Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Förslag på billiga flygresor till Mykonos

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Mykonos

Flyg till Mykonos

Mitt emellan det grekiska fastlandet och Turkiet ligger den underbara grekiska ön Mykonos. Här lyser de långa sandstränderna vitt mot Egeiska havets blågröna vatten och klimatet är varmt och soligt. Eftersom ön har en egen flygplats – Mykonos Island National Airport – går det väldigt enkelt att resa till Mykonos , och hit färdas solälskare från hela Europa. Så gör dig redo för en riktigt härlig Medelhavssemester med bad, värme och spännande utflykter. Det finns gott om bra flyg till Mykonos för en oförglömlig resa.

Säsongsvis kan det gå direktflyg från Arlanda till Mykonos, men annars får du räkna med ett par mellanlandningar när du flyger från Sverige – till exempel i München och Aten – och restiden brukar då hamna på lite drygt åtta timmar. Försök gärna få en fönsterplats under den sista färdsträckan då utsikten är helt fantastisk, särskilt när planet närmar sig ön i det glittrande vattnet och går ned för landning.

Flygresor till Mykonos egen flygplats

Mykonos Island National Airport ligger på den västra delen av ön, alldeles i närheten av öns största stad som heter Mykonos precis som ön. Hit anländer framför allt flyg från Aten, men under sommarhalvåret går det även att hitta billiga flyg till Mykonos från flera stora flygplatser i Europa. På flygplatsen finns bland annat en kafeteria som förutom fika serverar lättare måltider och du kan även hyra bil, vilket passar perfekt om du vill ha hyrbil på Mykonos för att kunna göra spännande utflykter. Med bil eller buss tar resan in till staden ungefär tio minuter.

Massor att upptäcka med flygbiljetter till Mykonos

Naturligtvis är det stränderna och havet som lockar mest på Mykonos. Med över 300 soldagar om året och temperaturer som sommartid ligger runt 30 grader är det underbart att sitta i en solstol på stranden och då och då svalka sig i det sköna vattnet. Här finns dock även mycket annat att göra. Ta till exempel en titt på de märkliga traditionella väderkvarnarna som finns strödda längs öns kuster, eller besök Mykonos arkeologiska museum som visar spännande fynd från området. Reser du med din partner vill ni kanske bege er till Mikri Venetia (lilla Venedig) i utkanten av staden Mykonos. De charmiga husen vars balkonger sticker ut över vattnet påminner verkligen om Venedig och i många av dem finns numera kaféer, barer, butiker eller konstgallerier. Det här området räknas som öns mest romantiska plats.

Gott om mysiga städer och byar att bo i

Många hotell på Mykonos ligger i eller runt staden Mykonos på den västra delen av ön. Hit är det nära från flygplatsen och du kan välja mellan att bo precis vid vattnet eller mera centralt bland den charmiga småstadens butiker och restauranger. Det finns dock fler städer och byar med utmärkta boenden, till exempel Elia och Platis Gialos på sydkusten och Agios Stefanos och Tourlos på västkusten. Från alla dessa ställen har du nära till stranden och vågorna.

Så packa badkläderna! Nu väntar en härlig Medelhavssemester och med en bra och billig flygresa till Mykonos är du snart på plats.