Förslag på billiga flygresor till Rhodos

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Rhodos

Flyg till Rhodos

Rhodos är paradisön som har allt: kultur, stränder, nattliv och mängder av spännande aktiviteter att fylla dagarna med. Det går flygresor direkt till Rhodos från Stockholm Arlanda och Skavsta (Nyköping) och flygresan tar ungefär fyra timmar. Om du inte bor nära dessa flygplatser är det oftast enklast och smidigast att flyga till Aten (t.ex. från Göteborg Landvetter) och boka flygbiljetter med inrikesflyg därifrån, vilket tar ungefär 45 minuter extra.

Rhodos är inte bara ett fantastiskt resmål i sin egen rätt utan dessutom inkörsport till den grekiska skärgården med alla dess större och mindre öar. Från Rhodos kan du flyga vidare till samtliga öar som har en flygplats och du kan åka till oräkneliga andra öar med färja. Förbindelserna avgår tätt och du kan lätt unna dig lyxen att bestämma på plats om du hellre vill fortsätta att utforska Rhodos hemligheter eller bekanta dig med fler idylliska små öar.

Rhodos – kolossalt vackert

Precis när flygplanet sänker sig de sista hundra metrarna innan du landar på Rhodos är det svårt att inte förundras över hur sagolik ön ter sig, med sina borgar, murar och slott med tinnar och torn. Besök Apollotemplet på Akropolis som utöver några av de vackraste exemplaren av antik grekisk arkitektur dessutom bjuder på öns bästa utsikt.

De populäraste stränderna i Rhodos är belägna på öns ostkust och omkring huvudstaden Rhodos. Lindos är en stillsam och pittoresk liten by med vykortslika stränder och stillsamma vikar. Glöm inte att besöka själva byn efter strandbesöket de vackra små husen och de trevliga restaurangerna som serverar dagens fångst på grekiskt vis sätter guldkant på en heldag i solen. Stränderna på västkusten är mindre och klippigare, men det kan vara väl värt att utforska dem och hitta ett undanskymt ställe bara för er.

Familjesemester på Rhodos

Många av de populäraste familjestränderna ligger i anslutning till de större strandhotellen på Rhodos, och det är ofta tydligt utmärkt var det är säkert för barnen att bada. Tsambika är en mycket omtyckt familjestrand, inte minst tack vare dess kritvita stränder och breda urval av vattensporter och aktiviteter som håller de äldre barnen sysselsatta hela dagen lång.

Givetvis bjuder en semester till Rhodos även på några av Europas hetaste strandpartyn. Partystranden Faliraki lockar högklassiga DJ:s från hela världen och det är inte ovanligt att festerna pågår ända tills det är dags att ta ett morgondopp i det varma kristallklara vattnet.

När du landar på Rhodos

Det finns endast en kollektiv anslutning från flygplatsen till staden Rhodos, men den slutar att gå framåt kvällen. Bussresan tar ungefär 40 minuter men tiden går fort – den vackra kustvägen bjuder på fantastisk utsikt över havet. Om du tar en taxi lönar det sig ofta att ta chaufförens visitkort redan första dagen eftersom många chaufförer ger rabatt till stamkunder.

Information om flyg till Rhodos

Destinationens flygplats Rhodos
IATA-kod för ankomstflygplats RHO

Populära flyg till Rhodos

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.