Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 895 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Mosteiro de São Bento

Smaka på sylt och bröd som tillverkats av benediktinska munkar, se detaljrika fresker och lyssna på gregoriansk sång i denna överdådiga klosterkyrka.

När du närmar dig klosterkyrkan Mosteiro de São Bento från centrala São Paulo kommer du att överväldigas av dess storlek och skönhet: byggnaden står nämligen sida vid sida med höga skyskrapor i glas. Mosteiro de São Bento är en av de viktigaste religiösa platserna i Brasilien och en av São Paulos mest välbesökta sevärdheter. Närvara vid söndagsmässan om du vill höra gregoriansk sång, besök benediktinermunkarnas bostäder eller köp bröd och sylt som tillverkats av klosterprästerna. Beundra de intrikata och överdådiga detaljerna inne den stora salen eller se en teaterföreställning.

Även ickereligiösa besökare kan uppskatta klostrets atmosfär och historia. Arkitekturen är typisk för 1600-talet, när byggnaden ursprungligen uppfördes. Den nuvarande klosterkyrkan byggdes 1922 av arkitekten Richard Berndl. Blicka uppåt mot den enorma klockan, som sägs visa den mest exakta tiden i São Paulo. Stanna till lite och vänta på att klockorna ska slå var 15:e minut.

Gå in om du vill titta närmare på de fina dekorationerna som klosterkyrkan är känd för. Många av de fresker och väggmålningar som pryder väggarna har gjorts av en tysk benediktinermunk som reste till Brasilien för att skapa sina mest kända verk.

Närvara vid en mässa på söndagsförmiddagarna om du vill lyssna till gregoriansk sång och gripande stycken som spelas på den berömda orgeln. Hör hur tonerna från de 6 000 piporna genljuder i den stora lokalen. Kom tidigt för att få en plats, söndagsmässorna är nämligen populära hos människor med många olika trosinriktningar och även bland nyfikna besökare i staden. I en teaterlokal i klostret arrangeras även regelbundna konserter som är öppna för allmänheten.

Innan du lämnar kyrkan ska du stanna till i butiken för att köpa bakverk, bröd, sylt och karameller som tillverkas av de munkar som bor här. Prova på pão de mel, en bit honungsbröd som fyllts med söt sylt och doppats i choklad.

Mosteiro de São Bento ligger i centrala São Paulo och hit kommer du enklast med tunnelbana eller buss. Det finns några avgiftsbelagda parkeringsplatser i området. Klosterkyrkan är öppen dagligen och inträdet är gratis.


Andra sevärdheter i Central Zone


Karta

Hotell nära Sao Bentos kloster

Se alla 807 boenden nära Sao Bentos kloster
Dan Inn Planalto 435 kr
Dan Inn Planalto

Dan Inn Planalto

Av. Casper Líbero, 115 - Centro, Sao Paulo
   
  4,0
  av 5, från 1 352 recensioner
  3.5 av 5.0

  Detta hotell i Santa Ifigenia ligger tio minuters promenad från Sao Bentos kloster, Theatro Municipal de São Paulo och Pinacoteca do Estado de São Paulo-museet. Sala São Paulo-konserthallen och Portuguese Language Museum ligger också en kvarts promenad härifrån. Luz metrostation ligger på 6 minuters gångavstånd och till Sao Bento tunnelbanestation promenerar du på 7 minuter.

  EZ Aclimação Hotel 364 kr
  EZ Aclimação Hotel

  EZ Aclimação Hotel

  Avenida Armando Ferrentini 668, Sao Paulo
    
   4,2
   av 5, från 955 recensioner
   3.5 av 5.0

   Detta hotell nära flygplatsen ligger en kvarts promenad från Santa Joanas sjukhus och Aclimacao Park. Sao Paulos kulturcenter och Hcor Hospital ligger dessutom 2 km härifrån. Ana Rosa tunnelbanestation ligger på 11 minuters gångavstånd och till Paraiso tunnelbanestation promenerar du på 13 minuter.

   Hotel Nóbilis 320 kr
   Hotel Nóbilis

   Hotel Nóbilis

   Sta. Ifigênia, 72 - Sta. Efigênia, Sao Paulo
     
    3,6
    av 5, från 494 recensioner
    3.0 av 5.0

    Detta hotell ligger i Santa Ifigenia, en kvarts promenad från Theatro Municipal de São Paulo, Rua 25 de Marco och Sala São Paulo-konserthallen. Frihetstorget och Paulista Avenue ligger dessutom 5 km härifrån. Sao Bento tunnelbanestation ligger på 7 minuters gångavstånd och till Luz metrostation promenerar du på 8 minuter.

    Hotel Excelsior
    Hotel Excelsior

    Hotel Excelsior

    Avenida Ipiranga, 770, Sao Paulo
      
     4,2
     av 5, från 605 recensioner
     3.0 av 5.0

     Detta hotell i Republica ligger en kvarts promenad från Theatro Municipal de São Paulo och Rua 25 de Marco. Sala São Paulo-konserthallen och Frihetstorget ligger dessutom 2 km härifrån. Republica tunnelbanestation ligger på 3 minuters gångavstånd och till Anhangabau tunnelbanestation promenerar du på 11 minuter.

     Nobile Downtown São Paulo 550 kr
     Nobile Downtown São Paulo

     Nobile Downtown São Paulo

     Rua Araujo, 141, Centro Republica, Sao Paulo
       
      4,1
      av 5, från 710 recensioner
      3.5 av 5.0

      Detta hotell i Republica ligger en kvarts promenad från Edifício Itália, Theatro Municipal de São Paulo och Viaduto do Cha-gångbron. Sala São Paulo-konserthallen och Pinacoteca do Estado de São Paulo-museet ligger också 2 km härifrån. Republica tunnelbanestation ligger på 4 minuters gångavstånd och till Anhangabau tunnelbanestation promenerar du på 12 minuter.

      Hotel Internacional São Paulo 228 kr
      Hotel Internacional São Paulo

      Hotel Internacional São Paulo

      Av Ipiranga 1198 República, Sao Paulo
        
       3,1
       av 5, från 80 recensioner
       2.5 av 5.0

       Detta hotell i Santa Ifigenia ligger tio minuters promenad från Rua 25 de Marco och Theatro Municipal de São Paulo. Sala São Paulo-konserthallen och Frihetstorget ligger dessutom 2 km härifrån. Luz metrostation ligger på 7 minuters gångavstånd och till Sao Bento tunnelbanestation promenerar du på 8 minuter.

       Timbiras Palace Hotel 458 kr
       Timbiras Palace Hotel

       Timbiras Palace Hotel

       Rua dos Timbiras, 621, Sao Paulo
         
        4,0
        av 5, från 172 recensioner
        3.0 av 5.0

        Detta hotell ligger i Republica, mindre än 2 km från Theatro Municipal de São Paulo, Sala São Paulo-konserthallen och Rua 25 de Marco. Frihetstorget och Paulista Avenue ligger endast 3 km härifrån. Republica tunnelbanestation ligger på 4 minuters gångavstånd och till Anhangabau tunnelbanestation promenerar du på 12 minuter.

        Novotel Sao Paulo Jaragua 743 kr
        Novotel Sao Paulo Jaragua

        Novotel Sao Paulo Jaragua

        R Martins Fontes 71 Centro, Sao Paulo
          
         4,2
         av 5, från 1 219 recensioner
         4.0 av 5.0

         Detta hotell i Consolacao ligger tio minuters promenad från Copan (skyskrapa), Theatro Municipal de São Paulo och Viaduto do Cha-gångbron. Centro Cultural Banco do Brasi och Edifício do Banespa (skyskrapa) ligger också 2 km härifrån. Anhangabau tunnelbanestation ligger på 7 minuters gångavstånd och till Republica tunnelbanestation promenerar du på 10 minuter.