Gratis avbokning
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Boka hyrbil med Expedia i Florens

Upptäck mer med en hyrbil i Florens

Florens i natursköna Toscana är en av Italiens mest kända städer och många kommer hit för att njuta av den välbevarade arkitekturen och det rika kulturutbudet. Stadskärnan är promenadvänlig och bjuder på pittoreska vyer, och här finns allt från museer till kyrkor och broar. Den mest kända bron är Ponte Vecchio som binder samman de äldre delarna av staden med de nyare.

Florens historiska centrum är fullt av enkelriktade, smala gator och användningen för en bil i Florens är ganska begränsad just här. Men när du har tröttnat på stadskärnan och vill göra utflykter ut på landsbygden är det däremot helt rätt att hyra bil i Florens.

Biluthyrning i Florens

Flygplatsen i Florens ligger bara fyra kilometer utanför stadens kärna, strategiskt placerad vid de stora motorvägarna A1 och A11. Därifrån är det enkelt att åka med bil till så väl Florens som till närliggande städer i Toscana. Det går direktflyg till Florens från många europeiska länder, men tyvärr inte från Sverige. Om man vill undvika att mellanlanda är det ett prisvärt alternativ att istället ta vägen via Pisa. Dit flyger många lågprisbolag och att hyra bil på flygplatsen där är enkelt och bekvämt. Avståndet mellan Pisa och Florens är bara drygt åtta mil, och utsikten över den toskanska landsbygden som bjuds under bilfärden är helt klart värd besväret. Dessutom får du chansen att se det berömda lutande tornet innan du åker vidare!

För den som hellre vill vänta med att hyra bil till ankomsten i centrum finns de flesta möjligheterna till biluthyrning i Florens strax söder om tågstationen Santa Maria Novella. Väljer du att hämta din hyrbil där är det en god idé att fråga personalen på biluthyrningen om området, om hur trafiken är begränsad i zonen och vilka gator som är enkelriktade.

Utflyktsmål i Florens

Hela Toscana, inklusive Florens, är en otroligt lummig och naturskön del av Italien. Med hyrbil är det enkelt att ta sig ut från Florens och uppleva de mer lantliga områdena. Utspridda bland gröna kullar kan vissa av de mindre orterna vara svåra att nå med hjälp av kollektivtrafiken. En bil ger friheten att själv styra över hur, när och vart du vill resa, och möjliggör också spontana avstickare under upptäcktsfärden i det vackra landskapet.

Det finns många fina hotell i Florens, men priserna kan ibland vara ganska höga. Ett trevligt alternativ som blir mycket mer lättillgängligt för dig när du hyr bil är att istället bo på en vingård ute på den toskanska landsbygden. Många ställen erbjuder utöver logi även mat och guidade turer, men det är en god idé att boka i förväg, speciellt om du åker under sommarsäsongen då många boenden är uppbokade. Oavsett vad du föredrar kan du välja mellan boenden i olika prisklasser och stilar i Florens med omnejd. Med Expedia bokar du lätt hotell och flyg till Florens och får hjälp med att hitta prisvärda alternativ som tilltalar just dig.

Vanliga frågor om biluthyrning i Florens

Vad är det bästa priset för en hyrbil i Florens?

Under de senaste sju dagarna kostade den billigaste hyrbilen i Florens .

Vad är det genomsnittliga priset för en hyrbil i Florens?

I genomsnitt kostar en hyrbil i Florens .

Varför bör jag boka en hyrbil med Expedia?

När du bokar hyrbilar med Expedia kan du enkelt jämföra många olika populära biluthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst. När du bokar hyrbilar med Expedia tillkommer inga extra kostnader eller avbokningsavgifter.

Hur bokar jag en hyrbil med Expedia?

Du kan boka hyrbil med Expedia online eller via telefon. Du kan välja att antingen betala direkt eller senare. De betalningsalternativ som är tillgängliga visas när du bokar. Logga in på ditt konto eller skapa ett konto på betalningssidan för att samla Expedia Rewards-poäng på din hyrbilsbokning.

Tillkommer några ytterligare kostnader när jag avbokar en hyrbil?

Du är berättigad till full återbetalning för de flesta hyrbilsbokningar hos Expedia, oavsett när du avbokar. Alla förbetalda bokningar är dock inte berättigade till återbetalning. Granska din resplan för mer information. Om din förbetalda bokning är berättigad till återbetalning måste den avbokas minst sex timmar före hämtning. Om du är senare än så återbetalas du inte. Du återbetalas inte för oanvänd tid om du lämnar tillbaka en förbetald hyrbil före avtalad tid.

Hur avbokar jag min hyrbilsbokning via Expedia?

Logga in eller ange din e-postadress och resplansnummer för att avboka din hyrbilsbokning. Klicka sedan på Hitta resplan. Under Hantera bokning väljer du Avboka och sedan AVBOKA. Många förbetalda hyrbilsbokningar är ej återbetalningsbara. Förbetalda bokningar måste avbokas minst sex timmar före hämtning för att vara berättigade för en full återbetalning. Kontakta oss för att ändra eller avboka en hyrbilsbokning som du bokat som en del av en resa.

Bör jag boka en hyrbil online i förväg eller på plats i Florens?

Om du bokar en hyrbil hemifrån med Expedia kan du vara säker på att du får välja vilken typ av bil du vill ha. Du kan även jämföra olika erbjudanden och extraservice i förväg för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Sedan behöver du bara hämta bilnycklarna för att påbörja din resa. Dessutom behöver du inte börja leta efter en lämplig biluthyrning när du kommer fram till resmålet eller läsa igenom en massa regler och villkor vid disken. Du kan helt enkelt ta det med ro.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min hyrbil?

En omfattande försäkring är ett bra val om du vill undvika obehagliga överraskningar. Det gör att du kan njuta av din resa utan att behöva oroa dig.

Måste jag betala för min hyrbil i förskott?

Vi erbjuder ett antal olika betalningsalternativ när du bokar en hyrbil. Fortsätt att läsa för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Boka nu, betala nu Med det här alternativet bokar du en hyrbil och betalar vid bokningstillfället. Du måste ha ett kreditkort för att kunna betala i förskott och du kan använda Expedia Rewards-poäng för att täcka en delmängd av bokningskostnaderna. Vissa biluthyrningsföretag kanske låter dig betala med ett betalkort, men föraren måste ha ett giltigt kreditkort för att lämna en deposition vid hämtning. Boka nu, betala senare Med det här alternativet kan du boka en hyrbil utan att betala i förväg. I stället betalar du hela kostnaden med ett kreditkort på upphämtningsplatsen. Hyrbilsföretaget gör en reservation för depositionen på kreditkortet.

Vad bör jag tänka på när jag hyr en bil?

Se över bilen efter repor eller skador när du hämtar den. Granska bilen noga och uppmärksamma säljaren om eventuella skador innan du kör iväg.

Var kan jag hitta biluthyrningar i Florens?

Hyrbilsföretag finns ofta runt flygplatser och i stadskärnor.

Upptäck Florens

Utforska Florens med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!