Meddelande om covid-19: Resekraven ändras snabbt, inklusive reglerna om tester för covid-19 före avresa och karantän vid ankomst.

Biluthyrning i Danmark

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

De flesta hotell är helt återbetalningsbara. Vi vet att flexibilitet är viktigt.

Populära städer i Danmark

Med en hyrbil i Danmark kan du ta dig runt på egen hand och se så mycket av landet som möjligt. Du kan enkelt ordna med biluthyrning i Danmark innan din resa, så att du kan starta din ”road trip” så fort du anländer. Du kan också hyra bil nära flygplatsen i Köpenhamn och på många andra orter.

En klar fördel med att hyra bil i Danmark inför din resa är att du smidigt kan ta dig från flyget till ditt hotell och slipper släpa väskorna på buss eller tunnelbana. Du kan boka din bil innan avresan och sedan hämta den från flygplatsen.

Ett smart sätt att boka ditt flyg till Danmark kan vara som en del av en så kallad paketresa. Med en paketresa bokar du flyg, hotell och eventuellt hyrbil på samma gång. Det kan spara dig pengar och du slipper dessutom boka dessa separat. Sen kan du använda ditt hotell som utgångspunkt för dina utflykter, utan att du behöver förlita dig på allmän transport.

Sightseeing med bil i Danmark

Köpenhamn i all ära, men Danmark har mycket mer att erbjuda. Med bil i Danmark kan du se dig omkring längs kusten eller besöka orter som kan vara svåra att nå med allmän transport. Eftersom Danmark är ett relativt litet land är avstånden mellan sevärdheter och städer korta: från Köpenhamn till Skagen i norr tar det omkring fem timmar med bil. Du kan också bila längs kusten till Nordsjön på sommaren och besöka badplatser vid havet. Oavsett var du startar din resa är det inte långt till sevärdheter, eftersom de finns landet runt. I Odense finns H.C. Andersens hus och i Aalborg finns ett slott och en domkyrka från medeltiden.

Hyrbil Danmark för hela familjen

Danmark har visserligen både shopping och nöjesliv att erbjuda, men det är också ett perfekt resmål för hela familjen eftersom det finns otaliga saker att göra med barn. Med hyrbil i Danmark kan du besöka flera av dem och se till att ungarna har roligt under hela semestern. Nöjesparken Dyrehavsbakken ligger något norr om Köpenhamn, och Legoland är så klart alltid populärt hos barn i alla åldrar. Vilken sorts hyrbil du bör välja beror till viss del på hur lång tid du planerar att spendera i bilen. En större bil är bekvämare för längre resor, men för kortare bilturer spelar det inte lika stor roll.

Hyra bil Danmark: vad du behöver veta innan resan

Danmark har som regel inga tullar på vägarna, förutom på två broar: Stora Bältbron från Själland till Fyn och Öresundsbron till Sverige. När du hyr bil med någon av våra partner gäller en bränslepolicy som innebär att bilen hämtas och återlämnas med full tank. Det betyder att inga dolda avgifter tillkommer när du hyr bilen. På det viset kan du planera din resa och budget utan att oroa dig för oväntade kostnader.