Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Boka hyrbil med Expedia i San Diego County

Få den bästa upplevelsen genom att hyra bil i San Diego

San Diego är en stad i Kalifornien i västra USA. Den har fler än 1 miljon invånare och ligger vid Stilla havskusten, nära gränsen till Mexiko. Staden är känd för att vara en riktig bilstad med bra vägar och ett väl utbyggt vägnät. Med hyrbil i San Diego kan du ta dig dit du vill.

San Diego har ett trevligt och varmt klimat med många soldagar året runt. Det är överlag inte svårt att köra i staden, även för mindre vana förare. Parkering brukar heller inte vara något problem, då till exempel hotell och köpcenter ofta erbjuder kostnadsfri parkering.

Bra att tänka på när du kör bil i San Diego

De flesta tycker att det är relativt enkelt att ta sig fram med bil i amerikanska städer. Inför en resa till San Diego är det dock några särskilda körregler du bör lägga på minnet. På motorvägarna finns det ibland särskilda så kallade carpool-filer. Dessa körfält är endast till för samåkning och får inte användas av en ensam förare. Kom även ihåg att det är tillåtet att köra mot rött om du ska svänga till höger. Om du gör detta måste du dock se till att du har bra uppsikt och är försiktig. I alla andra fall är det mycket viktigt att respektera stopplikten. Annars kan du få höga böter.

Välj mellan att hyra bil i San Diego eller på flygplatsen

Det går inga direktflyg till San Diego från Sverige, men staden har en egen flygplats som du kan flyga till om du först mellanlandar i en annan större amerikansk stad. Du kan naturligtvis besöka en firma som erbjuder biluthyrning i San Diego först när du tagit dig in till själva staden, men du kan också hyra bil direkt på flygplatsen. Det kan vara bekvämt att ordna med hyrbil direkt efter den långa flygresan, så att du omedelbart kan åka från flygplatsen in till ditt hotell i San Diego. Flygplatsen ligger i anslutning till motorvägen State Route 163. Från denna motorväg kan du sedan ta dig till de andra motorvägarna i San Diego och vidare dit du ska.

Ta din bil och åk till stadens sevärdheter

San Diego har många trevliga sevärdheter och aktiviteter som passar för alla sällskap, både ensamresenärer och stora familjer. Så gott som alla dessa aktiviteter kan nås enkelt med bil. För de som gillar djur och natur kan ett besök på antingen San Diego Zoo eller SeaWorld San Diego rekommenderas. Om du reser med familjen och har flera mindre barn kan ett besök på Kaliforniens Legoland vara ett spännande äventyr. Staden bjuder även på flera museer och en egen safaripark. Ett annat sätt att upptäcka San Diego, där du inte behöver använda bil, är att ta särskilda åkturer med guide, antingen på en höghastighetsbåt på vattnet eller en lugnare tur i en av stadens gamla spårvagnar. Guiden berättar om staden under färdens gång, och du har möjlighet att se saker du kanske inte skulle ha sett om du hade tagit bilen.

Upptäck San Diego County

Utforska San Diego County med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!