Meddelande om covid-19: Resekraven ändras snabbt, inklusive reglerna om tester för covid-19 före avresa och karantän vid ankomst.

Resor till Skånes län 2021

Välj två eller fler komponenter för att spara på din resa:

Planera din semester i Skånes län med Expedia

  • Boka erbjudanden på semesterpaket för 2021 nu! Boka boende, flyg eller hyrbil tillsammans och få extra besparingar till din nästa resa!
  • Vi har valt ut otroliga erbjudanden på fantastiska hotell i Skånes län. Spana in vad som finns genom att använda sökfältet ovan.
  • De flesta hotell har gratis avbokning*, eftersom vi tror att flexibilitet är viktigare än någonsin.

Du hittar mer information på vår informationssida om covid-19.

Det är bara att börja söka!

*Vissa hotell kräver att du avbokar minst 24-48 timmar före incheckning. Mer info på sidan.

Platser att bo på i Skånes län

Hitta det bästa läget och området i Skånes län för de aktiviteter du är mest sugen på. Läs mer om Skånes län

Topphotell i Skånes län

Moment Hotels
Moment Hotels
3 out of 5
Norra Vallgatan 54, Malmö
Gratis avbokning
Priset är 626 kr per natt mellan 2 apr. och 3 apr.
4/5Very Good! (1,223 recensioner)
10/10 ⭐️

"Detta hotellet är det bästa i Malmö. Det var min andra gång jag bodde där och jag är lika nöjd som första gången. Läget är jättebra, centralstationen ser man genom fönstret. Hotellrummen är riktigt fräscha och städade, jättesköna sängar också! Jag och min tjejkompis bodde där 2 nätter och hon var ..."…"

Recension från 29 nov. 2020

Moment Hotels
Hotell Stadsparken
Hotell Stadsparken
4 out of 5
Bruksgatan 40, Helsingborg
Gratis avbokningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 764 kr per natt mellan 14 mars och 15 mars
4.2/5Very Good! (76 recensioner)

"Mycket trevligt hotell. Det fungerade dock dåligt vid sen ankomst då den externa"…"

Recension från 24 nov. 2020

Hotell Stadsparken
Clarion Hotel Malmö Live
Clarion Hotel Malmö Live
4 out of 5
Dag Hammarskjolds torg 2, Malmö
Gratis avbokningBoka nu, betala vid vistelsen
Priset är 1 004 kr per natt mellan 26 mars och 27 mars
4.5/5Wonderful! (1,942 recensioner)
Room with a view

"Fin utsikt från 14:e våningen, god frukost, rent och snyggt. Inget att anmärka på :)"…"

Recension från 30 nov. 2020

Clarion Hotel Malmö Live
Lägsta pris per natt som vi hittade under de senaste 24 timmarna, baserat på 1 natt för 2 vuxna. Priser och tillgänglighet kan komma att ändras. Ytterligare villkor kan gälla.

Toppaktiviteter i Skånes län

Semester i Skåne

Boka en semester i Skåne – här finns charmiga byar, levande jordbrukslandskap, lövträd och karaktäristiska fiskelägen. Här finns också många slott. Skåne är Sveriges sydligaste landskap och för många också det mest otypiska. Här är klimatet mildare än i resten av landet och därför bjuder naturen på bok, andra lövträd och till och med murgröna. Skåne är mer tättbebyggt än många andra delar av Sverige och har en sydsvensk byggnadsstil med korsvirke. I alla tider har människor bott och verkat i Skåne och det finns synliga spår från stenåldern, medeltiden och den danska tiden.

I södra Skåne har man Malmö, Lund, Ystad, Trelleborg, Skanör, Falsterbo, Söderslätt och Landsvägen. Längs kusten i nordväst finns många hamnstäder där du känner närheten till havet och kontinenten tack vare flera färjeförbindelser. I norr och nordost finns dramatiska landskap och minnen från stridande snapphanar. I sydöstra Skåne finns konstnärernas Österlen med sitt klara ljus, sandstränder och pittoreska fiskelägen samt i mellersta Skåne långsträckta åsar, slott och en rik jordbruksbygd.

Det finns mycket att göra under en vistelse i Skåne, som att gå i kommissarie Wallanders fotspår i Ystad i den genuina miljön med korsvirkeshus. Forntida sammanhang finner du i Fotevikens vikingaby, vid Kung Ales Stenar och vid den av stockar befästa Trelleborgen. I Skånes Djurpark kan du se de för landskapet typiska djuren dovhjort och linderödsgris. Det nya Skåne representeras av nationalklenoden och det vackra byggnadsverket Öresundsbron samt den moderna stadsdelen Västra Hamnen och Turning Torso i Malmö.

Att ströva i bokskogen är härligt, särskilt under vår och försommar. Dalby Söderskog och Söderåsens Nationalpark är bara några av tipsen. Det finns flera mycket natursköna platser som Fyledalen och Rörum, känd för den vackra bäcken i filmen ”Glädjekällan”. Kullabygden och Röstångatrakten bjuder på säregen natur och du märker snart att ryktet om att Skåne skulle vara platt är fullständigt falskt!

Det är lätt att köra bil i Skåne, och kollektivtrafiken är väl utbyggd med de så kallade Pågatågen, läns- och lokalbussar. Kommer du med flyg eller fjärrtåg kan du fortsätta med hyrbil.

Oavsett dina intressen kan du få en härlig vistelse i Skåne tack vare alla de olika slag av inkvartering, mat, nöjen och aktiviteter som finns här.

Vanliga frågor och svar

Vilken tid på året passar bäst för att besöka Skånes län?
Vilken tid på året som är bäst för att resa till Skånes län beror på vad du har för önskemål. Om du har en budget att förhålla dig till bör du undvika att resa i Maj, som är den dyraste månaden. I December hittar du vanligtvis riktigt bra erbjudanden, och vill du resa under högsäsong ska du boka din resa i Juli, Augusti, Juni. Oktober, December, November är lågsäsong och passar bra för dig som föredrar ett lugnare tempo.
Hur långt i förväg borde jag boka min semester i Skånes län?
Smarta resenärer bokar sin resa så tidigt som möjligt. Generellt sett kan man söka bland flygpriser på Expedia upp till ett år innan resan, men du behöver inte oroa dig om du inte har bokat i god tid. Det händer att man kan få tag i billiga flyg bara några veckor innan avfärd.
Vad behöver jag veta innan jag bokar en paketresa till Skånes län?
Att boka din resa som ett paket är både prisvärdare och mycket lättare. Varför inte spara pengar och tid? Sök bland våra paketresor för en romantisk resa för två eller för en resa med hela familjen.