Biluthyrning i Frankrike

Jämför hyrbilsfirmor för att få stora rabatter och boka ett paket med flyg, hotell och hyrbil, så kan du spara ännu mer.

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Få maximal flexibilitet med avbokning utan avgift på de flesta hyrbilar.

Populära städer i Frankrike

När du planerar din semester i Frankrike måste du också bestämma om du ska hyra bil. Franska förare har ett dåligt rykte, men det är ett oförtjänt rykte. Nog har en och annan turist förfasats över trängseln och aggressiviteten i Paris, men utanför huvudstadens stress har du inget att oroa dig för.

Med hyrbil i Frankrike tar du dig lika enkelt till stranden som till bergen. Från Paris gör du enkelt dagsutfärder till Loiredalens fantastiska sagoslott och världsarvet Mont Saint-Michel i Normandie. Istället för bara Strasbourg ser du Alsaces pittoreska små byar, där du kan köpa vin till kvällens middag direkt från vingården.

När du bokar din flygbiljett till Frankrike kan det vara en god idé att också boka en bil. På så sätt väntar din hyrbil när du anländer, och du tar dig lätt och smidigt till ditt boende. När du bokar hyrbil med en av våra samarbetspartner både hämtar och lämnar du bilen med full tank. På så sätt blir det inga dolda kostnader.

Får du hyra bil i Frankrike?

I Frankrike måste du vara minst 21 år gammal för att hyra en bil. Du måste även ha körkort för den biltyp som du hyr. Om ditt körkort är utfärdat i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet – det vill säga ett EU-land eller Island, Norge eller Liechtenstein – behöver du inga andra särskilda handlingar för att hyra bil i Frankrike. Är ditt körkort däremot utfärdat i ett annat land behöver du en officiell översättning av körkortet till franska, ett så kallat internationellt körkort. Att hyra bil i Frankrike kan vara dyrt om du är under 25 år eftersom många hyrbilsbolag tar ut en särskild avgift för unga förare.

Köra bil i Frankrike

Franska trafikregler är förhållandevis lika de svenska, men det finns ändå en del att tänka på. Innan du kör iväg med din hyrbil bör du kontrollera att bilen är utrustad med en varningstriangel, en reflexväst för varje passagerare och två engångsalkoholmätare. Om polisen stoppar dig måste du alltid ha detta i bilen. Om du reser med barn under 150 centimeter måste dessa sitta i bilbarnstol eller på bilkudde, och barn under tio år måste sitta i baksätet. Alkoholgränsen i Frankrike är 0,5 gram per liter blod, vilket är något högre än i Sverige men inte tillräckligt för att du ska kunna ta ett glas vin innan du kör.

Väl ute på de franska vägarna kan du känna dig som hemma. Notera dock att i Frankrike är det inte bara förbjudet att tala i handhållen mobiltelefon när du kör, du får inte heller använda handsfree med någon form av hörlur. Om inte annat anges är hastighetsgränsen 50 km/h i tätorter och 130 km/h på motorvägar. Franska motorvägar är ofta betalvägar. När du kommer fram till en betalstation kör du mot grön pil (alla betalsätt), skylten med mynt (kontantbetalning) eller den vanligtvis blå skylten med bokstäverna CB (kortbetalning).

Om det är möjligt bör du undvika de stora motorvägarna lördagar i juli och augusti. Under det franska skollovet står trafiken ofta stilla, när hela landet och många utländska turister plötsligt ska på semester samtidigt.

Vanliga frågor och svar

Vad händer om jag måste avboka min hyrbil i Frankrike?
Du har normalt rätt till en full återbetalning för din hyrbilsbokning om du hör av dig till oss och avbokar åtminstone sex timmar innan upphämtningstiden. Läs igenom bokningsbekräftelsen för att hitta alla detaljer, och vår kundtjänstportal skulle också kunna vara till hjälp.
Vilka typer av bilar kan man hyra i Frankrike?
Liten, medelstor, stor eller premium – det är du som väljer. Kompakta hyrbilar brukar dock vara populärast i Frankrike, och om du är på jakt efter något billigt och litet, men inte alltför litet, kan den här biltypen vara ett perfekt alternativ för dig. Men en hyrbil i kompakt stil kan du lätt ta dig fram på gatorna i staden, och du har lite mer utrymme än vad du hade haft i en bil i ekonomiklass.
Varför ska man hyra bil i Frankrike med Expedia?
Om du söker efter en hyrbil i Frankrike kan det inte bli fel med Expedia. Med våra exklusiva erbjudanden och medlemspriser kan du få förvånansvärt stor rabatt, och med hyrbilsföretag att välja mellan har du gott om valmöjligheter. Skulle du inte ha något emot att spara ännu mer? Slå då ihop dina bokningar till ett semesterpaket. Vi gör det enklare för dig att sätta ihop din resa, från flyg och boende till hyrbil och aktiviteter.
Hur hittar jag de bästa erbjudandena på hyrbil i Frankrike med Expedia?
Titta på betygen och recensionerna, välj rätt biltyp och jämför erbjudanden från de främsta varumärkena. Expedia gör det enkelt att hitta rätt semesterbil. Kombinera din bokning av hyrbil i Frankrike med din hotell- eller flygbokning så kan du ge dig ut på vägarna med mer pengar kvar på kontot.
Hur gammal måste man vara för att hyra bil i Frankrike?
Du behöver vara minst 21 år gammal för att få lov att hyra en bil i Frankrike. Notera att förare under en viss ålder kanske bara får hyra vissa fordonstyper, såsom mini- och ekonomibilar. En annan åldersgräns gäller vanligtvis för särskilda fordon, till exempel stadsjeepar eller lyxbilar. En del hyrbilsfirmor tar dessutom ut en tilläggsavgift för unga förare. Läs alla regler och villkor innan du åker så att du kan planera in alla utgifter i resebudgeten.
Vad behöver man för att hyra bil i Frankrike?
Reglerna och villkoren varierar från leverantör till leverantör, men de viktigaste sakerna är ett giltigt körkort och ett kreditkort i ditt namn. Du är inte tvungen att köpa till hyrbilsföretagets normala försäkring, men om du väljer bort den kan du behöva visa att du har en annan försäkring.
Kan jag hyra en bil i en månad eller längre i Frankrike?
Ja, det finns ingen anledning att boka om din hyrbil mitt i semestern. Besök vår sida med erbjudanden för långtidsuthyrning, fyll i dina reseuppgifter och hitta en bil som är din under hela din vistelse.
Var kan jag hyra en bil i Frankrike om jag är under 25?
Du måste gå igenom villkoren hos de hyrbilsfirmor i Frankrike som du är intresserad av. Om du är under 25 år debiterar några företag ytterligare avgifter, och det är bra att veta detta innan du hämtar fordonet så att du inte får några överraskningar. Varje uthyrare har sina egna regler för unga förare, så det lönar sig att läsa på.
Vilken försäkring ska man välja när man hyr bil i Frankrike?
Om du vill ha mer information om försäkringar ska du läsa igenom hyrbilsfirmans regler och villkor innan du genomför din bokning.

Upplev nya platser med Expedia