Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Boka hyrbil med Expedia i Bologna

Med bil i Bologna

Bologna är en stad i Italien i regionen Emilia-Romagna. Staden har en stark tradition av kultur och utbildning och är därför ett omtyckt resmål bland turister. Om du vill få ut så mycket som möjligt av semestern kan du välja en hyrbil i Bologna och upptäcka staden. Bologna är trevlig att utforska med bil, och du tar dig enkelt fram till sevärdheterna.

Det är enkelt att hyra bil i Bologna. Du kan faktiskt göra det redan på flygplatsen när du kommer med ditt flyg till Bologna. På flygplatsen finns flera stora hyrbilsföretag som Avis, Hertz och Sixt. Från flygplatsen är det sedan cirka 6 kilometer till staden via motorvägen.

Biltrafik tillåten endast vissa tider på dygnet

Staden har flera historiska byggnader och monument, vilka årligen får en stor mängd turister både från italienska städer och från resten av världen att resa till Bologna. Staden är ett ärkebiskopssäte och har många vackra kyrkor, katedraler och andra äldre byggnader som är över 800 år gamla. Genom att hyra bil i Bologna kan man snabbt och enkelt ta sig till sevärdheterna i staden. I anslutning till de populära byggnaderna och gatorna finns flera större parkeringar och underjordiska garage där du kan ställa bilen och bege dig till sevärdheten. Besökare som använder bil måste komma ihåg att det finns särskilda zoner i Bolognas centrala historiska stadsdelar där motortrafik endast är tillåten från 7:00 till 20:00. Inga bilar släpps in i de historiska kvarteren utanför dessa klockslag.

Upplev Bolognas kök med bilen

Utöver sin fina kultur och historia är Bologna även känt för sin matlagning. Staden kallas ibland lite skämtsamt för ”la grassa”, som betyder ”den feta” på italienska, och mycket riktigt så är både ost och oljor ett viktigt inslag i mathållningen. Utöver alla läckra restauranger som finns att tillgå bjuder Bologna även på flera matlagningskurser för turister – både på avancerad nivå och för nybörjare. I stadens centrum finns det gott om restauranger, så även de som inte utnyttjade biluthyrningen i Bologna har något att uppleva. Men om du vill kunna ta del av hela restaurangutbudet och de särskilda matlagningskurserna är det effektivt att ha en egen bil så att du enkelt kan ta dig till stadens mer avlägsna delar eller lite längre ut på landsbygden. Det mest centrala är inte alltid det mest spännande.

Alltid nära till naturen med bil

Om du tröttnar på matlagning och vanlig sightseeing inne i staden finns det flera spännande dagsutflykter du kan genomföra. Lämna ditt hotell i Bologna och ta bilen till något av de vackra naturområdena som är utspridda utanför staden. Populära resmål bland turisterna är till exempel kullarna runt Fort Bandiera och vandringsleden Sentiero CAI 904. Dessa områden är perfekta för de som vill fotografera vackra vyer eller bara ta en lugn picknick i gräset. Med hyrbil är det även enkelt att göra dagsutflykter till byar och städer som ligger nära Bologna. Via motorvägarna tar du dig enkelt dit du vill.

Upptäck Bologna

Utforska Bologna med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!