Billiga flygbiljetter till Solna

Förslag på billiga flygresor till Solna

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 379 kr för enkelflyg och 791 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Norwegian Air International Ltd
Brussels Airlines
Braathens Regional Aviation
Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines
Brussels Airlines
Norwegian Air International Ltd
Scandinavian Airlines

Om Solna

Om Solna

Flyg till Solna

Till Solna tar du dig enkelt med flyg eftersom det finns inte bara en, utan två flygplatser på kort avstånd. Flygplatserna är två av Sveriges främsta flygplatser, nämligen Arlanda och Bromma flygplats. Till båda flygplatserna kan du flyga med inrikes- och utrikesflyg – naturligtvis beroende på var din resa börjar – och med Expedias hjälp kan du hitta bra och billiga flyg till Solna.

Du flyga till direkt Solna från flera flygplatser runt om i Sverige. Bland de flygbolag som kör hit finns SAS; Malmö Aviation och Norwegian. Några av flygbolagen erbjuder både ekonomiklass och Business Class, så du kan själv välja om du vill ha en extra bekväm flygresa, eller om du hellre betalar för en billigare biljett och istället lägger pengarna på roliga aktiviteter i Solna.

Att göra i Solna

I Solna finns det en mängd olika saker att hitta på. För den sportintresserade är ett besök på Friends Arena i nybyggda stadsdelen Arenastaden ett tips. Här spelas både internationella fotbollsmatcher och allsvenska derbyn. På arenan arrangeras ibland även konserter, vilket kanske lockar mer för musikälskaren.

I Solna har du närhet både till stadens puls och en vacker natur med parker, skogar och sjöar. I Solna centrum finns en rad olika butiker som erbjuder en varierad shopping med allt från klädbutiker till elektronikaffärer och skönhetssalonger. Hagaparken ligger alldeles i närheten och här kan du njuta av natursköna områden och ta dig en titt på Haga slott. Varför inte passa på att hyra bil i Solna? Då tar du dig enkelt runt mellan alla vackra platser.

Att ta sig till och från flygplatsen

Det är smidigt och bekvämt att flyga till Solna tack vare ortens närhet till de båda flygplatserna. Arlanda flygplats ligger en knapp halvtimme från Solna och är Sveriges största flygplats. Här möts du av liv och rörelse och det finns utmärkta förbindelser till Solna med både tåg och buss. Storstockholms lokaltrafik (SL) kör pendeltåg från Arlanda C till Solna station och den resan tar cirka 30 minuter. Du kan även åka flygbuss, och den stannar bekvämt på flera håll i Solna. Kolla upp vilken hållplats som ligger närmast ditt hotell i Solna och glöm inte att trycka på stoppknappen!

Om du istället åker till Bromma flygplats tar du dig till Solna på ännu kortare tid. Bromma är en så kallad cityflygplats, och under inflygningen får du en fantastisk vy över Solna och den svenska huvudstaden– en anledning så god som någon att be om en fönsterplats! SL kör lokalbussar från Bromma flygplats som tar dig till Solna på bara några minuter. Ett annat alternativ är att ta flygbussen in till Stockholms cityterminal och att därifrån sedan ta dig med tunnelbana eller pendeltåg till Solna. Naturligtvis finns även möjligheten att ta sig mellan flygplatserna och Solna med taxi, och många taxibolag har bra erbjudanden för just flygplatsresenärer.

Boka billiga flygbiljetter till Solna

Det går ofta att hitta resor till Solna till ett bra pris, men tänk på att det ofta blir billigare ju tidigare du bokar. Kika även efter speciella rabatter, som student- eller pensionärsrabatter. De olika flygbolagen flyger från olika destinationer, några av dem landar på Arlanda och andra på Bromma. Vad passar dig bäst?

Vanliga frågor och svar

Vad heter flygplatsen i Solna?
Solna har en enda flygplats, och den heter Stockholm (BMA-Bromma).
Hur långt från centrala Solna ligger BMA?
Om du bor vid centrum i Solna tar den sista biten av resan inte lång tid när du väl har anlänt till BMA. Terminalen ligger endast 4 kilometer från stadskärnan.
Kan jag flyga till Solna?
Besök vår sida med reseråd under covid-19 för att få uppdaterad information om flyg till Solna. Här kan du läsa mer om gällande reserestriktioner och om karantän krävs efter att du landat.
Var kan jag hitta mer information om hur jag ändrar eller avbokar mitt flyg till Solna?
Om du vill ha mer information om hur du uppdaterar ditt flyg till Solna kan du besöka vår kundtjänstportal.
Hur hittar jag billiga flyg till Solna med flexibla ändringspolicyer?
Många flygbolag erbjuder möjligheten att boka om ditt flyg utan någon ändringsavgift. Du behöver bara betala skillnaden i pris mellan den ursprungliga biljetten och den nya. När du söker efter flyg till Solna kan du använda filtret “Inga ändringsavgifter”.
Vilken flygplats är bäst när man flyger till Solna?
Om du flyger till Stockholm (ARN-Arlanda) är du 30 kilometer från stadskärnan. BMA välkomnar också många resenärer på väg till Solna och är placerad cirka 4 kilometer från stadens centrum.
Hur många flygbolag flyger till Solna?
Solna tar emot flyg från 43 olika flygbolag, som flyger från 133 flygplatser i världens alla hörn.
Vilka flygbolag flyger till Solna?
Resenärer väljer oftast SAS, Norwegian Air Shuttle eller Norwegian Air International när de ska resa med flyg till Solna. Merparten av flygen kommer från Frogner, och det är SAS som är det ledande flygbolaget på den här rutten.
Hur många direktflyg går det till Solna?
Att organisera en uppiggande semester i Solna är enkelt när du har 2 028 direktflyg att välja bland varje vecka.
Var avgår de populäraste flygen till Solna från?
Flygen till Solna från Oslo, Gamla stadskärnan och Haga brukar vara mycket populära.
Hur lång tid tar flyget till Solna?
Om du reser från Oslo är du i luften uppemot 1 timme innan du landar i Solna. Från flygplatsen i Gamla stadskärnan tar flygresan omkring 2 timmar och 52 minuter, medan flygtiden från Haga är ungefär 1 timme och 3 minuter.
Hur hittar man det billigaste flyget till Solna?
Många erfarna resenärer vet att du inte ska dröja till sista minuten med att boka biljetterna. Priserna är vanligtvis högre strax innan avgångsdatumet. Ett annat bra tips för att hitta fina erbjudanden kan vara att titta på flera olika alternativ. Om din destination har flera flygplatser skulle du kunna undersöka om det är billigare att boka flyg till en mindre trafikerad terminal. Sist men inte minst kan du spara ytterligare några kronor genom att vara beredd på att boka omedelbart. Om du hittar ett bra erbjudande ska du inte dröja, utan boka med en gång.
Hur tar man sig igenom flygresan till Solna?
Oavsett avreseort kan din resa med flyg gå smidigt, så länge du är ordentligt förberedd. Vi har plockat fram en lista med bra tips som kan hjälpa dig se till att din semester i Solna börjar på rätt sätt.Packa det här i ditt handbagage:

  • För det första ska du komma ihåg att ta med dig ditt pass, alla resedokument, lite pengar och viktiga mediciner. Härnäst vill du nog ha lite underhållning under flygresan. En spännande bok och en surfplatta fullpackad med dina favoritfilmer är två bra alternativ. Om du vill kunna sova en stund kan ett nackstöd och ett par hörlurar vara användbara. Slutligen bör du komma ihåg att reservera plats i väskan för några grundläggande toalettartiklar, så att du har möjlighet att känna dig fräsch när du landar.

Packa inte följande saker i handbagaget:

  • Lämna alla stora flaskor med hårsprej och balsam i bagaget du checkar in. Alla vätskor och geler i mängder på över 100 milliliter kommer att omhändertas av säkerhetspersonalen. Vassa eller spetsiga föremål, som skruvmejslar, och andra farliga objekt, exempelvis starka kemikalier och tändstickor, är också förbjudna.

Såhär bör du klä dig på flyget:

  • Flygets gångar är inte rätt plats för att briljera med dina nya och trendiga kläder. Ta på dig någonting bekvämt och glöm inte att ha med dig en extra tröja, eftersom det ofta blir lite kyligt på längre flygturer. Bekväma skor med flat sula kan också rekommenderas.
  • Tillståndet djup ventrombos, eller DVT, kan vara en risk under längre flygresor. Det innebär att blodproppar bildas, oftast i benen, vilket kan bero på att man har förblivit stillasittande för länge. Du kan begränsa risken genom att ställa dig upp och gå fram och tillbaka i gången. Ett par ordentliga kompressionsstrumpor kan också hjälpa.

Hur tar man sig snabbt igenom säkerhetskontrollerna när man flyger till Solna?
Hemligheten är att vara förberedd. Vi har förberett en lista med bra tips så att du kan ta dig igenom säkerhetskontrollerna utan problem. Sedan bär det av mot Solna.

  • Personalen i kontrollen kommer först att försäkra sig om att du har ett giltigt pass och rätt boardingpass innan du kan fortsätta igenom. Se till att allt är nära tillhands.
  • Därefter väntar röntgenmaskinen. Töm fickorna och lägg av allt som kan få larmet att gå, till exempel jackor och bälten. Lägg upp allt på bandet så att det kan skannas.
  • Under en kort stund måste du klara av att leva utan digital teknik. Din bärbara dator, din mobil och övrig elektronik ska också gå genom skannern.
  • Schampo, parfym och andra vätskor eller geler i ditt handbagage måste ligga i förpackningar som rymmer högst 100 milliliter. Allt måste dessutom få plats i en återförslutningsbar, genomskinlig plastpåse på en liter.
  • Det är möjligt att du måste ta av dina skor och skicka dem genom skannern, så det kan vara praktiskt att bära skor som du lätt kan ta av och på.
  • Ta inte med dig någonting som är förbjudet ombord på flyget. Om du ska ta vassa eller spetsiga föremål med dig på semestern måste du packa ner dem i ditt incheckade bagage, annars kommer de att omhändertas av säkerhetspersonalen.

Information om flyg till Solna
Destinationens flygplatsArlanda
IATA-kod för ankomstflygplatsARN
DestinationStockholm
Flygpris791 kr

Populära flyg till Solna

Priserna var tillgängliga under de sju senaste dagarna och börjar på 379 kr för enkelflyg och 791 kr för resor tur-och-retur, för den angivna perioden. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Scandinavian Airlines
Scandinavian Airlines