Början av huvudsektionen

Om Andorra

Flyg till Andorra

Andorra är inte bara ett av Europas, utan ett av hela världens, minsta länder! En resa till Andorra är därför en upplevelse helt i sin egen kategori. Landytan är 468 km2 och här bor cirka 86 000 människor – ändå rymmer detta lilla land i sydvästra Europa otroligt mycket kultur och en alldeles egen charm. Andorra är beläget i bergskedjan Pyrenéerna, mitt emellan Ariège i Frankrike och Katalonien i Spanien. Var du än befinner dig kan du skymta de ståtliga bergstopparna som ramar in det lilla landet på ett fantastiskt sätt – Andorra är som gjort för skidåkning och att vandra i bergen. Njut av de sceniska vyerna och andas in den torra luften – en resa hit gör under för både kropp och själ!

Andorras officiella språk är katalanska och landet har en nära anknytning till denna region och den katalanska kulturen. I Andorra är det också lätt att sig fram med spanska, franska och portugisiska – språk som talas av många invånare. En vanlig resväg till landet är via flyg till Barcelona, eftersom Andorra inte har någon egen flygplats. Det går ändå att få tag på billiga flyg till Andorra, eftersom många lågprisbolag erbjuder riktigt låga priser till Barcelona.

Med tanke på landets blygsamma storlek är Andorra verkligen ett perfekt resmål att upptäckas med bil. Med hyrbil i Andorra kan du ge dig ut på vägarna och verkligen se allt vad landet har att erbjuda – utgå till exempel från huvudstaden Andorra la Vella och fortsätt sedan din upptäcktsfärd i bergen!

Så reser du till Andorra

Andorra har ingen egen flygplats, eftersom landet är så litet. Närmaste flygplatserna finns i Barcelona i Spanien och i Toulouse och Perpignan i Frankrike. Flygresor till Andorra går alltså via t.ex. Barcelona. De flesta väljer att flyga till Barcelona eftersom det är lätt att hitta flygbiljetter dit. Från Barcelona reser du vidare med buss eller hyrbil och efter ca. 3-4 timmar anländer du till vackra Andorra. Väl på plats kan du välja mellan olika typer av boende – du hittar bland annat många högklassiga skidanläggningar och hotell i Andorra.

Vandring och skidåkning i Pyrenéerna

Andorras största dragningskraft är de fantastiska Pyrenéerna som majestätiskt omsluter landet. Turismen kretsar mycket kring bergen, och vandring och skidåkning är oerhört populärt. Detta gör att Andorra är ett perfekt resmål året om! Åker du hit på sommaren kan du vandra i de fantastiska alperna. Du kan lätt hitta vandringsleder som passar just dig – vare sig du är en avancerad klättrare eller nybörjare. Är det skidåkning som lockar dig? Då bör du definitivt besöka det stora skidområdet Grandvalira som består av 200 kilometer pister med varierande svårighetsgrad. Och du – glöm inte solkrämen för här är det sol 300 dagar om året!

Andorra är det perfekta resmålet för dig som redan är väl bevandrad med Europa och är nyfiken på att se något nytt. Här väntar ett härligt klimat året runt och en kultur med influenser från både Spanien och Frankrike. Missa inte denna pärla i bergen – köp dina flygbiljetter till Andorra redan idag!