Det kan finnas reserestriktioner för Sverige med anledning av covid-19.

Resor till Dalarnas län 2021

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:

Planera din semester i Dalarnas län med Expedia

  • Våra paketerbjudanden för 2020 är otillgängliga för tillfället, men du kan nu boka våra erbjudanden på semesterpaket för 2021. Boka boende, flyg eller hyrbil tillsammans och få extra besparingar till din nästa resa!
  • Vi har valt ut otroliga erbjudanden på fantastiska hotell i Dalarnas län. Spana in vad som finns genom att använda sökfältet ovan.
  • De flesta hotell har gratis avbokning*, eftersom vi tror att flexibilitet är viktigare än någonsin.

Du hittar mer information på vår informationssida om covid-19.

Det är bara att börja söka!

*Vissa hotell kräver att du avbokar minst 24-48 timmar före incheckning. Mer info på sidan.

Topphotell i Dalarnas län

Pernilla Wiberg Hotel
Pernilla Wiberg Hotel
3 out of 5
Idre Fjall, Box 202, Idre
Priset är 1 380 kr per natt mellan 30 okt. och 31 okt.
4.2/5Very Good! (171 recensioner)

"Mysigt hotell med trevlig personal. Dock en aningens skral frukost, hade önskat fler alternativ."…"

Recension från 12 juli 2020

Pernilla Wiberg Hotel
Green Hotel
Green Hotel
4 out of 5
Ovabacksgattu 17, Tällberg
Priset är 1 170 kr per natt mellan 1 nov. och 2 nov.
4.3/5Excellent! (369 recensioner)
Trevligt hotel

"Bra hotel med duktig personal"…"

Recension från 7 juli 2020

Green Hotel
Kristinebergs Bed & Breakfast Mora
Kristinebergs Bed & Breakfast Mora
1.5 out of 5
Treffenbergsgatan 2, Mora
Gratis avbokningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 895 kr per natt mellan 22 okt. och 23 okt.
3.8/5Good! (243 recensioner)

"What you can expect of this type of price level. It is in a good location very close to train station"…"

Recension från 22 juni 2020

Kristinebergs Bed & Breakfast Mora
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Svensk idyll under weekendresor till Dalarna

Med en häpnadsväckande vacker natur och ett rikt kulturarv är Dalarna ett resmål för alla åldrar. Upplev svenska traditioner och spännande musikevenemang. Landskapet ligger mitt i Sverige, och härifrån kommer en av de allra mest älskade traditionerna – midsommarfirandet. Även hantverkstraditionen är stark här, så passa på att fynda bland de fina hantverksbodarna som säljer allt från dalahästar till folkdräkter. För den kulturintresserade är ett besök på Dalhalla ett måste. Ta en titt på spelschemat och boka din resa till Dalarna när din favoritartist gästar denna unika utomhusarena.

Dalarna omnämndes första gången i kungasagan Sverresagan från 1177. Landskapet industrialiserades tidigt och här ligger bland annat Falu Gruva, där man tror att man bröt malm redan på vikingatiden. Gruvlandskapet är upptaget på UNESCO:s världsarvslista, och här kan du få lära dig mer om koppargruvans historia och hur det kom sig att falurödfärg blev så populär i Sverige.

Boka ett weekendpaket till Dalarna och upplev det rika konstnärsarvet genom att bege dig till Carl Larsson-gården i Sundborn och se hur en av Sveriges främsta konstnärer levde och arbetade. Utforska även den originella Zorngården, där den framstående konstnären Anders Zorn levde kring det förra sekelskiftet. Boka biljetter till ett evenemang på Dalhalla och njut av så väl den fantastiska miljön som musiken från scenen. Upplev den magiska midsommarnatten omgiven av midsommarblomster, rödmålade stugor och urgamla folktraditioner.

Resor till Dalarna kan anpassas för att passa alla och du kan även åka skidor på någon av landskapets många skidorter, som Idre och Sälen. En weekend i Dalarna behöver inte bara innebära landsbygd och natur, utan här finns även mysiga små städer att utforska. I orter som Borlänge, Mora, Falun och Avesta finns det mycket att upptäcka för den som är sugen på lite stadsliv.

Tack vare sitt geografiska läge är det enkelt att resa till Dalarna från både norr och söder. Till Dala Airport går det inrikesflyg till flera av Sveriges största städer. Det finns goda tågförbindelser med övriga landet, och genom landskapet går bland annat riksväg 69 och 70 och motorväg E16 och E45.

Dalarna har ett stort utbud av aktiviteter och evenemang. Det främsta dragplåstret är kanske ändå det vackra, idylliska landskapet som väntar på att utforskas.