Gratis avbokning
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Boka hyrbil med Expedia i Alicante

Hyra bil i Alicante

Har du bokat en resa till Alicante? Med Expedias hjälp är det enkelt att även hyra bil i Alicante. Sök helt enkelt på vår webbplats och hitta snabbt bra priser. Du kan välja mellan ett stort utbud av biltyper och hämtnings- och återlämningsplatser. Om du ska boka flyg till Alicante så passa på att boka hyrbil med upphämtning på flygplatsen. På så sätt kan du hoppa in i bilen och åka direkt till ditt hotell i Alicante. Boka din hyrbil med Expedia och fokusera sedan på själva resan – vare sig du vill koppla av från vardagens stress, uppleva äventyr eller reser i affärer.

Alicante är ett underbart resmål och även om man kan tillbringa åtskilliga timmar på stranden Playa del Postiguet eller irra bort sig bland stadens gamla kvarter är det synd att missa den vackra omnejden. Genom att hyra bil får du enkelt tillgång till hela Costa Blanca och dess många vackra vita stränder och små pittoreska byar.

Frihet med hyrbil

När du hyr bil får du friheten att själv bestämma takten och du kan ta dig tid att leta upp Costa Blancas pärlor utanför de vanliga turiststråken. En tur uppför kusten tar dig till exempel till den mysiga lilla byn Xàbia som lyckats undvika exploatering och stora hotellbyggen. Eller varför inte besöka Alteas charmiga gamla stad och äta lunch medan du njuter av utsikten över Medelhavet. Om du tar bilen inåt landet hittar du ännu fler traditionella byar och städer som bjuder på äkta spansk kultur och arkitektur och låter dig drömma dig bort. 23 km sydväst om Alicante ligger den moriska privatägda trädgården Huerto del Cura som är känd för sina vattenkonstverk och kaktusodlingar och väl värd ett besök.

Biluthyrning för längre resor

Givetvis kan du fortsätta längs kusten så långt äventyrslusten tar dig. Spanien är perfekt för en bilsemester och genom att hyra bil i Alicante slipper du köra den långa vägen ner till äventyrets början. Hämta helt enkelt upp hyrbilen på flygplatsen och lämna sedan tillbaka den vid resans slut. Du kan knappast köra i fel riktning från Alicante. Norrut har du Costa Brava och Barcelona, nordväst Madrid, söderut Costa del Sol och längre inåt landet Andalucias berömda städer. Det är bara att välja och ställa in hyrbilens GPS på önskat resmål.

Hyr bil med barnen

Spanien och Alicante är ett fantastiskt resmål för hela familjen, men att resa med barn kräver alltid lite extra planering. Genom att hyra bil i förväg genom vår webbplats har du redan löst flera potentiella problem. Du kan vanligtvis boka specialutrustning som barnstolar för alla åldrar direkt genom oss så att de väntar på er tillsammans med bilen så snart ni anländer på flygplatsen. Och givetvis kan du välja exakt den bilstorlek ni behöver för att alla ska få plats bekvämt och säkert. Med egen hyrbil slipper ni dessutom passa tåg- och busstider, och ni stannar lätt till för restaurang- och toalettbesök eller när ni ser något som fångar er uppmärksamhet längs vägen. Ett populärt resmål för barn (och vuxna) är Covas del Canelobre som ligger ett par mil utanför Alicante. Barnen älskar att utforska den enorma grottan med dess många fascinerande droppstenar. Lite längre uppför kusten hittar ni vattenparken Agualandia som har en mängd olika rutschkanor, eller nöjesparken Tierra Mítica där barnen får chansen lära sig om Medelhavet, Egypten, Grekland och Rom på ett underhållande sätt.

Vanliga frågor om biluthyrning i Alicante

Vad är det bästa priset för en hyrbil i Alicante?

Under de senaste sju dagarna kostade den billigaste hyrbilen i Alicante .

Vad är det genomsnittliga priset för en hyrbil i Alicante?

I genomsnitt kostar en hyrbil i Alicante .

Varför bör jag boka en hyrbil med Expedia?

När du bokar hyrbilar med Expedia kan du enkelt jämföra många olika populära biluthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst. När du bokar hyrbilar med Expedia tillkommer inga extra kostnader eller avbokningsavgifter.

Hur bokar jag en hyrbil med Expedia?

Du kan boka hyrbil med Expedia online eller via telefon. Du kan välja att antingen betala direkt eller senare. De betalningsalternativ som är tillgängliga visas när du bokar. Logga in på ditt konto eller skapa ett konto på betalningssidan för att samla Expedia Rewards-poäng på din hyrbilsbokning.

Tillkommer några ytterligare kostnader när jag avbokar en hyrbil?

Du är berättigad till full återbetalning för de flesta hyrbilsbokningar hos Expedia, oavsett när du avbokar. Alla förbetalda bokningar är dock inte berättigade till återbetalning. Granska din resplan för mer information. Om din förbetalda bokning är berättigad till återbetalning måste den avbokas minst sex timmar före hämtning. Om du är senare än så återbetalas du inte. Du återbetalas inte för oanvänd tid om du lämnar tillbaka en förbetald hyrbil före avtalad tid.

Hur avbokar jag min hyrbilsbokning via Expedia?

Logga in eller ange din e-postadress och resplansnummer för att avboka din hyrbilsbokning. Klicka sedan på Hitta resplan. Under Hantera bokning väljer du Avboka och sedan AVBOKA. Många förbetalda hyrbilsbokningar är ej återbetalningsbara. Förbetalda bokningar måste avbokas minst sex timmar före hämtning för att vara berättigade för en full återbetalning. Kontakta oss för att ändra eller avboka en hyrbilsbokning som du bokat som en del av en resa.

Bör jag boka en hyrbil online i förväg eller på plats i Alicante?

Om du bokar en hyrbil hemifrån med Expedia kan du vara säker på att du får välja vilken typ av bil du vill ha. Du kan även jämföra olika erbjudanden och extraservice i förväg för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Sedan behöver du bara hämta bilnycklarna för att påbörja din resa. Dessutom behöver du inte börja leta efter en lämplig biluthyrning när du kommer fram till resmålet eller läsa igenom en massa regler och villkor vid disken. Du kan helt enkelt ta det med ro.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min hyrbil?

En omfattande försäkring är ett bra val om du vill undvika obehagliga överraskningar. Det gör att du kan njuta av din resa utan att behöva oroa dig.

Måste jag betala för min hyrbil i förskott?

Vi erbjuder ett antal olika betalningsalternativ när du bokar en hyrbil. Fortsätt att läsa för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Boka nu, betala nu Med det här alternativet bokar du en hyrbil och betalar vid bokningstillfället. Du måste ha ett kreditkort för att kunna betala i förskott och du kan använda Expedia Rewards-poäng för att täcka en delmängd av bokningskostnaderna. Vissa biluthyrningsföretag kanske låter dig betala med ett betalkort, men föraren måste ha ett giltigt kreditkort för att lämna en deposition vid hämtning. Boka nu, betala senare Med det här alternativet kan du boka en hyrbil utan att betala i förväg. I stället betalar du hela kostnaden med ett kreditkort på upphämtningsplatsen. Hyrbilsföretaget gör en reservation för depositionen på kreditkortet.

Vad bör jag tänka på när jag hyr en bil?

Se över bilen efter repor eller skador när du hämtar den. Granska bilen noga och uppmärksamma säljaren om eventuella skador innan du kör iväg.

Var kan jag hitta biluthyrningar i Alicante?

Hyrbilsföretag finns ofta runt flygplatser och i stadskärnor.

Upptäck Alicante

Utforska Alicante med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!