Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Förslag på billiga flygresor till Chania

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Flyg till Chania

Chania är en klassisk destination för svenska turister, som lockas av kombinationen av sol, bad, upplevelser och stadsliv. Från Sverige kan man flyga direkt till Chania med reguljärflyg från Stockholm – Arlanda och Skavsta – och Göteborg, medan de som bor nära en järnvägstation i Sveriges södra delar kan ta tåget över Öresundsbron och hitta billiga flyg från Kastrup.

Flygresor från Stockholm till Algarve tar omkring fyra timmar, medan den som bokat sina flygbiljetter från Göteborg eller Köpenhamn är på marken igen efter drygt tre och en halv timme.

Flyg till Chania International Airport, ”Ioannis Daskalogiannis”

Chanias ganska lilla flygplats är inkörsporten till västra Kreta för ett stort antal internationella turister. Flygplatsen hanterar omkring två miljoner passagerare varje år och är också en viktig bas för det grekiska flygvapnet. Namnet ”Ioannis Daskalogiannis” lades till år 2000 för att hedra den kretiska rebellen som kämpade mot de ottomanska överherrarna på 1700-talet.

Chania International Airport ligger cirka 14 kilometer från centrala Chania vilket innebär att du snabbt är på plats på ditt hotell om planerar att bo i staden. Det går billiga bussar från flygplatsen till Chania i anslutning till ankommande flyg och resan tar omkring 30 minuter. Om du ska bo utanför Chania finns det taxi eller så kan du boka en biljett online till någon av de många transferbussarna som går från flygplatsen till hotell i hela Chania regionen. Väljer du det senare alternativet får du räkna med att resan kan ta en stund eftersom bussarna kör kors och tvärs mellan en lång rad hotell, och har du otur är ditt det absolut sista.

Planerar du att göra mer än att bara slappa på stranden är hyrbil ett bra alternativ. Då tar du dig inte bara enkelt till ditt boende utan får också möjlighet att verkligen ge dit ut och utforska allt vad Kreta har att erbjuda.

Kretas kronjuvel

Chania, på Kretas nordvästkust, är med något över 50 000 invånare öns näst största stad och i mångas ögon även den vackraste. Bakom den underbara hamnen hittar man ett venetianskt kvarter fullt av mysiga gränder där gamla hus har fått nytt liv som restauranger och tavernor.

Vandra runt staden och njut av alla fina byggnader och den härliga stämningen. Staden bjuder på flera intressanta museer för den som vill lära sig mer om områdets historia, däribland ett arkeologiskt museum, ett folkminnesmuseum och ett sjöfartsmuseum. Passa sedan på att ta en tur till stadens imponerande venetianska befästningsverk, varifrån du också får en fin utsikt över den gamla staden.

Bad och äventyr

De allra flesta som reser till Chania har siktet inställt på en avkopplande solsemester och hamnar då på någon av turistanläggningarna väster om staden. Är du nöjd med detta är det bara att luta dig tillbaka och njuta av de fina stränderna och kanske ta en tur in till Chania någon dag.

Skulle du däremot vilja upptäcka mer av Kreta kan du till exempel besöka öns spännande ruiner eller vandra i den närbelägna Samariaravinen.