Need Some Inspiration?

Select a Theme
Spa
Stockholm

Intro

Spa i Stockholm

Så snart man sätter foten i Stockholm är det lätt att bli inspirerad till att unna sig lite kroppslig och själslig avkoppling. Båtarna som seglar förbi på Mälarens blanka vatten skapar en rogivande fond som kompletterar vilken spavistelse som helst. Kanske är det därför som så många svenskar väljer att åka på spaweekend till Stockholm eller passar på att tillbringa några timmar på ett dagspa i innerstaden när de har vägarna förbi.

continued

Oavsett om du väljer att tillbringa en långweekend i Skärgården där du kan njuta av lugn och ro och komma i kontakt med naturen eller om du tar in på ett elegant lyxhotell med utsikt över hamnen kan du räkna en holistisk upplevelse där vistelsen i staden är lika välgörande som behandlingarna på spahotellet. Spahotellen i Stockholm är kända för sitt breda utbud av behandlingar som hämtar inspiration från de allra senaste trenderna men som även utformas i samklang med de senaste vetenskapliga rönen. Här kan du prova allt från fotmassage med chokladterapi till föryngrande peeling och vitaminberikade djuprengörande ansiktsmasker.

Top things to Do

Spahotell att besöka

Vart i Stockholm du än väljer att åka finns det många olika spamöjligheter att välja mellan. Allt från mindre hotell på anrika platser till större storstadshotell som är perfekta för en spaweekend där du själv kan välja att kombinera avkoppling i hotellets spaavdelning med sightseeing och turistande.

Vill du kombinera din spaweekend med ett besök i Sveriges huvudstad Stockholm har du många alternativ att välja mellan. Önskar du ge din spaupplevelse en asiatisk touch ska du besöka Yasuragi, beläget på Hasseludden, bara 20 minuter från centrala Stockholm. Hotellet blev utnämnt till Årets Spa 2014 och här omfattas hela ditt besök av lugn och ro. Vid ankomst får du, förutom handduk och tofflor, även en yukata, en sorts badrock i bomull, att bära under hela ditt besök, även vid måltiderna. Förutom de vanligaste spabehandlingarna som massage, ansiktsbehandlingar och behandlingar för händer och fötter erbjuder Yasuragi också en del specialbehandlingar. De så kallade signumbehandlingarna grundar sig i klassiska japanska behandlingar och man erbjuder även en särskild behandling för gravida. Reser du tillsammans med din partner finns det möjlighet att njuta av en massage tillsammans, eller varför inte göra ett gemensamt besök i det japanska tehuset och njuta av en kopp grönt te och en stund tillsammans samtidigt som ni får en avslappnande fotbehandling? Det finns även behandlingar för dig som i första hand söker avkoppling, exempelvis floating –flyta i vatten med hög salthalt. Lugnet och avkopplingen återspeglas i den asiatiska matlagningen och för att verkligen kunna njuta av den tid du spenderar på dig själv har en av hotellets restauranger en kock som tillagar maten direkt vid ditt bord i restaurangen. 

Ett annat bra alternativ är Clarion Hotel Stockholm, som ligger i stadsdelen Södermalm, känd för sina butiker, restauranger, gallerier och parker. Förlägger du din spaweekend hit kan du ladda batterierna på fantastiska Elements Spa, en grön oas mitt i Stockholm. Här kan besökare skämma bort sig själva med ansiktsbehandlingar, kroppsbehandlingar, duobehandlingar, gravidbehandlingar och ayurvediska behandlingar, bara för att nämna en del av vad denna spaanläggning har att erbjuda.

För den som är ute efter en mer lantlig touch på sin spaweekend kan Hesselby Slott rekommenderas. Detta hotell inrymt i ett slott ligger i Vällingby, ungefär en mil nordväst om centrala Stockholm. Här har rummen inretts av kända musiker och den gammaldags atmosfären är väl bevarad. Hotellets spaanläggning heter Spa Linaro och är ett mysigt, litet spa där du kan njuta av lugn och ro och en mängd olika behandlingar, allt från ansiktsbehandlingar och massage till spamanikyrer och kroppsinpackningar. Här finns även ett relaxrum och ett bastuhus.

Besöker du Stockholm och vill unna dig enbart en avkopplande spabehandling är kanske anrika Centralbadet rätt plats för dig. Här finns inga boendemöjligheter, men spabadet ligger precis vid Stockholms stora shoppinggata Drottninggatan, så att ta sig hit är en lätt uppgift. Centralbadets spaavdelning erbjuder behandlingar av stor variation och du hittar allt från kroppsbehandlingar med kanel till barberartjänster och olika typer av massage. Här erbjuds också särskilda spabehandlingar för gravida. När du bokar en behandling får du automatiskt inträde till deras välkända bad, och om du väljer att ta dig ett dopp, passa på att ta dig en titt på det vackert utsmyckade taket. 

Did you know that?

Visste du att...

...Gamla Stan i Stockholm är en av de bäst bevarade medeltida stadskärnorna i Europa och den plats på vilken Stockholm grundades år 1252.

...det finns mer än 70 museer i Stockholm.

...Stockholmsarenan Eriksson Globe, även känd som Globen, är världens största sfäriska byggnad. 

...världens största Ikea ligger i Kungens Kurva i Skärholmen, strax utanför Stockholm.

...Skansen i Stockholm är världens första utomhusmuseum. 

 

The local perspective

Gör som lokalbefolkningen

Befinner du dig på något av Stockholms otaliga spahotell i februari eller mars och känner att du behöver göra ett avbrott i det nyttiga ätandet kan du prova på en ny version av den klassiska fastlagsbullen, semlan. Under tidig vår 2015 lanserade Tössebageriet på Karlavägen 77 den så kallade wrapsemlan – enkel både att ta med sig och att äta. Ett sött tunnbröd fyllt med den klassiska fyllningen för en semla: vispgrädde och mandelmassa. Denna blev en stor hype bland stockholmsborna, och spred sig snabbt även till andra platser i Sverige.

Har du barnasinnet kvar och känner att du behöver lite fart och fläkt efter några dagars avkoppling och vila kan ett besök på tivolit Gröna Lund, på den natursköna ön Djurgården, göra susen. Här kan du prova de allra senaste åkattraktionerna, besöka det läskiga Spökhuset med ”riktiga” spöken, spela på lotterier och spel eller sätta dig vid något av matställena och njuta av utsikten över vattnet. På sommarkvällar ges konserter från stora scenen.

Djurgården stoltserar även med utomhusmuseet Skansen, där du kan promenera runt genom fem århundraden av den svenska historien. Här finns allt från tidsenliga byggnader till vilda djur och både vuxna och barn kommer garanterat att uppskatta besöket.

Vill du upptäcka den svenska populärkulturen sitter ett besök på nyöppnade ABBA-museet mitt i prick. Här får du lära dig mer om den svenska musikgruppen som tog världen med storm från 1970-talet och fram tills dess att bandet upplöstes. Titta på de speciella scenkläderna, lär dig texterna utantill eller varför inte prova på att spela något instrument och själv bli en av medlemmarna i bandet? Här finns någonting för alla, vare sig du redan är ett ABBA-fan eller blir ett under besöket.

Om du känner för att utmana dina smaklökar redan på förmiddagskvisten, såväl på vardagar som på en lördag eller söndag, kan en brunch på anrika Grand Hotel vara ett gott alternativ. Här flödar lyxen och brunchen bjuder bland annat på Kalix löjrom och ägg benedict. När magen är full kan du passa på att promenera över Skeppsholmsbron till Skeppsholmen och besöka Moderna Museet. Här hittar du modern konst från många olika konstnärer och även många olika typer av konst, från måleri till installationer av mer teknisk karaktär.

Teaterintresserade hittar sitt lystmäte på Kungliga Dramatiska Teatern, även känd som Dramaten. Denna teater är Sveriges nationalscen, med Sveriges bästa och största teaterskådespelare i allt från klassiker till nyskrivna pjäser. Varför inte avsluta en avkopplande spadag med en givande kulturkväll?