Början av huvudsektionen
Gratis avbokning
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Boka hyrbil med Expedia i Dubai

Köra bil i Dubai

Namnet Dubai kan syfta både på ett av de emirat som ingår i Förenade Arabemiraten och på huvudstaden i detta emirat. I dagligt tal är det dock den spännande storstaden som avses. Staden Dubai har cirka 1,4 miljoner invånare och är en populär turiststad för besökare från hela världen. Att hyra bil i Dubai och på så sätt upptäcka staden är något som många uppskattar.

Staden har inte så många specifika trafikregler och bestämmelser som måste läggas på minnet, men några saker kan vara bra att tänka på när du kör med din hyrbil i Dubai. Till exempel förekommer det särskilda vägtullar med avgiftsbelagda broar och vägar.

Hyra bil under din resa till Dubai

Det går direktflyg till Dubai från Sverige, så det är inte svårt att ta sig till staden. När du har anlänt kan du antingen först ta dig in till staden och därefter uppsöka en firma som erbjuder biluthyrning i Dubai, eller hyra bil direkt på flygplatsen och sedan köra till ditt hotell i Dubai. Flygplatsen har bra transportmöjligheter in till staden. Vad gäller parkering tas nästan alltid en avgift ut. Du bör inte lämna några värdesaker i din hyrbil när du parkerar inne i staden. Det är ganska mycket trafik i Dubai, men vägnätet är väldigt modernt och väl utbyggt, vilket gör att körningen är säker och trygg. På grund av den ökande trafiken har vägtull införts på vissa platser, så vissa vägar och broar är avgiftsbelagda. När du kör på dessa platser måste du ha en så kallad Salik-Sticker – en sorts elektronisk dosa som laddas med pengar. Betalningen sker sedan automatiskt elektroniskt när du kör på den avgiftsbelagda vägen eller bron.

Allmänt om bilkörning i Dubai

Några saker att tänka på när du kör bil i Dubai är att säkerhetsbälte är obligatoriskt för samtliga passagerare i bilen och att det är förbjudet att använda mobilen under körning om du inte använder handsfree. Kom också ihåg att det råder nolltolerans för alkoholpåverkan i trafiken. Även om Dubai har en mer avslappnad attityd till alkoholkonsumtion än andra länder i området, ser lagen mycket hårt på minsta alkoholpåverkan i trafiken, och på berusning även hos andra passagerare i fordonet. En sak som kan kännas lite annorlunda är den särskilda hastighetsanordning som finns installerad på alla bilar i Dubai. Den högsta tillåtna hastigheten är 120 kilometer i timmen. Närhelst ett fordon överskrider denna hastighet börjar ett larm tjuta högt, vilket är irriterande både för de egna passagerarna och andra invånare. Det obehaget undviker du dock enkelt genom att hålla hastigheten.

Ta dig till alla aktiviteter med bilen

Dubai är vida känt för sina aktiviteter och sevärdheter, och genom att hyra bil i Dubai kan du enkelt ta dig till det staden erbjuder. Här finns allt från enorma köpcentrum och anlagda badplatser till kamelturer i öknen och skidåkning i ett gigantiskt inomhuskomplex! Att åka skidor är kanske det sista du tänker på när du besöker Dubai, men denna anläggning är faktiskt en av landets mest berömda sevärdheter.

Vanliga frågor om biluthyrning i Dubai

Vad är det bästa priset för en hyrbil i Dubai?

Under de senaste sju dagarna kostade den billigaste hyrbilen i Dubai .

Vad är det genomsnittliga priset för en hyrbil i Dubai?

I genomsnitt kostar en hyrbil i Dubai .

Varför bör jag boka en hyrbil med Expedia?

När du bokar hyrbilar med Expedia kan du enkelt jämföra många olika populära biluthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst. När du bokar hyrbilar med Expedia tillkommer inga extra kostnader eller avbokningsavgifter.

Hur bokar jag en hyrbil med Expedia?

Du kan boka hyrbil med Expedia online eller via telefon. Du kan välja att antingen betala direkt eller senare. De betalningsalternativ som är tillgängliga visas när du bokar. Logga in på ditt konto eller skapa ett konto på betalningssidan för att samla Expedia Rewards-poäng på din hyrbilsbokning.

Tillkommer några ytterligare kostnader när jag avbokar en hyrbil?

Du är berättigad till full återbetalning för de flesta hyrbilsbokningar hos Expedia, oavsett när du avbokar. Alla förbetalda bokningar är dock inte berättigade till återbetalning. Granska din resplan för mer information. Om din förbetalda bokning är berättigad till återbetalning måste den avbokas minst sex timmar före hämtning. Om du är senare än så återbetalas du inte. Du återbetalas inte för oanvänd tid om du lämnar tillbaka en förbetald hyrbil före avtalad tid.

Hur avbokar jag min hyrbilsbokning via Expedia?

Logga in eller ange din e-postadress och resplansnummer för att avboka din hyrbilsbokning. Klicka sedan på Hitta resplan. Under Hantera bokning väljer du Avboka och sedan AVBOKA. Många förbetalda hyrbilsbokningar är ej återbetalningsbara. Förbetalda bokningar måste avbokas minst sex timmar före hämtning för att vara berättigade för en full återbetalning. Kontakta oss för att ändra eller avboka en hyrbilsbokning som du bokat som en del av en resa.

Bör jag boka en hyrbil online i förväg eller på plats i Dubai?

Om du bokar en hyrbil hemifrån med Expedia kan du vara säker på att du får välja vilken typ av bil du vill ha. Du kan även jämföra olika erbjudanden och extraservice i förväg för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Sedan behöver du bara hämta bilnycklarna för att påbörja din resa. Dessutom behöver du inte börja leta efter en lämplig biluthyrning när du kommer fram till resmålet eller läsa igenom en massa regler och villkor vid disken. Du kan helt enkelt ta det med ro.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min hyrbil?

En omfattande försäkring är ett bra val om du vill undvika obehagliga överraskningar. Det gör att du kan njuta av din resa utan att behöva oroa dig.

Måste jag betala för min hyrbil i förskott?

Vi erbjuder ett antal olika betalningsalternativ när du bokar en hyrbil. Fortsätt att läsa för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Boka nu, betala nu Med det här alternativet bokar du en hyrbil och betalar vid bokningstillfället. Du måste ha ett kreditkort för att kunna betala i förskott och du kan använda Expedia Rewards-poäng för att täcka en delmängd av bokningskostnaderna. Vissa biluthyrningsföretag kanske låter dig betala med ett betalkort, men föraren måste ha ett giltigt kreditkort för att lämna en deposition vid hämtning. Boka nu, betala senare Med det här alternativet kan du boka en hyrbil utan att betala i förväg. I stället betalar du hela kostnaden med ett kreditkort på upphämtningsplatsen. Hyrbilsföretaget gör en reservation för depositionen på kreditkortet.

Vad bör jag tänka på när jag hyr en bil?

Se över bilen efter repor eller skador när du hämtar den. Granska bilen noga och uppmärksamma säljaren om eventuella skador innan du kör iväg.

Var kan jag hitta biluthyrningar i Dubai?

Hyrbilsföretag finns ofta runt flygplatser och i stadskärnor.

Upptäck Dubai

Utforska Dubai med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!