Biluthyrning i Frankrike

Sök bland fler än 2 900 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Spara minst 10 % på utvalda vistelser med Expedia Rewards

De flesta hotell är helt återbetalningsbara. Vi vet att flexibilitet är viktigt.

Populära städer i Frankrike

Topperbjudanden på hyrbilar i Frankrike

Hittar du inte det du letar efter?

Se alla hyrbilar i Frankrike
Se alla bilar

När du planerar din semester i Frankrike måste du också bestämma om du ska hyra bil. Franska förare har ett dåligt rykte, men det är ett oförtjänt rykte. Nog har en och annan turist förfasats över trängseln och aggressiviteten i Paris, men utanför huvudstadens stress har du inget att oroa dig för.

Med hyrbil i Frankrike tar du dig lika enkelt till stranden som till bergen. Från Paris gör du enkelt dagsutfärder till Loiredalens fantastiska sagoslott och världsarvet Mont Saint-Michel i Normandie. Istället för bara Strasbourg ser du Alsaces pittoreska små byar, där du kan köpa vin till kvällens middag direkt från vingården.

När du bokar din flygbiljett till Frankrike kan det vara en god idé att också boka en bil. På så sätt väntar din hyrbil när du anländer, och du tar dig lätt och smidigt till ditt boende. När du bokar hyrbil med en av våra samarbetspartner både hämtar och lämnar du bilen med full tank. På så sätt blir det inga dolda kostnader.

Får du hyra bil i Frankrike?

I Frankrike måste du vara minst 21 år gammal för att hyra en bil. Du måste även ha körkort för den biltyp som du hyr. Om ditt körkort är utfärdat i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet – det vill säga ett EU-land eller Island, Norge eller Liechtenstein – behöver du inga andra särskilda handlingar för att hyra bil i Frankrike. Är ditt körkort däremot utfärdat i ett annat land behöver du en officiell översättning av körkortet till franska, ett så kallat internationellt körkort. Att hyra bil i Frankrike kan vara dyrt om du är under 25 år eftersom många hyrbilsbolag tar ut en särskild avgift för unga förare.

Köra bil i Frankrike

Franska trafikregler är förhållandevis lika de svenska, men det finns ändå en del att tänka på. Innan du kör iväg med din hyrbil bör du kontrollera att bilen är utrustad med en varningstriangel, en reflexväst för varje passagerare och två engångsalkoholmätare. Om polisen stoppar dig måste du alltid ha detta i bilen. Om du reser med barn under 150 centimeter måste dessa sitta i bilbarnstol eller på bilkudde, och barn under tio år måste sitta i baksätet. Alkoholgränsen i Frankrike är 0,5 gram per liter blod, vilket är något högre än i Sverige men inte tillräckligt för att du ska kunna ta ett glas vin innan du kör.

Väl ute på de franska vägarna kan du känna dig som hemma. Notera dock att i Frankrike är det inte bara förbjudet att tala i handhållen mobiltelefon när du kör, du får inte heller använda handsfree med någon form av hörlur. Om inte annat anges är hastighetsgränsen 50 km/h i tätorter och 130 km/h på motorvägar. Franska motorvägar är ofta betalvägar. När du kommer fram till en betalstation kör du mot grön pil (alla betalsätt), skylten med mynt (kontantbetalning) eller den vanligtvis blå skylten med bokstäverna CB (kortbetalning).

Om det är möjligt bör du undvika de stora motorvägarna lördagar i juli och augusti. Under det franska skollovet står trafiken ofta stilla, när hela landet och många utländska turister plötsligt ska på semester samtidigt.

Vanliga frågor och svar