Dölj

Om Sydamerika

Flyg till Sydamerika

Boka en flygresa till Sydamerika och lär dig om varför upptäcktsresande sökte sig till kontinenten i första taget. Världens kanske färgstarkaste kontinent har något att erbjuda alla. Du kanske vill uppleva regnskogens fantastiska djurliv i Amazonas, vandra bland de magnifika Alperna eller boka hotell i Sydamerikas häftigaste stad Rio de Janeiro. Vilken del du än väljer att resa till går det att hitta billiga flygbiljetter till Sydamerika.

Vilken tid på året som passar dig att flyga till Sydamerika beror på dels vilken del av kontinenten du vill besöka men också hur varmt klimat du är ute efter. De varmaste månaderna är januari och februari. Därför är det många svenskar som väljer att resa till Sydamerika för att slippa undan den svenska vintern. De som ogillar tropiska temperaturer bör dock undvika att besöka kontinentens norra delar under de månaderna. Det är inte ovanligt att medeltemperaturen ligger på över 30 grader i till exempel norra Brasilien och Colombia under det svenska vinterhalvåret.

Flyg till Sydamerika från svenska flygplatser

Direktflyg till Sydamerika från Sverige är svåra att hitta men om du inte har något emot att mellanlanda en eller ett par gånger finns det gott om möjligheter. De flesta flyg går via en av de större flygplatserna i Europa som till exempel Schiphol i Amsterdam, Frankfurt Airport eller Charles de Gaulle Airport i Paris. Bland de flygbolag som flyger till Sydamerika finns American Airlines, United och Air France. Om du är ute i god tid kan du garanterat göra ett riktigt bra kap på din flygbiljett till Sydamerika.

Flyg till Rio de Janeiro

Rio de Janeiro är en av Sydamerikas mest populära destinationer. Inte bara för att det går så många flyg dit, det är också en väldigt häftig stad i sig. Om du flyger till Brasilien är det mycket möjligt att du landar i Antonio Carlos Jobim International Airport, 20 kilometer utanför centrala Rio de Janeiro. Flygplatsen är Brasiliens näst största och har fått sitt nuvarande namn från den brasilianske musikern Antonio Carlos Jobim. Det går gott om inrikesflyg till resten av Brasilien men också internationella flyg till resten av Sydamerika. Flygplatsen kan alltså fungera som utgångspunkt om du vill fortsätta dina äventyr på kontinenten. Du kan enkelt ta dig in till stadskärnan via taxi eller buss. Bussar från flygplatsen går oftast snabbare eftersom de har tillträde till speciella bussfiler i centrala Rio. Här är också en bra plats att skaffa hyrbil i Sydamerika.

Flyg till Buenos Aires

Om du planerar att resa längre söderut i Sydamerika kan en flygresa till Ministro Pistarini International Airport, 22 kilometer utanför Buenos Aires vara en bra idé. Du landar då i Argentinas livligaste internationella flygplats. Vill du resa runt i resten av Argentina eller Chile eller upp mot Brasilien är det här en bra flygplats att utgå från. Du kan ta dig till och från flygplatsen med buss eller taxi på ungefär en timme. Det går också bra att hyra bil om du vill utforska Argentinas huvudstad eller närområdet på egen hand.


Upptäck Sydamerika

Ska du åka till Sydamerika? Utforska Sydamerika med Expedias reseguider för att hitta de bästa hotellen, cityweekends, erbjudanden på hyrbilar och mycket annat!

Sök globala destinationer