Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Mosteiro de São Bento

Smaka på sylt och bröd som tillverkats av benediktinska munkar, se detaljrika fresker och lyssna på gregoriansk sång i denna överdådiga klosterkyrka.

När du närmar dig klosterkyrkan Mosteiro de São Bento från centrala São Paulo kommer du att överväldigas av dess storlek och skönhet: byggnaden står nämligen sida vid sida med höga skyskrapor i glas. Mosteiro de São Bento är en av de viktigaste religiösa platserna i Brasilien och en av São Paulos mest välbesökta sevärdheter. Närvara vid söndagsmässan om du vill höra gregoriansk sång, besök benediktinermunkarnas bostäder eller köp bröd och sylt som tillverkats av klosterprästerna. Beundra de intrikata och överdådiga detaljerna inne den stora salen eller se en teaterföreställning.

Även ickereligiösa besökare kan uppskatta klostrets atmosfär och historia. Arkitekturen är typisk för 1600-talet, när byggnaden ursprungligen uppfördes. Den nuvarande klosterkyrkan byggdes 1922 av arkitekten Richard Berndl. Blicka uppåt mot den enorma klockan, som sägs visa den mest exakta tiden i São Paulo. Stanna till lite och vänta på att klockorna ska slå var 15:e minut.

Gå in om du vill titta närmare på de fina dekorationerna som klosterkyrkan är känd för. Många av de fresker och väggmålningar som pryder väggarna har gjorts av en tysk benediktinermunk som reste till Brasilien för att skapa sina mest kända verk.

Närvara vid en mässa på söndagsförmiddagarna om du vill lyssna till gregoriansk sång och gripande stycken som spelas på den berömda orgeln. Hör hur tonerna från de 6 000 piporna genljuder i den stora lokalen. Kom tidigt för att få en plats, söndagsmässorna är nämligen populära hos människor med många olika trosinriktningar och även bland nyfikna besökare i staden. I en teaterlokal i klostret arrangeras även regelbundna konserter som är öppna för allmänheten.

Innan du lämnar kyrkan ska du stanna till i butiken för att köpa bakverk, bröd, sylt och karameller som tillverkas av de munkar som bor här. Prova på pão de mel, en bit honungsbröd som fyllts med söt sylt och doppats i choklad.

Mosteiro de São Bento ligger i centrala São Paulo och hit kommer du enklast med tunnelbana eller buss. Det finns några avgiftsbelagda parkeringsplatser i området. Klosterkyrkan är öppen dagligen och inträdet är gratis.


Andra sevärdheter i Central Zone


Karta

Hotell nära Sao Bentos kloster

Se alla 854 boenden nära Sao Bentos kloster
Nobile Downtown São Paulo 562 kr
Nobile Downtown São Paulo

Nobile Downtown São Paulo

Rua Araujo, 141, Centro Republica, São Paulo
   
  4,1
  av 5, från 756 recensioner
  3.5 av 5.0

  Detta hotell i Republica ligger mindre än 2 km från Copan (skyskrapa), Rua 25 de Marco och Frei Caneca shoppingcenter och kongresscenter. Paulista Avenue och Sirio Libanes-sjukhuset ligger också 3 km härifrån. Republica tunnelbanestation ligger på 4 minuters gångavstånd och till Anhangabau tunnelbanestation promenerar du på 13 minuter.

  EZ Aclimação Hotel 387 kr
  EZ Aclimação Hotel

  EZ Aclimação Hotel

  Avenida Armando Ferrentini 668, São Paulo, SP
    
   4,2
   av 5, från 1 040 recensioner
   3.5 av 5.0

   Detta hotell ligger nära flygplatsen, en kvarts promenad från Santa Joanas sjukhus, Aclimacao Park och Sao Paulos kulturcenter. Hcor Hospital och Paulista Shopping Center ligger dessutom 2 km härifrån. Ana Rosa tunnelbanestation ligger på 11 minuters gångavstånd och till Paraiso tunnelbanestation promenerar du på 13 minuter.

   Hotel Nóbilis 434 kr
   Hotel Nóbilis

   Hotel Nóbilis

   Sta. Ifigênia, 72 - Sta. Efigênia, São Paulo, SP
     
    3,6
    av 5, från 503 recensioner
    3.0 av 5.0

    Detta hotell ligger i Santa Ifigenia, en kvarts promenad från Theatro Municipal de São Paulo, Rua 25 de Marco och Sala São Paulo-konserthallen. Frihetstorget och Paulista Avenue ligger dessutom 5 km härifrån. Sao Bento tunnelbanestation ligger på 7 minuters gångavstånd och till Luz metrostation promenerar du på 8 minuter.

    Hotel Internacional São Paulo 256 kr
    Hotel Internacional São Paulo

    Hotel Internacional São Paulo

    Av Ipiranga 1198 República, Centro, São Paulo
      
     3,1
     av 5, från 84 recensioner
     2.5 av 5.0

     Detta hotell i Santa Ifigenia ligger tio minuters promenad från Rua 25 de Marco och Theatro Municipal de São Paulo. Sala São Paulo-konserthallen och Frihetstorget ligger dessutom 2 km härifrån. Luz metrostation ligger på 7 minuters gångavstånd och till Sao Bento tunnelbanestation promenerar du på 8 minuter.

     ibis budget Sao Paulo Sao Joao 427 kr
     ibis budget Sao Paulo Sao Joao

     ibis budget Sao Paulo Sao Joao

     Av Sao Joao 1.140 Centro, São Paulo
       
      3,8
      av 5, från 430 recensioner
      2.5 av 5.0

      Detta hotell ligger i Central Zone, mindre än 2 km från Theatro Municipal de São Paulo, Rua 25 de Marco och Pinacoteca do Estado de São Paulo-museet. Mercado Municipal (matmarknad) och Fotbollsmuseum ligger dessutom 5 km härifrån. Santa Cecilia tunnelbanestation ligger på 8 minuters gångavstånd och till Republica tunnelbanestation promenerar du på 9 minuter.

      Hotel Excelsior
      Hotel Excelsior

      Hotel Excelsior

      Avenida Ipiranga, 770, Centro, São Paulo, SP
        
       4,3
       av 5, från 642 recensioner
       3.0 av 5.0

       Detta hotell i Republica ligger en kvarts promenad från Theatro Municipal de São Paulo och Rua 25 de Marco. Sala São Paulo-konserthallen och Frihetstorget ligger dessutom 2 km härifrån. Republica tunnelbanestation ligger på 3 minuters gångavstånd och till Anhangabau tunnelbanestation promenerar du på 11 minuter.

       Hotel Cinelândia 351 kr
       Hotel Cinelândia

       Hotel Cinelândia

       Av. São João, 536, República, São Paulo, SP
         
        3,8
        av 5, från 660 recensioner
        3.0 av 5.0

        Detta hotell i Republica ligger en kvarts promenad från Theatro Municipal de São Paulo och Rua 25 de Marco. Sala São Paulo-konserthallen och Frihetstorget ligger dessutom 2 km härifrån. Republica tunnelbanestation ligger på 5 minuters gångavstånd och till Sao Bento tunnelbanestation promenerar du på 10 minuter.

        Timbiras Palace Hotel 491 kr
        Timbiras Palace Hotel

        Timbiras Palace Hotel

        Rua dos Timbiras, 621, Santa Efigenia, São Paulo, SP
          
         4,0
         av 5, från 176 recensioner
         3.0 av 5.0

         Detta hotell ligger i Republica, mindre än 2 km från Theatro Municipal de São Paulo, Rua 25 de Marco och Sala São Paulo-konserthallen. Frihetstorget och Paulista Avenue ligger endast 3 km härifrån. Republica tunnelbanestation ligger på 5 minuters gångavstånd och till Anhangabau tunnelbanestation promenerar du på 12 minuter.