Notting Hill

London
Notting Hill som inkluderar skyltar, shopping och marknader
Besök de färgglada husen, fashionabla pubarna och fascinerande marknaderna, där du kan fynda antikviteter, kläder och souvenirer, i detta vibrerande område.

Notting Hill är ett färgsprakande område i London, med marknader, pittoreska byggnader och exklusiva restauranger. Här hittar du Portobello Road Market, som är öppen varje dag. Dessutom anordnas årligen Notting Hill Carnival, en av världens största gatufestivaler. Här blandas det traditionellt engelska med karibisk kultur, då många invandrare lockades hit under 1950-talet.

Strosa fram längsmed Portobello Road Market, som sträcker sig genom nästan hela Notting Hill. Beundra de färgglada husen som inspirerats av Karibien. En stor del av marknaden är öppen varje dag, men det är bara lördagar som hela marknaden är öppen.

Marknaden är känd för sina stånd, där man säljer vintage-kläder och antikviteter. Se dig omkring bland kuriosa medan du promenerar fram längsmed Portobello Road. Kolla in vinylskivor, souvenirer och kläder.

Du kan äta middag på någon av Notting Hills många restauranger och pubar. De flesta har en unik stil för att utmärka sig i det vibrerande området, och för att reflektera den kulturella bredden hos folket som bor i och besöker området.

Se parader, dansföreställningar och gatuuppträden på Notting Hill Carnival, som anordnas under två dagar i augusti varje år. Det är en färgsprakande blandning av kulturer, men domineras av Londons invånare med västindiska rötter. Håll utkik efter Portobello Film Festival, som också anordnas i augusti.

Notting Hill nämns för första gången i en fornengelsk text från 1300-talet, där området kallas för "Knottynghull". Stadsdelen har haft starka band med hantverkare sedan den började utvecklas i början av 1800-talet. På 1980-talet tog förfallet över i området. Nu är det en blomstrande och elegant stadsdel för en välbärgad lokalbefolkning och resenärer.

Notting Hill ligger i västra London. Det är strax väster om Kensington Gardens och precis norr om Holland Park. Det finns flera tunnelbanestationer i området, som Holland Park, Notting Hill Gate, Latimer Road och Shepherd’s Bush. Även overground-tågen stannar här. Dessutom finns det gott om bussar som går till Notting Hill dygnet runt. Marknaden är gratis för besökare.


Populära sevärdheter att besöka