Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Topperbjudanden på hyrbilar i Solna

Se alla hyrbilar i Solna

Boka hyrbil med Expedia i Solna

Välkommen till Solna

Solna är en kommun och stad som ligger strax norr om Stockholms innerstad. Även om Solna är landets tredje minsta kommun till ytan är det befolkningsmässigt landets 28:e största. Det är en levande stad där det finns mycket att se, och med en hyrbil i Solna blir det lätt att ta sig runt.

Namnet Solna har sina rötter i Solnö, vilket betyder den solbelysta ön, och staden har ett unikt läge mellan Kungliga Nationalstadsparkens grönskande oas och Stockholms storstadspuls – det bästa av två världar. Att hyra bil i Solna är en bra idé om du vill utforska den här charmiga delen av huvudstaden eller se mer av Stockholms alla sevärdheter.

Hur du tar dig till Solna

Det är lätt att ta sig hit, och reser du med flyg till Solna kan du antingen landa på Bromma flygplats eller på Arlanda. Solna har ett strategiskt läge mellan de båda flygplatserna och Stockholms innerstad. Du kan hämta din hyrbil direkt på flygplatsen, eller så kan du välja mellan en rad olika hämtnings- och återlämningsplatser runt om i staden. Det är enkelt att boka en bil i Solna med hjälp av Expedia, och om du bokar i förväg kan du vara säker på att få ett fordon som passar dina behov till ett riktigt bra pris. Eller varför inte boka en paketresa till Solna? Då kan du kombinera hyrbil med boende och flyg.

Tack vare närheten till huvudstaden har Solna utmärkta kommunikationer. I nord-sydlig riktning genomkorsas kommunen av E4, och i öst-västlig riktning av E18. Att gå till en biluthyrning i Solna kan vara det smidigaste valet, men om du vill lämna bilen hemma en stund kan du välja mellan pendeltåg, tunnelbana och buss.

Utforska med bil i Solna

Ha ditt boende i Solna som bas för din Stockholmsresa – det finns mycket att se i staden och dess omgivningar. Solna är en del av Stockholm som är under ständig utveckling – det är faktiskt en av Sveriges snabbast växande kommuner. Du kan till exempel ta hyrbilen till Arenastaden, där du kan besöka Friends Arena eller Mall of Scandinavia, som är Skandinaviens största shoppingcenter. När du fått nog av nöjen och shopping kan du bege dig till Hagastaden, som vuxit upp på gränsen mot Stockholms innerstad. Här hittar du det nya universitetssjukhuset Nya Karolinska Solna och Karolinska Institutet, ett av världens främsta medicinska universitet, i kombination med nya spännande restauranger och butiker.

Ut i naturen med hyrbil i Solna

Att hyra bil i Solna passar även bra när du vill komma närmare naturen. En tredjedel av ytan i Solna kommun utgörs av grönområden, och en tredjedel av den Kungliga Nationalstadsparken, som var världens första nationalstadspark. Här finns även tre kungliga slott med tillhörande slottsparker! I Hagaparken kan du se Haga slott, där kronprinsessan med familj bor, och i Ulriksdals naturreservat kan du besöka Ulriksdals slott med tillhörande opera. Karlbergs slott är idag hem för Militärhögskolan Karlberg. Med en hyrbil kan du lätt ta dig från stadsnöjen och shopping till lugn grönska.

Vanliga frågor om biluthyrning i Solna

Vad är det bästa priset för en hyrbil i Solna?

Under de senaste sju dagarna kostade den billigaste hyrbilen i Solna 473 kr.

Vad är det genomsnittliga priset för en hyrbil i Solna?

I genomsnitt kostar en hyrbil i Solna 557 kr.

Varför bör jag boka en hyrbil med Expedia?

När du bokar hyrbilar med Expedia kan du enkelt jämföra många olika populära biluthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst. När du bokar hyrbilar med Expedia tillkommer inga extra kostnader eller avbokningsavgifter.

Hur bokar jag en hyrbil med Expedia?

Du kan boka hyrbil med Expedia online eller via telefon. Du kan välja att antingen betala direkt eller senare. De betalningsalternativ som är tillgängliga visas när du bokar. Logga in på ditt konto eller skapa ett konto på betalningssidan för att samla Expedia Rewards-poäng på din hyrbilsbokning.

Tillkommer några ytterligare kostnader när jag avbokar en hyrbil?

Du är berättigad till full återbetalning för de flesta hyrbilsbokningar hos Expedia, oavsett när du avbokar. Alla förbetalda bokningar är dock inte berättigade till återbetalning. Granska din resplan för mer information. Om din förbetalda bokning är berättigad till återbetalning måste den avbokas minst sex timmar före hämtning. Om du är senare än så återbetalas du inte. Du återbetalas inte för oanvänd tid om du lämnar tillbaka en förbetald hyrbil före avtalad tid.

Hur avbokar jag min hyrbilsbokning via Expedia?

Logga in eller ange din e-postadress och resplansnummer för att avboka din hyrbilsbokning. Klicka sedan på Hitta resplan. Under Hantera bokning väljer du Avboka och sedan AVBOKA. Många förbetalda hyrbilsbokningar är ej återbetalningsbara. Förbetalda bokningar måste avbokas minst sex timmar före hämtning för att vara berättigade för en full återbetalning. Kontakta oss för att ändra eller avboka en hyrbilsbokning som du bokat som en del av en resa.

Bör jag boka en hyrbil online i förväg eller på plats i Solna?

Om du bokar en hyrbil hemifrån med Expedia kan du vara säker på att du får välja vilken typ av bil du vill ha. Du kan även jämföra olika erbjudanden och extraservice i förväg för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Sedan behöver du bara hämta bilnycklarna för att påbörja din resa. Dessutom behöver du inte börja leta efter en lämplig biluthyrning när du kommer fram till resmålet eller läsa igenom en massa regler och villkor vid disken. Du kan helt enkelt ta det med ro.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min hyrbil?

En omfattande försäkring är ett bra val om du vill undvika obehagliga överraskningar. Det gör att du kan njuta av din resa utan att behöva oroa dig.

Måste jag betala för min hyrbil i förskott?

Vi erbjuder ett antal olika betalningsalternativ när du bokar en hyrbil. Fortsätt att läsa för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Boka nu, betala nu Med det här alternativet bokar du en hyrbil och betalar vid bokningstillfället. Du måste ha ett kreditkort för att kunna betala i förskott och du kan använda Expedia Rewards-poäng för att täcka en delmängd av bokningskostnaderna. Vissa biluthyrningsföretag kanske låter dig betala med ett betalkort, men föraren måste ha ett giltigt kreditkort för att lämna en deposition vid hämtning. Boka nu, betala senare Med det här alternativet kan du boka en hyrbil utan att betala i förväg. I stället betalar du hela kostnaden med ett kreditkort på upphämtningsplatsen. Hyrbilsföretaget gör en reservation för depositionen på kreditkortet.

Vad bör jag tänka på när jag hyr en bil?

Se över bilen efter repor eller skador när du hämtar den. Granska bilen noga och uppmärksamma säljaren om eventuella skador innan du kör iväg.

Var kan jag hitta biluthyrningar i Solna?

Hyrbilsföretag finns ofta runt flygplatser och i stadskärnor.

Upptäck Solna

Utforska Solna med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!