Bloomsbury

London
British Museum som inkluderar historisk arkitektur såväl som en stor grupp av människor
Strosa längs de breda gatorna bland toppuniversitet, grönskande torg och världsberömda British Museum.

I centrala London ligger Bloomsbury, ett populärt område där akademisk kultur råder och stämningen ofta är trivsam som i en liten by. Det här är en sofistikerad plats som är känd för sina läroverk, grönområden och museer. Många viktiga historiska personer har levt och verkat i Bloomsbury, däribland Charles Darwin, Karl Marx och Virginia Woolf. Nu för tiden är det framför allt studenter, bokmalar och fritänkare som dras hit.

En av de största attraktionerna är British Musuem. Här kan du se en fascinerande konstsamling och 7000 år gamla arkeologiska förmål. Särskilt populär är utställningen med egyptiska skatter och här finns en av världens mest omfattande samlingar. Museet har öppet dagligen och det är gratis inträde, vilket gör det till ett oslagbart besöksmål.

När du behöver en paus kan du utforska områdets historia genom att promenera bland områdets prestigefyllda läroanstalter. Finast av dem alla är nog University College of London. Utrotningshotade och redan utrotade djur kan du se på Grant Museum of Zoology. Sedan kan du lära dig om livet vid Nildalen på Petrie Museum of Egyptian Archaeology. Båda museerna har gratis inträde.

Glöm inte att koppla av på något av Bloomsburys mysiga torg. Bloomsbury Square är ett av Londons äldsta torg och är omgivet av vackra radhus. Du kan gå vidare till Russell Square och beundra edvardianska, viktorianska och georgianska byggnader. I skuggan av de höga träden är det perfekt att äta picknick.

Om du älskar litteratur kan du utforska de många bokaffärerna, exempelvis Skoob Books, där det finns fler än 50000 böcker. På Brunei Gallery kan du lära dig om konst från Afrika, Asien och Mellanöstern. Du kan gå till Bloomsbury Theatre och se en komedi eller ett framträdande med dans eller musik.

De traditionella pubarna höjer stämningen ytterligare i det trevliga området. Bloomsbury Farmer’s Market erbjuder smakprov på delikatesser från världens alla hörn. Du hittar marknaden på Torrington Square varje torsdag.

Om du vill besöka Bloomsbury kan du åka till den södra sidan av stadsdelen Camden. Tunnelbanan stannar på flera platser i området, bland annat Euston Square, Goodge Street, Russell Square och Tottenham Court Road. Dessutom går bussar hit dag som natt. Om du vill utforska omnejden ligger Covent Garden i söder och Soho i sydväst.


Populära sevärdheter att besöka

Saker att göra


Topphotell i Bloomsbury

St Giles Hotel - London
St Giles Hotel - London
3 out of 5
Bedford Avenue, London, England, WC1B 3GH
Full återbetalning
Priset är 1 619 kr per natt mellan 10 apr. och 11 apr.
1 619 kr
per natt
10 apr. - 11 apr.
Detta hotell har 3 stjärnor och ligger i London. Här har du tillgång till gratis wi-fi, 3 restauranger och frukost. Våra gäster brukar tala väl om frukosten ...
7,4/10 Good! (1 647 recensioner)
Positiv överraskning
"Mycket positiv överraskning. Centralt beläget hotell mitt i Musikalstråket och nära till tunnelbana och Oxford street."

Recension från 20 mars 2023

St Giles Hotel - London
President Hotel
President Hotel
3.5 out of 5
56-60 Guildford Street, London
Priset är 1 806 kr per natt mellan 31 mars och 1 apr.
1 806 kr
per natt
31 mars - 1 apr.
Detta hotell för affärsresenären har 3,5 stjärnor och ligger i London. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och parkering. Våra gäster brukar tala ...
8/10 Very Good! (2 291 recensioner)
"Bra standard för priset, fina rum, trevlig och hjälpsam personal. Är positivt överraskad. Lite långt ifrån shoppinggatorna bara"

Recension från 30 dec. 2022

President Hotel
Royal National Hotel
Royal National Hotel
3 out of 5
38-51 Bedford Way, London
Priset är 1 925 kr per natt mellan 16 apr. och 17 apr.
1 925 kr
per natt
16 apr. - 17 apr.
Detta hotell har 3 stjärnor och ligger i London. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och parkering. Våra gäster brukar tala väl om wi-fi-anslutningen ...
7,4/10 Good! (4 259 recensioner)
Allright, but not perfect.
"Good location in central London. Plenty of resturaunts, shops and transportation access points. Room fairly clean but sound isolation is poor, you will hear cars/ sirens from outside if that bothers you. The breakfast was good but not the best. The service from staff was excellent but it can get ..."

Recension från 7 mars 2023

Royal National Hotel
The Standard London
The Standard London
5 out of 5
10 Argyle Street, London, England, WC1H 8EG
Priset är 2 793 kr per natt mellan 16 apr. och 17 apr.
2 793 kr
per natt
16 apr. - 17 apr.
Detta hotell i lyxstil har 5 stjärnor och ligger i London. Här har du tillgång till gratis wi-fi, 2 restauranger och 2 barer/lounger. Våra gäster brukar tala ...
9,2/10 Wonderful! (775 recensioner)
Annorlunda och trevlig resa tillbaka i tiden
"Trevlig personal och fina men annorlunda rum lite som bo i en båt på något sätt. Brunt och orange på toaletten var som komma in i 70 talet. Dom har en rooftop bar som tyvärr inte var öppen. Men dom hade en bar och en anslutande restaurang/bar med fin utsikt på översta våningen. Även en trevligt uteservering ..."

Recension från 14 mars 2022

The Standard London
City Sleeper at Royal National Hotel
City Sleeper at Royal National Hotel
4 out of 5
38-51 Bedford Way, London, England, WC1H 0DG
Priset är 2 295 kr per natt mellan 31 mars och 1 apr.
2 295 kr
per natt
31 mars - 1 apr.
Detta hotell har 4 stjärnor och ligger i London. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och parkering. De populära sevärdheterna Big Ben och Hyde Park ...
8,4/10 Very Good! (344 recensioner)
"Hotellet var perfekt för oss. Lätt att gå till mer centrala delar och samtidigt nära till tunnelbana. Bra frukost men det borde finnas färdigbryggt kaffe eftersom det blev långa köer till den kaffemaskin som fanns. I övrigt var vi väldigt nöjda."

Recension från 24 mars 2023

City Sleeper at Royal National Hotel
NYX Hotel London Holborn by Leonardo Hotels
NYX Hotel London Holborn by Leonardo Hotels
4 out of 5
50-60 Southampton Row, London, England, WC1B4AR
Priset är 2 513 kr per natt mellan 16 apr. och 17 apr.
2 513 kr
per natt
16 apr. - 17 apr.
Detta hotell med spa har 4 stjärnor och ligger i London. Här har du tillgång till gratis wi-fi, fullständigt spa och frukost. Våra gäster brukar tala väl om ...
8,6/10 Excellent! (474 recensioner)
Välutrustat gym och sköna sängar
"Modernt och hippt hotell med välutrustat gym och sköna sängar. Centralt beläget och smidig tunnelbana till Heathrow. Internationella tidningar och kaffe och te på rummet, trevligt."

Recension från 9 jan. 2023

NYX Hotel London Holborn by Leonardo Hotels
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Andra områden i BloomsburyBloomsbury

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: