Montmartre

Paris
Montmartre presenterar en stad och utsikter
Detta charmiga kvarter vakas över av den vackra Sacré-Cœur-basilikan och påminner fortfarande om sina forna dagar som hemvist till några av världens största konstnärer.

Montmartre (martyrernas berg) har länge förknippats med Paris konstnärer och har inspirerat många filmer, som Amelie, Moulin Rouge och Édith Piaf-biografin La Vie En Rose. Byn Montmartre låg ursprungligen utanför Paris officiella gränser och var under mitten av 1800-talet en kreativ fristad för artister som Dalí, Modigliani, Toulouse-Lautrec, Monet, Picasso och van Gogh.

Många av de berömda konstnärernas favoritställen står kvar än i dag. Musée de Montmartre, där Renoir en gång bodde och arbetade, bjuder nu på historiska manuskript, brev, affischer, fotografier och arkeologiska föremål.

Nattklubbar, kabaréer och prostitution var invävda i områdets sociala struktur och finns kvar även i vår tid, särskilt längs med pråliga Boulevard de Clichy. Där hittar man bland annat Moulin Rouge, som öppnade 1889. Nu för tiden bjuder den på två föreställningar varje kväll, fullpackade med storslagna dräkter, dramatisk sång och de traditionella höga cancan-sparkarna.

Montmartre mest berömda arkitektoniska höjdpunkt är Sacré-Cœur-basilikan. Denna katolska kyrka är placerad på stadens högsta kulle, Butte Montmartre (martyrernas berg). Inuti basilikan hittar man en av världens största mosaiker, Kristus i majestät. Dess stora orgel konstruerades av Aristide Cavaillé-Coll, som också skapade Notre Dames orglar.

Konstälskare bör passa på att besöka Espace Dalí några gator väster om basilikan, när de ändå är i trakten. Detta är en permanent utställning helt fokuserad på Salvador Dali. Den innefattar mer än 300 av konstnärens verk, inklusive landets största samling av hans skulpturer.

Den bästa tiden att besöka Montmartre är på en vardag när det är mindre folk på gatorna. Men i oktober bjuder Montmartre på något som gör det till ett absolut nöje att trängas med folkmassorna. Under Fetes de Vendanges (vinskördsfestivalen), firar stadsdelen skörden från sin egen lilla vingård. Under flera dagar kan man njuta av parader med dansare och musiker, stånd med regionala produkter och fyrverkerier varje kväll.

Montmartre ligger i norra Paris på en cirka 130 meter hög kulle. Man kan ta trapporna upp för den dramatiska sluttningen, eller ta bilen in i kvarteret. Detta är ett område där det är ett rent nöje att gå vilse. Lägg undan kartan någon gång under ditt besök och ge dig hän åt stadsdelens trånga kullerstensgator. Om det blir för mycket upp och ner kan du ta Montmartres "La Petite Train" (lilla tåget). Det tar dig sakta men säkert till alla de större sevärdheterna. En biljett ger dig rätt till en 35-minuters rundtur och tåget avgår från Place Blanche med jämna mellanrum under hela dagen.


Populära sevärdheter att besöka

Saker att göra


Topphotell i Montmartre

Hôtel Pavillon Montmartre
Hôtel Pavillon Montmartre
3 out of 5
5, rue Aristide Bruant, Paris, 75018
Priset är 1 096 kr per natt mellan 2 jan. och 3 jan.
1 096 kr
per natt
2 jan. - 3 jan.
Detta hotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Paris. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och reception (öppen dygnet runt). Våra gäster ...
3,8/5 Good! (948 recensioner)
Myz
"Supertrevlig service! Toppenläge! Bra pris! Dock små rum men funkade absolut."

Recension från 30 mars 2022

Hôtel Pavillon Montmartre
Terrass'' Hotel
Terrass'' Hotel
4 out of 5
12-14 Rue Joseph de Maistre, Paris, Paris, 75018
Priset är 2 170 kr per natt mellan 4 dec. och 5 dec.
2 170 kr
per natt
4 dec. - 5 dec.
Detta hotell med spa har 4 stjärnor och ligger i Paris. Här har du tillgång till gratis wi-fi, fullständigt spa och takterrass. Våra gäster brukar tala väl om ...
4,6/5 Wonderful! (1 000 recensioner)
"Bra läge med härlig utsikt från restaurangen. Bodde på första våningen och rummet var väldigt lyhört."

Recension från 9 nov. 2021

Terrass'' Hotel
Hotel Des Arts Paris Montmartre
Hotel Des Arts Paris Montmartre
4 out of 5
5 Rue Tholoze, Paris, Paris, 75018
Priset är 2 037 kr per natt mellan 4 dec. och 5 dec.
2 037 kr
per natt
4 dec. - 5 dec.
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Paris. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och fitnesscenter. Våra gäster brukar tala ...
4,6/5 Wonderful! (998 recensioner)
Fint hotell med fantastisk personal!
"Fint nyrenoverat hotell med fina rum och fantastiskt trevlig och hjälpsam personal! Det fanns inget kylskåp i rummet, men det gick bra att lämna kylvaror till personalen, som förvarade dem i ett kylskåp i frukostmatsalen. Gratis (alkoholfri) dryck hela eftermiddagen och kvällen. Inga problem att ..."

Recension från 30 okt. 2022

Hotel Des Arts Paris Montmartre
Citadines Montmartre Paris
Citadines Montmartre Paris
3 out of 5
16 Avenue Rachel, Paris, Paris, 75018
Full återbetalningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 165 kr per natt mellan 4 dec. och 5 dec.
1 165 kr
per natt
4 dec. - 5 dec.
Detta lägenhetshotell för affärsresenären har 3 stjärnor och ligger i Paris. Här har du tillgång till gratis wi-fi, takterrass och frukost. Våra gäster brukar ...
4/5 Very Good! (1 291 recensioner)
hemskt
"Hemskaste hotellet jag har varit på hela mitt liv. Rekommenderar ingen detta hotell så Vidrigt och äckliga personal. Ingen AC ingen städade vårat rum på 5 nätter inga nya handdukar. Det va så varmt i Paris 42 grader med en liten fläkt snacka om att svärtas ihjäl"

Recension från 31 juli 2019

Citadines Montmartre Paris
Hôtel Monsieur Aristide
Hôtel Monsieur Aristide
4 out of 5
3 Rue Aristide Bruant, Paris, Département de Paris, 75018
Priset är 2 436 kr per natt mellan 4 dec. och 5 dec.
2 436 kr
per natt
4 dec. - 5 dec.
Detta hotell har 4 stjärnor och ligger i Paris. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och reception (öppen dygnet runt). De populära sevärdheterna Champs-Elysees ...
4,9/5 Exceptional! (37 recensioner)
"Wow! What an amazing stay we had for our very first time in Paris! The location is right in the heart of charming Monmarte, and we just did not want to leave! Every morning, the staff made us feel right at home, with smiles and the best accommodations. We even found ourselves leaving time to stop ..."

Recension från 1 dec. 2022

Hôtel Monsieur Aristide
Le Relais Montmartre
Le Relais Montmartre
4 out of 5
6, rue Constance, Paris, Paris, 75018
Priset är 2 025 kr per natt mellan 4 dec. och 5 dec.
2 025 kr
per natt
4 dec. - 5 dec.
Detta hotell för affärsresenären har 4 stjärnor och ligger i Paris. Här har du tillgång till gratis wi-fi, frukost och rumsservice dygnet runt. Våra gäster brukar ...
4,6/5 Exceptional! (795 recensioner)
"Helt underbar personal som hjälpte oss få tillbaka våra resväskor som flygbolaget hade slarvat bort. Rummet var dock slarvigt städat och avloppen i badrummet dåligt rengjorda så det blev översvämning lätt."

Recension från 21 juni 2022

Le Relais Montmartre
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Andra områden i MontmartreMontmartre

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:
Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa: