Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Topperbjudanden på hyrbilar i Åbo

Se alla hyrbilar i Åbo

Boka hyrbil med Expedia i Åbo

Biluthyrning i Åbo

Åbo är en av Finlands största städer och ligger nordväst om huvudstaden Helsingfors. Det finska namnet för Åbo är Turku. Närheten till havet gör Åbo till en perfekt utgångspunkt för dagsutflykter utmed kusten. Med hyrbil i Åbo kan du till exempel bila längs kustlinjen mot Helsingfors. Resan tar runt två timmar och ger dig möjlighet att se lite av södra Finland på vägen. Att hyra bil i Åbo kan enkelt ordnas hemifrån innan resan.

Finska Åbo har en rik historia. Staden grundades redan på 1200-talet, vilket gör Åbo till Finlands äldsta stad. I staden talas framför allt finska, men omkring 5 procent av befolkningen talar svenska. Från kusten går färjeförbindelser till Mariehamn och Stockholm.

Med egen bil i Åbo kan du ta dig runt helt på egen hand. Du kan enkelt besöka olika orter nära Åbo eller bila längre sträckor. Från Åbo till Vasa tar resan omkring fyra timmar med bil längs kusten. Det finns också ett flertal öar utanför Åbo som du kan nå med bil via bro eller färja, och de är väl värda ett besök eftersom de erbjuder en unik natur längs den finska kusten.

Själva Åbo har en trevlig stadskärna där du kan se mycket av den äldre arkitekturen. Ån Aura flyter genom staden, och längs åkanten finns det trevliga promenadstråk att utforska. Vid ån hittar du också Åbo slott, som även är ett historiskt museum. Du kan även gå längs kajen eller besöka ön Runsala, där du bland annat hittar vacker natur och gamla villor från tiden då Finland tillhörde Ryssland. Du kan enkelt nå Runsala med bil från Åbo, men det går även färjor. Om sommaren kan du så klart roa dig med att bada eller fiska i havet.

Hyrbil Åbo: en prisvärd och smidig resa

Du kan boka din hyrbil som en del av en paketresa till Åbo. Med en paketresa kan du enkelt och smidigt boka flygbiljetter, hotellrum och eventuellt hyrbil på samma gång. Det är ett smidigt sätt att boka resan, och det kan dessutom spara dig pengar. När du reser med flyg till Åbo anländer du till Turku Airport, och därifrån tar det omkring femton minuter att köra in till själva staden. Det finns så klart även allmänna transportalternativ, men enklast är att hämta hyrbilen vid flygplatsen och köra rakt till ditt hotell i Åbo.

När du bokar din hyrbil från oss hämtar du upp och lämnar av hyrbilen med en full tank. Det är en ”full-till-full”-policy som innebär att inga dolda kostnader tillkommer. Det gör också att du kan starta din resa direkt när du hämtar upp din hyrbil och slipper leta efter en bensinstation det första du gör. Du kan boka din hyrbil i Åbo hemifrån samtidigt som du bokar resten av resan. Åbo ligger två timmars bilfärd från Helsingfors, så med egen bil kan du passa på att bila till Finlands största stad.

Vanliga frågor om biluthyrning i Åbo

Vad är det bästa priset för en hyrbil i Åbo?

Under de senaste sju dagarna kostade den billigaste hyrbilen i Åbo 684 kr.

Vad är det genomsnittliga priset för en hyrbil i Åbo?

I genomsnitt kostar en hyrbil i Åbo 695 kr.

Varför bör jag boka en hyrbil med Expedia?

När du bokar hyrbilar med Expedia kan du enkelt jämföra många olika populära biluthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst. När du bokar hyrbilar med Expedia tillkommer inga extra kostnader eller avbokningsavgifter.

Hur bokar jag en hyrbil med Expedia?

Du kan boka hyrbil med Expedia online eller via telefon. Du kan välja att antingen betala direkt eller senare. De betalningsalternativ som är tillgängliga visas när du bokar. Logga in på ditt konto eller skapa ett konto på betalningssidan för att samla Expedia Rewards-poäng på din hyrbilsbokning.

Tillkommer några ytterligare kostnader när jag avbokar en hyrbil?

Du är berättigad till full återbetalning för de flesta hyrbilsbokningar hos Expedia, oavsett när du avbokar. Alla förbetalda bokningar är dock inte berättigade till återbetalning. Granska din resplan för mer information. Om din förbetalda bokning är berättigad till återbetalning måste den avbokas minst sex timmar före hämtning. Om du är senare än så återbetalas du inte. Du återbetalas inte för oanvänd tid om du lämnar tillbaka en förbetald hyrbil före avtalad tid.

Hur avbokar jag min hyrbilsbokning via Expedia?

Logga in eller ange din e-postadress och resplansnummer för att avboka din hyrbilsbokning. Klicka sedan på Hitta resplan. Under Hantera bokning väljer du Avboka och sedan AVBOKA. Många förbetalda hyrbilsbokningar är ej återbetalningsbara. Förbetalda bokningar måste avbokas minst sex timmar före hämtning för att vara berättigade för en full återbetalning. Kontakta oss för att ändra eller avboka en hyrbilsbokning som du bokat som en del av en resa.

Bör jag boka en hyrbil online i förväg eller på plats i Åbo?

Om du bokar en hyrbil hemifrån med Expedia kan du vara säker på att du får välja vilken typ av bil du vill ha. Du kan även jämföra olika erbjudanden och extraservice i förväg för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Sedan behöver du bara hämta bilnycklarna för att påbörja din resa. Dessutom behöver du inte börja leta efter en lämplig biluthyrning när du kommer fram till resmålet eller läsa igenom en massa regler och villkor vid disken. Du kan helt enkelt ta det med ro.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min hyrbil?

En omfattande försäkring är ett bra val om du vill undvika obehagliga överraskningar. Det gör att du kan njuta av din resa utan att behöva oroa dig.

Måste jag betala för min hyrbil i förskott?

Vi erbjuder ett antal olika betalningsalternativ när du bokar en hyrbil. Fortsätt att läsa för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Boka nu, betala nu Med det här alternativet bokar du en hyrbil och betalar vid bokningstillfället. Du måste ha ett kreditkort för att kunna betala i förskott och du kan använda Expedia Rewards-poäng för att täcka en delmängd av bokningskostnaderna. Vissa biluthyrningsföretag kanske låter dig betala med ett betalkort, men föraren måste ha ett giltigt kreditkort för att lämna en deposition vid hämtning. Boka nu, betala senare Med det här alternativet kan du boka en hyrbil utan att betala i förväg. I stället betalar du hela kostnaden med ett kreditkort på upphämtningsplatsen. Hyrbilsföretaget gör en reservation för depositionen på kreditkortet.

Vad bör jag tänka på när jag hyr en bil?

Se över bilen efter repor eller skador när du hämtar den. Granska bilen noga och uppmärksamma säljaren om eventuella skador innan du kör iväg.

Var kan jag hitta biluthyrningar i Åbo?

Hyrbilsföretag finns ofta runt flygplatser och i stadskärnor.

Upptäck Åbo

Utforska Åbo med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!