Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Topperbjudanden på hyrbilar i Dubai

Se alla hyrbilar i Dubai

Boka hyrbil med Expedia i Dubai

Köra bil i Dubai

Namnet Dubai kan syfta både på ett av de emirat som ingår i Förenade Arabemiraten och på huvudstaden i detta emirat. I dagligt tal är det dock den spännande storstaden som avses. Staden Dubai har cirka 1,4 miljoner invånare och är en populär turiststad för besökare från hela världen. Att hyra bil i Dubai och på så sätt upptäcka staden är något som många uppskattar.

Staden har inte så många specifika trafikregler och bestämmelser som måste läggas på minnet, men några saker kan vara bra att tänka på när du kör med din hyrbil i Dubai. Till exempel förekommer det särskilda vägtullar med avgiftsbelagda broar och vägar.

Hyra bil under din resa till Dubai

Det går direktflyg till Dubai från Sverige, så det är inte svårt att ta sig till staden. När du har anlänt kan du antingen först ta dig in till staden och därefter uppsöka en firma som erbjuder biluthyrning i Dubai, eller hyra bil direkt på flygplatsen och sedan köra till ditt hotell i Dubai. Flygplatsen har bra transportmöjligheter in till staden. Vad gäller parkering tas nästan alltid en avgift ut. Du bör inte lämna några värdesaker i din hyrbil när du parkerar inne i staden. Det är ganska mycket trafik i Dubai, men vägnätet är väldigt modernt och väl utbyggt, vilket gör att körningen är säker och trygg. På grund av den ökande trafiken har vägtull införts på vissa platser, så vissa vägar och broar är avgiftsbelagda. När du kör på dessa platser måste du ha en så kallad Salik-Sticker – en sorts elektronisk dosa som laddas med pengar. Betalningen sker sedan automatiskt elektroniskt när du kör på den avgiftsbelagda vägen eller bron.

Allmänt om bilkörning i Dubai

Några saker att tänka på när du kör bil i Dubai är att säkerhetsbälte är obligatoriskt för samtliga passagerare i bilen och att det är förbjudet att använda mobilen under körning om du inte använder handsfree. Kom också ihåg att det råder nolltolerans för alkoholpåverkan i trafiken. Även om Dubai har en mer avslappnad attityd till alkoholkonsumtion än andra länder i området, ser lagen mycket hårt på minsta alkoholpåverkan i trafiken, och på berusning även hos andra passagerare i fordonet. En sak som kan kännas lite annorlunda är den särskilda hastighetsanordning som finns installerad på alla bilar i Dubai. Den högsta tillåtna hastigheten är 120 kilometer i timmen. Närhelst ett fordon överskrider denna hastighet börjar ett larm tjuta högt, vilket är irriterande både för de egna passagerarna och andra invånare. Det obehaget undviker du dock enkelt genom att hålla hastigheten.

Ta dig till alla aktiviteter med bilen

Dubai är vida känt för sina aktiviteter och sevärdheter, och genom att hyra bil i Dubai kan du enkelt ta dig till det staden erbjuder. Här finns allt från enorma köpcentrum och anlagda badplatser till kamelturer i öknen och skidåkning i ett gigantiskt inomhuskomplex! Att åka skidor är kanske det sista du tänker på när du besöker Dubai, men denna anläggning är faktiskt en av landets mest berömda sevärdheter.

Upptäck Dubai

Utforska Dubai med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!