Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia


Förslag på billiga flygresor till Barbados

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Populära flyg till Barbados

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Barbados

Flyg till Barbados

Barbados är ett litet land till ytan – bara en tredjedel så stort som Öland – men ett stort turistland. De långa vita stränderna med skön mjuk sand, det turkosblå varma karibiska havet och de höga vajande palmerna gör ön till ett verkligt semesterparadis. Här ligger dagsmedeltemperaturen runt 30 grader året om och solen lyser från klarblå himmel.

På Barbados finns bara en enda flygplats, Grantley Adams International Airport, som ligger på den södra delen av ön ungefär två mil från huvudstaden Bridgetown. Normalt går det inga direktflyg från Sverige till Barbados utan man mellanlandar i exempelvis London.

Fantastiska badstränder på Barbados

Med mer än 60 härliga badstränder finns alla förutsättningar för en skön badsemester. De allra bästa stränderna på Barbados ligger på sydkusten och här finns också det största utbudet av strandbarer och restauranger. På västkusten är stränderna mer vindskyddade och vågorna små, vilket uppskattas av barnfamiljer, och det finns fantastiska dykvatten. På östkusten badar man inte i Karibiska havet utan i Atlantens mörkare vatten och här är både vågorna större och undervattensströmmarna starkare. Här är mycket vackert och mer avskilt, men man måste bada med försiktighet.

Vill man göra en paus i allt badande och solande kan man ge sig ner under jorden och besöka Harrison’s Cave, som är en av Barbados största turistattraktioner. Det är ett gigantiskt grottsystem mitt på ön med enorma stalaktiter och stalagmiter som ibland möts för att bilda höga pelare. Här finns också ett imponerande underjordiskt vattenfall.

Flygplatsen Grantley Adams International Airport

Tack vare den omfattande turismen har Barbados en stor och välfungerande flygplats. Här hittar du ett stort shoppingcenter med taxfree-butiker, souveniraffärer, en smyckesbutik, en leksaksaffär och mycket annat. På flygplatsen finns även ett stort urval av restauranger och kaféer och har du tid över kan du besöka en spa-anläggning.

Har du inte växlat pengar i förväg finns flera växlingskontor och uttagsautomater på flygplatsen. Valutan heter barbadisk dollar och har en fast växelkurs på 0,50 amerikanska dollar, dvs. du får två barbardiska dollar för varje amerikansk dollar. Det finns även ett postkontor och en polisstation på flygplatsen, samt gratis Wi-Fi-uppkoppling.

Transport till och från flygplatsen

Det är enkelt att ta sig till och från flygplatsen med buss eller taxi. Bussar avgår alldeles utanför flygplatsen till Bridgetowns centrum och till andra platser för en mycket låg avgift. Tar du taxi ska du se till att välja en godkänd taxi som känns igen på den gula dekalen på sidofönstret. Det är för det mesta fasta priser som gäller och information om dessa kan fås på flygplatsen. Det går även att hyra bil från flera olika biluthyrningsföretag som har sina kontor alldeles utanför utgången på terminalen.

Vill du få hjälp med bagaget inne på flygplatsen finns särskilda bärare som känns igen på sina röda kepsar. De hjälper dig med bagaget fram till incheckningsdisken eller från bagageutlämningen och ut ur flygplatsen mot en bestämd avgift per väska.