Dölj

Om Asien

Tur och retur till Asien

Det finns otaliga skäl att resa till Asien - världens mest folkrika kontinent. Här väntar äventyr för besökare i alla åldrar. Vill du bjuda familjen på solsemester? Längtar du efter en kulturresa med din partner? Vill du ta med kompisarna på äventyr? Oavsett vad du hoppas vara med om finns något för dig i den här fascinerande världsdelen. Du kan se fram emot fantastiska gastronomiska nöjen, naturupplevelser, upptäcktsfärder i myllrande metropoler, möten med spännande människor och mycket mer därtill. Boka flyg till Asien och utforska en skattgömma med spännande länder. Du som ska åka hit gör rätt i att läsa på lite för att hitta rätt resmål för dig. Här är det nämligen bara fantasin som sätter gränser. Som tur är kan du ofta komma billigt undan när du bokar flyg till Asien, så du kan resa tillbaka gång på gång.

Flygresor till Asien – kontinenten som har allt

Undrar du hur du ska välja den bästa rutten eller destinationen? Innan du bokar din flygbiljett till Asien är det värt att bestämma dig för vilken slags sevärdheter som lockar mest. I Östasien kan du vistas i hisnande storstäder, njuta av den fridfulla naturen, eller se kulturminnen i världsklass. Landa på exempelvis Hong Kong International Airport, så har du en bra utgångspunkt för din semester. Reser du till Centralasien kan du se spännande och underskattade destinationer i de forna sovjetstaterna. Åk till kontinentens sydöstra sida om du lockas av underbara stränder, vulkaniska öar, regnskogar och andra exotiska attraktioner. Om du landar på Bangkok-Suvarnabhumis flygplats har du nära till många av regionens finaste dragplåster. Dessutom är det ett klassiskt resmål för dig som vill festa, shoppa eller resa som backpacker. I Sydasien, alltså bland annat Indien och Sri Lanka, ligger riktiga pärlor för dig som vill vara med om semesteräventyr.

Nu finns billiga flyg till Asien

Innan du bokar din flygresa eller ditt hotell i Asien kan du fundera en stund över vilket slags klimat du vill vistas i. Du som väljer att flyga till Asien kan förstås njuta av tropiska temperaturer, men här finns även kallare tundraklimat, bland annat i de spännande länderna kring Himalaya och Kunlun Shan. Omkring tre fjärdedelar av världsdelen består av berg och platåer, så du som är ute efter naturupplevelser på hög höjd har hamnat rätt. Stora delar av området består av vidsträckta ökenlandskap, men här ligger förstås även den berömda asiatiska övärlden som vi svenskar älskar. Det finns något för dig som älskar sportiga och adrenalinstinna nöjen, kulturhistoriska attraktioner, och total avkoppling. Varför inte hyra bil i Asien och utforska din utvalda destination i din egen takt?

Du kan behöva byta flyg en eller ett par gånger för att komma fram till vissa destinationer, men i många fall finns direktflyg till Asien. Oavsett vilket kommer du inte att ångra dig när du lutar dig tillbaka i din flygstol till Asien och laddar inför en oförglömlig resa. Se bara till att boka flyg med så korta transfertider som möjligt.


Upptäck Asien

Ska du åka till Asien? Utforska Asien med Expedias reseguider för att hitta de bästa hotellen, cityweekends, erbjudanden på hyrbilar och mycket annat!

Sök globala destinationer