Början av huvudsektionen

Förslag på billiga flygresor till Hongkong SAR

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Recensioner från verifierade kunder

Dec 14, 2018

Great trip !

Om Hongkong SAR

Flyg till Hongkong

Hongkong är en av Asiens bästa citydestinationer och flygresor till Hong Kong International Airport är relativt billiga året runt, vilket gör staden till en utmärkt bas för att upptäcka hela Asien. Hong Kong är nuförtiden en populär destination alla tider på året, men du gör bäst i att undvika den tryckande hettan och fuktigheten mellan juni och augusti, så boka helst ditt flyg till Hongkong under hösten när klimatet är som behagligast.

Hongkong har på senare år blivit en av Asiens mest populära destinationer för såväl semesterfirare som expats från Europa och USA, som väljer att jobba några år i den före detta brittiska kolonin. Stadens pulserande nattliv i kombination med storslagna naturupplevelser och fantastiska stränder alldeles utanför centrala Hong Kong gör den lilla provinsen till ett unikt och svårslaget resmål. Hong Kong i sig är en charmig kombination av urgamla tempel och ultramoderna skyskrapor, och med den vackra glittrande havsbukten i bakgrunden är det inte konstigt att staden har fått smeknamnet ”Orientens pärla”.

I Hongkong finns ett enormt utbud av om hotell och alternativa boenden för alla smaker och budgetar. Vill man lägga en större slant på boende så breder lyxhotellen ut sig utmed hamnen, men tänk på att det finns en hel del billiga hotell om man väljer bort den glamourösa utsikten över vattnet och satsar på ett litet chict boutiquehotell i Hongkongs Central District, som oftast kan bokas till betydligt mer överkomliga priser. Hotellpriserna håller en ganska jämn nivå året runt, men priserna droppar något under årets kallaste månader, januari och februari, och når sin topp framåt sensommaren och under den tidiga hösten, som fortfarande anses vara högsäsong för provinsen.

Flyg till Hongkong från svenska flygplatser

Det finns ett mycket bredd utbud av flygresor till Hongkong från Stockholm. De mest attraktiva flygresorna till Hongkong tar mellan 11 och 15 timmar, men det går inga direktflyg från Stockholm. Sorterar du dina sökresultat efter resans längd, kan du se att de snabbaste flygen går via Helsingfors med Finnair, Amsterdam med KLM, Zürich med Swiss Air, Paris med Air France eller London med British Airways. Observera dock att Aeroflot (via Moskva) tenderar att erbjuda riktigt konkurrenskraftiga priser, samtidigt som en rad asiatiska flygbolag som Thai Air (via Bangkok) och China Air (via Beijing) kan konkurrera vad gäller både pris och restid så se till att söka länge och noga på olika resedatum för att hitta de absolut billigaste flygbiljetterna och den kortaste flygresan.

Flyg till Hong Kong International Airport

Hong Kong Airport kallas även Chek Lap Kok Airport och är en av världens mest trafikerade flygplatser. Chek Lap Kop är Hongkongs viktigaste flygplats och servar praktiskt taget alla utrikesflyg; Hong Kong International Airport är en viktig knutpunkt för anslutningsflyg till hela Asien och Oceanien.

Hong Kong International Airport ligger praktiskt belägen på en konstgjord ö alldeles utanför fastlandet, väldigt nära centrala Hongkong. Det finns gott om transportmöjligheter med buss, tåg, taxi och färja. Expresståget är det smidigaste sättet att ta sig till city med avgångar var tolfte minut och enkelbiljetter som går loss på runt HKD 100, vilket är lite under 100 kr (beroende på växelkursen). En returbiljett kan även kombineras med obegränsat resande i kollektivtrafiken i tre dagar för ett mycket förmånligt pris. Det finns även en rad flygbussar som är betydligt billigare men givetvis även betydligt långsammare på grund av den trögflytande trafiken.

Populära flyg till Hongkong SAR

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.