Biluthyrning i Frankrike

Jämför billeverantörer för att få stora rabatter och boka ett paket för flyg, hotell och bil för att spara ännu mer.

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Få maximal flexibilitet med avbokning utan avgift på de flesta biluthyrningar.

Populära städer i Frankrike

När du planerar din semester i Frankrike måste du också bestämma om du ska hyra bil. Franska förare har ett dåligt rykte, men det är ett oförtjänt rykte. Nog har en och annan turist förfasats över trängseln och aggressiviteten i Paris, men utanför huvudstadens stress har du inget att oroa dig för.

Med hyrbil i Frankrike tar du dig lika enkelt till stranden som till bergen. Från Paris gör du enkelt dagsutfärder till Loiredalens fantastiska sagoslott och världsarvet Mont Saint-Michel i Normandie. Istället för bara Strasbourg ser du Alsaces pittoreska små byar, där du kan köpa vin till kvällens middag direkt från vingården.

När du bokar din flygbiljett till Frankrike kan det vara en god idé att också boka en bil. På så sätt väntar din hyrbil när du anländer, och du tar dig lätt och smidigt till ditt boende. När du bokar hyrbil med en av våra samarbetspartner både hämtar och lämnar du bilen med full tank. På så sätt blir det inga dolda kostnader.

Får du hyra bil i Frankrike?

I Frankrike måste du vara minst 21 år gammal för att hyra en bil. Du måste även ha körkort för den biltyp som du hyr. Om ditt körkort är utfärdat i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet – det vill säga ett EU-land eller Island, Norge eller Liechtenstein – behöver du inga andra särskilda handlingar för att hyra bil i Frankrike. Är ditt körkort däremot utfärdat i ett annat land behöver du en officiell översättning av körkortet till franska, ett så kallat internationellt körkort. Att hyra bil i Frankrike kan vara dyrt om du är under 25 år eftersom många hyrbilsbolag tar ut en särskild avgift för unga förare.

Köra bil i Frankrike

Franska trafikregler är förhållandevis lika de svenska, men det finns ändå en del att tänka på. Innan du kör iväg med din hyrbil bör du kontrollera att bilen är utrustad med en varningstriangel, en reflexväst för varje passagerare och två engångsalkoholmätare. Om polisen stoppar dig måste du alltid ha detta i bilen. Om du reser med barn under 150 centimeter måste dessa sitta i bilbarnstol eller på bilkudde, och barn under tio år måste sitta i baksätet. Alkoholgränsen i Frankrike är 0,5 gram per liter blod, vilket är något högre än i Sverige men inte tillräckligt för att du ska kunna ta ett glas vin innan du kör.

Väl ute på de franska vägarna kan du känna dig som hemma. Notera dock att i Frankrike är det inte bara förbjudet att tala i handhållen mobiltelefon när du kör, du får inte heller använda handsfree med någon form av hörlur. Om inte annat anges är hastighetsgränsen 50 km/h i tätorter och 130 km/h på motorvägar. Franska motorvägar är ofta betalvägar. När du kommer fram till en betalstation kör du mot grön pil (alla betalsätt), skylten med mynt (kontantbetalning) eller den vanligtvis blå skylten med bokstäverna CB (kortbetalning).

Om det är möjligt bör du undvika de stora motorvägarna lördagar i juli och augusti. Under det franska skollovet står trafiken ofta stilla, när hela landet och många utländska turister plötsligt ska på semester samtidigt.

Vanliga frågor och svar

Vad händer om jag måste avboka min hyrbil i Frankrike?
Ta det lugnt. När du avbokar bokningen åtminstone sex timmar innan upphämtningen har du vanligtvis rätt att få en full återbetalning. Det är dock en god idé att läsa igenom hyrbilspolicyn, eftersom det finns en del undantag. Du kan besöka vår kundtjänstportal om du har några frågor.
Vilka typer av bilar kan man hyra i Frankrike?
Priset, bränsleeffektiviteten och manövrerbarheten är bara några anledningar till att hyrbilar i kompakt modell är det populäraste valet i Frankrike. Den mindre storleken gör dem perfekta för städer, och de passar bra för såväl soloresenärer som par och mindre grupper. Hur du ska ta dig fram är naturligtvis helt upp till dig. Om du letar efter någonting ännu mindre kan du välja en ekonomibil, och om du skulle föredra lite mer benutrymme kan du välja en medelstor eller stor bil. Om du är en riktig lyxlirare skulle du till och med kunna titta på vårt sortiment med premiumbilar.
Hur hittar jag de bästa erbjudandena på hyrbil i Frankrike med Expedia?
Titta på vårt stora urval av hyrbilar, läs recensioner och betyg och jämför priser från pålitliga leverantörer. Med bara ett par klick kan Expedia hjälpa dig att få tag i de bästa erbjudandena för din nästa semesterbil. Har du redan bokat hotell och flyg? Lägg till en hyrbil i Frankrike så kan du spara ännu mer.
Hur gammal måste man vara för att hyra bil i Frankrike?
Du som är minst 21 år får hyra bil i Frankrike. Kom ihåg att de flesta hyrbilsleverantörer tar ut en extra avgift om du är under en viss ålder för att täcka den höjda olycksrisken. Unga förare brukar dessutom inte få lov att hyra särskilda fordonstyper, som stadsjeepar och lyxbilar. Läs hyresvillkoren i förväg för att slippa otrevliga överraskningar när du kommer fram.
Vad behöver man för att hyra bil i Frankrike?
Reglerna och villkoren kan skilja sig mellan leverantörer, men de viktigaste sakerna är ett körkort och ett kreditkort i samma namn. Du behöver inte nödvändigtvis köpa till hyrbilsfirmans ordinarie försäkring, men om du vill välja bort den kan du behöva bevisa att du omfattas av en egen försäkring.
Kan jag hyra en bil i en månad eller längre i Frankrike?
Besök vår sida med erbjudanden för långtidsuthyrning, fyll i dina uppgifter och välj ett fordon som faller dig i smaken. Oavsett om du ska stanna i Frankrike eller vill upptäcka ett större område kan Expedia hjälpa dig att hitta en långtidshyrbil till ett bra pris.
Var kan jag hyra en bil i Frankrike om jag är under 25?
Du behöver läsa villkoren hos de hyrbilsfirmor i Frankrike som du är intresserad av. Om du är under 25 år debiterar några företag extra avgifter, och det är bra att vara medveten om detta innan du hämtar bilen så att du kan anpassa din budget. Varje hyrbilsföretag har sina egna regler för unga förare, så det lönar sig att göra lite efterforskning.

Upplev nya platser med Expedia