Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Upptäck tusentals aktiviteter med gratis avbokning och utan extra avgifter.

Sätt ihop din egen resa med flygtransfer, utflykter, dagsturer och mycket mer.

Få en inblick i vad du ska boka innan du reser.


Toppaktiviteter i St. Petersburg

Se alla 12 saker att göra i St. Petersburg

St. Petersburg: Aktiviteter i en av Europas häftigaste städer

St. Petersburg är Rysslands största stad efter Moskva. Det är också den som har kanske mest historia och svenska influenser i hela det enorma landet. St. Petersburg är unikt i avseendet att staden ofta anses vara mest europeiskt i Ryssland – en koppling mellan två väldigt olika världar kulturellt politiskt och historiskt. Det gör staden till en av de mest fascinerande att besöka. Historia känns av överallt de dramatiska byggnaderna talar om ett ståtligt förflutet och de många museerna ger ett levande och intressant intryck. Det finns gott om saker att göra i St. Petersburg för den som vill ta del av kanske den häftigaste staden i Europa.

Nordens Venedig

Det sägs att det var den tyske författaren Goethe som första gången kallade St. Petersburg för nordens Venedig. Du kommer förstå varför när du reser hit. De otroligt vackra 1700-talshusen och de mysiga kanalerna ger staden en mycket romantisk karaktär. Skillnaden mellan de båda städerna är väl mest klimatet. Ett besök till St. Petersburg ser väldigt olikt ut beroende på när på året du reser. Dock finns alltid byggnader där att njuta av. En mycket givande sak att göra i St. Petersburg är att gå en rundvandring och bara titta på arkitekturen. En av stadens mest slående strukturer att häpnas av är Vinterpalatset. Denna magnifika byggnad i centrala St. Petersburg

precis vid floden Neva är ett otroligt exempel på barock arkitektur. Få byggnader kan mäta sig med Peter den Stores version av Versailles – till och med den minst arkitekturintresserade kommer garanterat att tappa hakan.

Kulturella aktiviteter i St. Petersburg

Självklart är det inte bara arkitektur som lockar bland alla kulturella saker att göra i St. Petersburg utan det finns också gott om museer. Det mest imponerande av dem alla är helt klart Eremitaget. Det här är det största och äldsta museet i världen. Det grundades år 1754 och har över tre miljoner historiska föremål och konstverk däribland den största samlingen målningar i världen. Allt detta är lite för mycket att få plats med på ett ställe och att besöka alla museets sex huvudbyggnader kräver planering och ett par stadiga skor. Men det är det värt det. Det sägs att det ingen annanstans finns en bättre sammanfattning av västerländsk kulturhistoria i hela världen. Det här är definitivt en av de mest storslagna sakerna att göra i St. Petersburg.

Annat att göra i St. Petersburg

Rysslands gamla huvudstad har också gott om aktiviteter för de som vill uppleva modernare kultur av olika slag. De som känner sig manade kan ta sig till det fantastiska Erarta Museum Gatukonstmuseet eller ta del av de många gallerierna som det dyker upp allt fler av i staden. Aktiviteter i St. Petersburg har ofta att göra med stadens kreativa sida. Det finns gott om musikställen caféer och charmiga barer där du kan njuta av genuin rysk vodka och ryskt sällskap. Vad du än är ute efter kommer du hitta gott om saker att göra i St. Petersburg.

Karta

Var kan jag bo i St. Petersburg?

Centrum

De fascinerande museerna, de storslagna kyrkorna och de charmiga kaféerna är bara några exempel på vad som finns att utforska i Centrum. Komplettera din resa med att besöka Hermitagemuseet och Vinterpalatset eller Ryska museet, och du kan hoppa på tunnelbanan på Gostiny Dvor Station eller Dostoyevskaya Station för att ta dig runt i staden.

MuseumSlottTeater

Nevsky Prospekt

Promenera längs en av Rysslands kändaste gator och njut av sevärdheterna och ljuden från centrala Sankt Petersburg.

SlottMuseumTeater

Admiraltejskij

Ägna en stund åt att besöka platser som Mariinsky-teatern när du lär känna Admiraltejskij, och missa inte de mysiga fiken. Du kan hoppa på tunnelbanan på Tekhnologichesky Institut Station eller Sadovaya Station om du vill se mer av området.

MonumentTrevliga människorSlott

Nevsky

Nevsky uppskattas för kyrkorna och trädgårdarna. Om du har tänkt ägna lite tid åt sightseeing är Sankt Petersburg ispalats och Museum of the Imperial Porcelain Factory bra val – du kan hoppa på tunnelbanan på Ulitsa Dybenko Station eller Prospekt Bolshevikov Station för att ta dig runt.

MonumentLandhockeySlott

Tsentralny

Resenärer brukar välja Tsentralny för de fascinerande museerna. Hoppa på tunnelbanan på Mayakovskaya Station eller Dostoyevskaya Station och kolla in berömda sevärdheter som Hermitagemuseet och Vinterpalatset.

SlottKatedralTeater

Petrogradskaya-distriktet

Museerna och arkitekturen är bara några exempel på vad de som besöker Petrogradskaya-distriktet brukar tycka om. Kolla in Peter-Paulfästningen och Sankt Petersburgs leksaksmuseum – du kan hoppa på tunnelbanan på Chkalovskaya Station eller Krestovsky Ostrov Station för att ta dig runt i närområdet.

ÖOperahusMuseum