Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Boka hyrbil med Expedia i Köpenhamn

Trevlig resa med hyrbil i Köpenhamn

Köpenhamn är Danmarks huvudstad och har nästan två miljoner invånare. Staden har en platt geografi vilket gör att den passar perfekt för både cykling och bilkörning. Vägarna och vägnätet är mycket väl utbyggda, och du kan ta dig till och från staden utan svårigheter. Att hyra bil i Köpenhamn är ett utmärkt sätt att upptäcka staden på.

Trafikreglerna är i stort sett desamma som i Sverige, så det bör inte vara särskilt krångligt för en svensk bilförare att ta sig fram med hyrbil i Köpenhamn. Det kan dock finnas några få specialfall där länderna skiljer sig åt som du bör läsa om i förväg.

Med bil i Köpenhamn eller till Köpenhamn

Det finns olika sätt att resa till Köpenhamn från Sverige. Ett populärt sätt är att ta tåget direkt över Öresundsbron, där man också kan köra bil. Färden över bron tar cirka 10 minuter med bil och en avgift tas ut för varje enkel resa för varje fordon. Om du istället tänker ta dig med flyg till Köpenhamn kan du hyra en bil på själva flygplatsen när du har landat eller på en firma som erbjuder biluthyrning i Köpenhamn inne i staden. Att hitta flyg mellan Sverige och Köpenhamn är inga problem då det går flera direktflyg dagligen mellan de två länderna. Det är dessutom mycket enkelt att ta sig till Danmarks huvudstad från Kastrup, som förmodligen är den flygplats du kommer att landa på. Många av boendena i Köpenhamn erbjuder parkering, så du kan utan oro åka med hyrbil från flygplatsen till ditt hotell i Köpenhamn.

Viktigt att tänka på när du kör bil i Köpenhamn

Att köra bil i Köpenhamn skiljer sig inte alltför mycket från Sverige, så det bör inte innebära några svårigheter för en van förare. Det finns dock några få saker du bör tänka på. Det är till exempel helt förbjudet att tala i mobiltelefon samtidigt som du kör bil, och om du skulle få fortkörningsböter måste dessa betalas direkt på plats. Parkering är ett särskilt fenomen i Köpenhamn. Staden är tekniskt sett uppdelad i två olika kommuner: Köpenhamn och Fredriksberg. Priser och regler för parkering varier lite beroende på i vilken av dessa kommuner du ställer bilen. Det är inte alltid enkelt att veta i vilken kommun du för tillfället befinner dig, så ta med dig en karta på färden om du är osäker. Se också till att du inte ställer bilen mellan en gulmarkerad kantsten och ett gathörn eftersom det är förbjudet för bilar att parkera där.

Ta dig till Köpenhamns sevärdheter med bil

I Köpenhamn finns många intressanta sevärdheter och stadsdelar som är väl värda ett besök. Med en bil tar du dig enkelt till dessa platser. Några populära sevärdheter är nöjesparken Tivoli samt museer och djurparker som Danmarks nationalmuseum och akvariet Den blå planet. På Den blå planet kan du gå genom gångtunnlar i akvariet och titta på fiskar och andra havsdjur som har hämtats från världens alla hav och sjöar.

Upptäck Köpenhamn

Utforska Köpenhamn med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!