Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Toppaktiviteter i Paris

Se alla 67 saker att göra i Paris

Upptäck Paris: Saker att göra för alla smaker

Få destinationer i världen lämpar sig bättre för en romantisk weekend än Paris med drömska sevärdheter och områden som Eiffeltornet Montmartre och Versailles. Men det finns givetvis även massor att göra i Paris för alla typer av resenärer; se världsberömda konstverk på ett stort utbud av museer upptäck barnet inom dig på Disneyland Paris och njut av fransk gastronomi och beryktat vin på restauranger som inspirerat kockar över hela jorden.

Paris: Aktiviteter du inte får missa

Det finns vissa saker man måste göra när man är i Paris; aktiviteter som att äta middag på restaurang 58 i Eiffeltornet

åka på en flodkryssning på Seine ta en dagsutflykt till slottet i Versailles och promenera i Amelies fotspår i Montmartre. Glöm inte kameran så att du kan ta ett klassiskt foto av utsikten över hela staden från Sacré-Cœur längst upp i Montmartre och varför inte skaffa biljetter till en klassisk kabaréföreställning på den mytomspunna teatern Moulin Rouge?

Men Frankrikes huvudstad kan underhålla i mer än en weekend och även när du har sett alla de viktigaste sevärdheterna finns det mycket kvar att göra. Paris har många lite mer gömda smultronställen och nöjen som till exempel ett besök på kyrkogården Père Lachaise där många berömdheter ligger begravda eller en rundvandring i det exklusiva modekvarteret Marais.

Saker att göra i Paris med familjen

För barnen är det kanske mest givna utflyktsmålet Disneyland Paris där hela familjen kan åka karusell och skaka hand med Kalle Anka och Musse Pigg. Denna stora nöjespark tar minst en hel dag i anspråk och du kan till och med boka hotell i parken om du vill stanna längre. Övriga barnfavoriter är den mindre nöjesparken Parc Astérix och en kuslig rundtur i Paris katakomber. Utforska en mörkare sida av ljusets stad i de underjordiska tunnlar som har varit begravningsplats för tusentals människor och fortfarande har väggar som kantas av dödskallar och ben.

Paris för konstälskare

Paris tre mest populära konstmuseer är Louvren Musée d’Orsay och Centre Pompidou och även om du inte vill besöka fler än bara dessa tre erbjuder de tillräckligt med aktiviteter i Paris för att fylla en hel weekend och ta dig på en lång resa genom den mänskliga konsthistorien. Louvren är kanske världens mest kända museum och dess foajé som ligger inrymd under en stor glaspyramid är en av Paris mest fotograferade platser. Vill du hinna med mycket på en kort tid kan du boka en tur till museet där en guide tar dig direkt till mästerverken Mona Lisa Venus från Milo Nike från Samothrake och mycket mer. Musée d’Orsay som ligger i en gammal tågstation är impressionisternas hemvist och innehåller framför allt konstverk från mellan 1848 och 1915 bland annat av mästare som Monet Degas Renoir och Cézanne. Centre Pompidou är Frankrikes nationalmuseum för samtidskonst och innehåller verk från 1900-talet och framåt som ett komplement till de övriga två museerna.

Mat och dryck i Paris

Mycket som har med Paris att göra kretsar kring mat och dryck. Frankrike är förstås känt för sitt vin så varför inte prova på en lektion i fransk vinprovning eller lyxa till det lite extra med en flodkryssning på Seine med champagneprovning? Överallt i Paris serveras du fantastisk mat och du kan ofta hitta specialmenyer med två eller tre rätter för ett bra pris. Vill du heller jobba lite för maten och samtidigt lära känna den parisiska lokalbefolkningen kan det vara roligt att gå på en matlagningskurs. Låt din värd visa dig runt på en lokal marknad innan du lär dig att laga en klassisk parisisk lunch.

Karta

Var kan jag bo i Paris?

Centrala Paris

De fascinerande museerna, den ståtliga katedralen och de charmiga kaféerna är bara några exempel på saker att utforska i Centrala Paris. Bland de främsta sevärdheterna hittar du Palais Royal och Louvren. Hoppa på tunnelbanan på Palais Royal-Musée du Louvre metrostation eller Louvre - Rivoli Metro för att se mer av staden.

MuseumMonumentArkitektur

Montmartre

Detta charmiga kvarter vakas över av den vackra Sacré-Cœur-basilikan och påminner fortfarande om sina forna dagar som hemvist till några av världens största konstnärer.

KatedralKyrkaStorstad

7:e arrondissement

Se Eiffeltornet och andra mytomspunna byggnader och museer i ett mysigt distrikt som passar alla kulturentusiaster.

TurMuseumArkitektur

Roissy-en-France

Roissy-en-France – inkörsporten till Paris – är en lugn, lantlig gallo-romersk by i Val-d'Oises gröna dalar.

AffärsresorShoppingRestauranger

Saint-Germain-des-Prés

De charmiga kaféerna och de populära butikerna är bara några exempel på saker att utforska i Saint-Germain-des-Prés. Besök berömda sevärdheter som Ile de la Cité och Saint-Germain-des-Pres kloster, och hoppa på tunnelbanan på Mabillon Metro eller Saint-Germain-des-Pres Metro om du vill se mer av staden.

MuseumArkitekturStorstad

Marais

Beundra historiska och arkitektoniska mästerverk och besök ett av Europas största moderna konstmuseer i Paris 3:e och 4:e arrondissement.

MuseumArkitekturTur