Början av huvudsektionen
Ikon för tur-och-retur-resa
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Avgiftsfri ändring av vissa flygbokningar.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.


Förslag på billiga flygresor till Santorini

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Populära flyg till Santorini

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Santorini

Flyg till Santorini

Santorini är enligt många en av Greklands vackraste ögrupper, och oavsett när du vill åka går det alltid att hitta flyg från Sverige. Du kan till exempel boka flyg till Santorini under högsäsongen som är från juni till och med augusti när det är extra livfullt. Det går självklart även boka vid lågsäsongen under tidig vår eller höst då du kan njuta av lugnet och stillheten.

Det går att finna flygbiljetter till Santorini från de allra flesta stora flygbolagen. Du kan flyga från Sverige från till exempel Stockholm-Arlanda (ARN), Stockholm-Skavsta (NYO), Göteborg-Landvetter (GOT) eller Malmö (MXX). Flygen anländer på Santorinis flygplats (JTR-Santorini National) som är belägen på västkusten norr om den välbesökta staden Kamari. Från flygplatsen går det dagliga förbindelser till de allra flesta semesterorterna på huvudön. Om du vill kan du även hyra bil och åka till hotellet på egen hand. Bra biluthyrning på Santorini går får du enkelt tag på, till exempel direkt på flygplatsen.

Flygresor till Santorini från Sverige

När du ska flyga från Sverige till Santorini har du flera olika valmöjligheter. Eftersom det inte går några direktflyg mellan Sverige och Santorini så behöver du mellanlanda under resan. Beroende på vilka avgångar och priser som passar dig bäst, kan du till exempel välja att mellanlanda i Thessaloniki (SKG), Aten (ATH) eller Skiathos (JSI) och åka den sista sträckan därifrån.

Det kan vara smidigt att boka en paketresa till Santorini, eftersom du då kan få med hotellrum och även hyrbil i samma bokning.

Få ut det mesta av ditt billiga flyg till Santorini via Aten

Santorinis flygplats är liten, men den tar emot stora volymer resenärer varje år och har dagliga förbindelser med Aten. Att flyga till Santorini från Aten tar bara ungefär 30 minuter. Om du väljer den här rutten och har väntetid vid din mellanlandning i Aten behöver du inte vara besviken. Här finns mycket kul att göra innan du far vidare! Förutom att det finns den vanliga flygplatsservicen som brukar finnas i form av bagageförvaring, turistinformation och hotellmöjligheter så kan du även passa på att njuta av shopping, god mat, fika och konstutställningar.

Upptäck mer av Santorini

Det finns många bra hotell på Santorini, till exempel i staden Oía på den norra udden. Passa på att njuta av den fantastiska solnedgången om du bor här! Ligger ditt hotell på västkusten är det ett tips att även stanna en dag eller två i närheten av flygplatsen på östkusten. Du behöver inte ha bråttom därifrån, eftersom flygplatsen har placerats strategiskt utanför Kamari, en av de populäraste städerna på ön. Staden erbjuder vackra stränder, fantastiska restauranger och fina gamla kvarter.

Santorini består till största delen av den stora huvudön som kallas Thira, men det finns även mindre öar runtomkring som tillhör ögruppen. Passa till exempel på att besöka vulkanön Thirassia som är Santorinis näst största ö strax utanför Thiras västra kust. Det är enkelt och smidigt att ta sig hit från huvudön med färjor från hamnen som ligger i Oía.

Information om flyg till

Destinationens flygplats Santorini
IATA-kod för ankomstflygplats JTR