Början av huvudsektionen
Ikon för tur-och-retur-resa
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Avgiftsfri ändring av vissa flygbokningar.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.


Förslag på billiga flygresor till Sri Lanka

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Populära flyg till Sri Lanka

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Sri Lanka

Flyg till Sri Lanka

För den som vill ha en riktigt exotisk semester är Sri Lanka det perfekta resmålet. Den tropiska paradisön ligger strax söder om Indien i Indiska oceanen och här finns gott om regnskog, härliga sandstränder, vackra korallrev och spännande kultur. Under många år plågades landet av ett inbördeskrig, men nu råder fred sedan flera år tillbaka och allt fler turister börjar hitta hit.

Sri Lankas enda internationella flygplats heter Bandaranaike International Airport. Den är redan idag en stor flygplats med över 7 miljoner passagerare per år, men den ökande turismen och landets växande ekonomi gör att den byggs ut i snabb takt. Vanligtvis flyger man inte direkt från Sverige till Sri Lanka utan mellanlandar i exempelvis London eller Dubai.

Ett spännande och annorlunda resmål

Sri Lanka passar perfekt för den som söker ett spännande, annorlunda och lite äventyrligt resmål. Här finns gott om nationalparker där man kan se vilda elefanter, leoparder och läppbjörnar på nära håll. Vill man hellre titta på blåvalar och kaskelotvalar kan man åka med på valsafari. Naturen är vild och vacker med regnskogar, höga berg och underbara vattenfall som kastar sig hundratals meter ned genom luften. Det finns även en rik och gammal kultur med uråldriga tempel, ruinstäder och buddhistiska kloster.

Många åker till Sri Lanka för yoga och meditation och här finns ett stort antal meditationscenter och yogaskolor. Den som vill ha en mer aktiv semester kan prova på forsränning och dykning eller fotvandra i bergen. Men naturligtvis går det även fint att bara ha en lat och skön badsemester. Stränderna är underbara och klimatet varmt och tropiskt.

Bandaranaike International Airport – Sri Lankas internationella flygplats

Sri Lankas enda internationella flygplats – Bandaranaike International Airport – ligger i västra delen av landet, ungefär 3,5 mil norr om huvudstaden Colombo. Här finns all service man kan önska sig, som banker och valutaväxlingskontor, postkontor och läkarmottagning. Det finns även ett stort antal butiker som säljer allt från hemelektronik och souvenirer till parfymer, viner, choklad, te och handarbeten. Flygplatsen har flera restauranger som serverar internationell och traditionell inhemsk mat, liksom kaféer och barer.

Det går lätt att ta sig till och från flygplatsen med buss eller taxi. En skyttelbuss avgår var 15:e minut från terminalen till en busstation i närheten. Därifrån kan man sedan åka vidare med buss till Colombo. Flygplatsen har även en egen taxitjänst med fasta priser till många ställen på Sri Lanka. Observera att det är olika priser med eller utan luftkonditionering i bilen, men särskilt under varma dagar kan luftkonditioneringen vara väl värd sitt pris. Temperaturen når lätt över 30 grader.

Från Bandaranaike International Airport går det även att flyga vidare med inhemskt flyg till andra ställen på Sri Lanka. Det finns flera inhemska flygbolag och det går flyg både till större städer och till olika spännande turistmål. Passa på att titta ut ordentligt under flygturen för Sri Lanka är en mycket vacker ö med spännande natur och stora växlingar mellan berg, slätter och regnskog.