Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Välj aktivitet i Moskva efter kategori

Toppaktiviteter i Moskva

Se alla 4 saker att göra i Moskva

Moskva: Saker att göra i Rysslands unika huvudstad

Moskva är en vidsträckt stad med drygt tolv miljoner invånare. Den grundades år 1147 och har en lång och våldsam historia fyllda av tsarer krig angrepp och revolution. Men det finns också en mer finstämd sida av Moskva med världsberömd konst

balett och vackra religiösa byggnader. Oavsett om du kommer för att upptäcka kommunisthistorien eller den ryska arkitekturen finns här enormt mycket att se och att göra. Moskva är kanske inte den vanligaste turistdestinationen men den som planerar en resa hit kommer garanterat att ha fullt av upplevelser att berätta om där hemma.

Konst och offentlig utsmyckning: aktiviteter i Moskva

Rysslands största konstsamling hittar du på Pusjkinmuseet. Följ med på en guidad tur och se verk av mästare från hela världen som Rembrandt Van Dyck Renoir och Picasso. Om du istället vill utforska rysk konst rekommenderas en guidad tur på Tretjakovgalleriet där du hittar världens största samling rysk konst. Upptäck över 170 000 mästerverk ända från 1000-talet till 2000-talet. Detta konstmuseums moderna del har även den en fascinerande samling med konst framförallt från Sovjettiden och framåt. Utanför museet ligger skulpturparken MUZEON eller Fallen Monument Park där över 700 skulpturer av sovjetiska konstnärer har samlats.

Moskvas tunnelbanenätverk är känt för att vara världens vackraste och på en guidad metrotur kan du få se resultaten av den kommunistiska idén om tunnelbanan som palats för folket. Du får höra roliga anekdoter och fascinerande historiska fakta medan din guide tar dig runt i den underjordiska labyrinten till några av de vackraste stationerna från Stalins tid. Biljetter till tunnelbanan ingår i priset.

Arvet efter kommunismen

En enormt viktig epok i Moskvas historia är förstås Sovjettiden och det finns mycket att göra i Moskva som lär dig mer om denna epok. Boka en guidad vandringstur över kommunistiska monument för att få en överblick eller ta dig själv runt bland de olika Sovjetrelaterade sevärdheterna. Ett måste är förstås Lenins mausoleum på röda torget men missa inte heller KGB:s ökända högkvarter på Lubjankatorget Revolutionstorget och det otäcka Gulagmuseet. Hör berättelser om tiden från revolutionen till perestrojkan om Stalin hemliga KGB-fängelser och underjordiska frihetsrörelser på den här garanterat oförglömliga turen.

Fler saker att göra i Moskva: Kreml och katedralerna

Moskvas hjärta är området Kreml som även skyddats på Unescos världsarvslista och detta är ett absolut måste under ditt besök i Moskva. Aktiviteter som guidade turer och hyra av audioguider är nästan ett måste eftersom det finns så mycket att se. Följ med på en guidad tur av Kreml och katedralerna och besök tre av de viktigaste templen av de kyrkor som ligger samlade runt Katedraltorget. Besök även Ivan den förskräckliges grav världens största kyrkklocka och den gigantiska tsarkanonen.

En annan spännande guidad tur om du vill uppleva något unikt är kvällsturen ”Mysterier och legender”. Se hur det var att leva i Moskva på 1800-talet åk historisk spårvagn och hör historier om spöken berömda brottslingar och excentriska handelsmän.

Karta

Discover neighborhoods in Moskva

Centrala Moskva

Centrala Moskva är bland annat känt för teatrarna, museerna och de historiska sevärdheterna. Passa på att besöka Statens Historiska Museum eller Lenin-mausoleet när du ändå är här, och hoppa på tunnelbanan på Okhotny Ryad Station eller Biblioteka Imeni Lenina Station för att ta dig runt i staden.

TeatrarMuseerKatedraler

Arbat

Resenärer brukar besöka Arbat för det stora restaurangutbudet, men många passar även på att utforska sevärdheter som Arbat-gatan och Lotte Plaza. Det är enkelt att ta sig runt i området om du kliver på tunnelbanan på Smolenskaya Station.

TeatrarKaféerHistoriska byggnader

Tverskoy

Tverskoy är ett resmål som brukar uppskattas för kaféerna, och du kan hoppa på tunnelbanan på Novoslobodskaya Station eller Mendeleyevskaya Station för att utforska sevärdheter som Hermitaget.

MuseerTeatrarSightseeing

Flygplatsdistrikt

De historiska sevärdheterna och krogarna är några av de saker resenärer tycker mest om med Flygplatsdistrikt. Kolla in VTB Arena när du ändå är här, och hoppa på tunnelbanan på Aeroport Station eller Petrovsky Park station för att ta dig runt i staden.

SlottHistoriska byggnaderMuseer

Presnensky

Resenärer brukar välja Presnensky för det stora restaurangutbudet. Hoppa på tunnelbanan på Ulitsa 1905 Goda Station eller Krasnopresnenskaya Station och kolla in berömda sevärdheter som Vita huset Moskva.

MuseerTeatrarKaféer

Centrala administrationsdistriktet

När du ändå är i Centrala administrationsdistriktet kan du besöka några viktiga sevärdheter, som till exempel Statens Historiska Museum eller Lenin-mausoleet, och om du vill se mer av staden kan du hoppa på tunnelbanan på Okhotny Ryad Station eller Biblioteka Imeni Lenina Station.