Vaugirard, 6th Arrondissement, Paris
Priset är 1 127 kr per natt mellan 23 jan. och 24 jan.
Detta hotell med miljövänlig profil i Centrala Paris ligger tio minuters promenad från Luxembourgträdgården och Pantheon. Notre-Dame och Paris katakomber ligger ...
4.1/5 Very Good! (982 recensioner)
Trevlig o bra hotell
"Mycket bussar/tåg rumt om. 40 min tåg från flygplatsen. Trevlig o behjälplig personal. Rummen blr vara lite större dock."

Recension från 16 okt. 2019

Hotel Trianon Rive Gauche
Le Lapin Blanc
Le Lapin Blanc
4 out of 5
41 Boulevard Saint-Michel, Paris, Paris
Priset är 1 579 kr per natt mellan 26 jan. och 27 jan.
Detta hotell i Centrala Paris ligger tio minuters promenad från Sorbonne, Luxembourgträdgården och Pantheon. Notre-Dame och Rue de Rivoli ligger också en kvarts ...
4.6/5 Exceptional! (983 recensioner)
Lovely getaway in the heart of Paris
"As Parisian living now in Sweden, I choose this place for the easy access from the airport and being centrally located. About the hotel, I have been pleased, they were focus on customer satisfaction during the entire stay and value our suggestions. Only and small issue, was that we couldnt open the ..."

Recension från 29 sep. 2021

Le Lapin Blanc
Hôtel Excelsior Latin
Hôtel Excelsior Latin
3 out of 5
20 rue Cujas, Paris, Ile de France
Priset är 913 kr per natt mellan 23 jan. och 24 jan.
Detta hotell i Centrala Paris ligger fem minuters promenad från Sorbonne och Pantheon. Luxembourgträdgården och Notre-Dame ligger också en kvarts promenad härifrån. ...
4.2/5 Very Good! (627 recensioner)
"Crappy Wi-Fi."

Recension från 24 nov. 2019

Hôtel Excelsior Latin
Grand Hotel des Balcons
Grand Hotel des Balcons
2 out of 5
3 rue Casimir Delavigne, Paris, Ile De France
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 323 kr per natt mellan 22 jan. och 23 jan.
Detta hotell i Centrala Paris ligger tio minuters promenad från Sorbonne och Luxembourgträdgården. Pantheon och Notre-Dame ligger också en kvarts promenad härifrån. ...
4.3/5 Excellent! (330 recensioner)
Charming balconies and great location
"Very helpful staff, great location, very clean and super charming balconies! Will definitely stay here again."

Recension från 31 aug. 2021

Grand Hotel des Balcons
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Andra områden i LatinkvarteretLatinkvarteret

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: