Hoofddorp

Reseguide
Unna dig en resa till Hoofddorp, den perfekta basen för dagsutflykter i Randstad.

Tillbringa en weekend i Hoofddorp, som ligger strategiskt och erbjuder något för alla. Kombinera en dags shopping i Amsterdam med en avkopplande eftermiddag på stranden i Zandvoort och middag i Haarlem.

Hoofddorp är byggt på det som var sjön Haarlemmermeer fram till mitten av 1800-talet. Eftersom sjön blev allt större och började inkräkta på Amsterdam tog man år 1850 beslutet att fylla ut den. Två byar, Venneperdorp och Kruisdorp, grundades på den nya marken och fick senare namnet Hoofddorp.

Om du är sugen på shopping har Hoofddorp många butiker, men det är också nära till Amsterdams Kalverstraat och De 9 Stratjes. Tillbringa en trevlig kväll i Jordaan innan du återvänder till boendet i Hoofddorp.

Naturälskaren kan bege sig till stranden i Zandvoort eller prova på fågelskådning i National Park Zuid-Kennemerland. Om du vill hålla dig närmare Hoofddorp kan du hyra cykel och bege dig till Westeinderplassen och ta en båttur på sjön.

Hoofddorp är en liten stad som är lätt att utforska till fots. Området är perfekt för en dags cykling eller vandring.

Använd kollektivtrafiken för dagsutflykter till ställen som ligger längre bort. Staden har en tågstation och bra regionala busstjänster. Det är bäst att lämna bilen i Hoofddorp och använda kollektivtrafiken, eftersom parkeringsavgifterna i städer som Haarlem och Amsterdam är höga.

Hoofddorp ligger mitt i Randstad och staden nås lätt med både kollektivtrafik och bil. Bilresan från Calais till Hoofddorp tar ungefär 4 timmar beroende på trafiken. Om du reser från Sverige är det vanligt att flyga till Amsterdam och sedan resa till Hoofddorp med tåg från flygplatsen Schiphol. Resan tar bara 5 minuter.

Oavsett vad du vill uppleva under semestern ger resor till Hoofddorp möjlighet till många kulturaktiviteter och nöjen.

Var kan jag bo i Hoofddorp?

IntercityHotel Amsterdam Airport
IntercityHotel Amsterdam Airport
4 out of 5
Spark Avenue 1, Hoofddorp
Priset är 1 305 kr per natt mellan 18 juni och 19 juni
1 305 kr
per natt
18 juni - 19 juni
Detta hotell med spa har 4 stjärnor och ligger i Hoofddorp. Här har du tillgång till gratis wi-fi, fullständigt spa och frukost. Våra gäster brukar tala väl ...
8,8/10 Excellent! (448 recensioner)
"Bra för en natt."

Recension från 15 aug. 2022

IntercityHotel Amsterdam Airport
NinetyNine Hotel Amsterdam Airport
NinetyNine Hotel Amsterdam Airport
3.5 out of 5
Kruisweg 601, Hoofddorp
Priset är 997 kr per natt mellan 2 juli och 3 juli
997 kr
per natt
2 juli - 3 juli
Detta hotell har 3,5 stjärnor och ligger i Hoofddorp. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och parkering. Våra gäster brukar tala väl om frukosten ...
9/10 Wonderful! (328 recensioner)
Ett ok hotell
"Ett okej hotell med bra kommunikationer till Amsterdam och andra städer. Minus var bristen på städning och att vattnet från duschen rann ut över hela golvet samt oljudet från trafiken."

Recension från 26 apr. 2022

NinetyNine Hotel Amsterdam Airport
Maxhotel Amsterdam Airport Schiphol
Maxhotel Amsterdam Airport Schiphol
2.5 out of 5
Kruisweg 565, Hoofddorp
Priset är 827 kr per natt mellan 3 juli och 4 juli
827 kr
per natt
3 juli - 4 juli
Detta hotell med miljövänlig profil ligger i Hoofddorp. Här har du tillgång till gratis wi-fi, parkering och reception (öppen dygnet runt). Våra gäster brukar ...
8,2/10 Very Good! (841 recensioner)
trevligt
"Det var en lugn och trevlig miljö nära buss till amsterdam city 3min promenad till bussen"

Recension från 19 apr. 2023

Maxhotel Amsterdam Airport Schiphol
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.
Cityden Zuidas
Cityden Zuidas
4 out of 5
Professor J.H. Bavincklaan 3, Amstelveen
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Amstelveen. Här har du tillgång till gratis wi-fi, takterrass och frukost. Våra gäster ...
8,4/10 Very Good! (777 recensioner)
Trevligt
"Riktigt trevliga lägenheter. Fantastiskt skön säng."

Recension från 13 feb. 2020

Cityden Zuidas
Cityden Stadshart
Cityden Stadshart
4 out of 5
Stroombaan 1, Amstelveen
Detta lägenhetshotell har 4 stjärnor och ligger i Amstelveen. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice dygnet runt. Våra gäster brukar ...
9,2/10 Wonderful! (352 recensioner)
Trevligt, lugnt, bra pentry på rummet
"Väldigt bra boende med ett mindre pentry i rummet. Trevligt område, lugnt och nära till kommunikationer - både tåg, spårväg och buss. Bra frukost, inte överdådig men allt det man vill ha fanns där och med trevlig personal."

Recension från 17 sep. 2021

Cityden Stadshart
EuroParcs Spaarnwoude
EuroParcs Spaarnwoude
ZUIDERWEG 2, Halfweg, 1165NA
Detta boende ligger i Halfweg. Här har du tillgång till gratis wi-fi, avgiftsfri parkering och barnpool. De populära sevärdheterna Anne Franks hus och Van Gogh-museet ...
8,2/10 Very Good! (71 recensioner)
"Det var trevligt att det var utanför Amsterdam så att man kunde komma undan storstan, men det var jobbigt att resa mellan dem."

Recension från 5 nov. 2022

EuroParcs Spaarnwoude
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Populära sevärdheter att besöka

Saker att göra

Städer nära Hoofddorp