Början av huvudsektionen

Förslag på billiga flygresor till Zakynthos

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.

Om Zakynthos

Flyg till Zakynthos

Är du ute efter flygbiljetter till Zakynthos behöver du inte leta länge. Denna vackra grekiska ö är ett mycket populärt resmål och det går många flyg till Zakynthos internationella flygplats (ZTH). Ön är framförallt populär tack vare sina vackra stränder och härliga klimat.

Flygplatsen ligger på den södra delen och är den enda som har flyg till Zakynthos. Hit går mest charterplan från Europa, men även en del inrikesflyg. Vill man ta sig till Greklands fastland finns det garanterat att hitta flygresor. Föredrar man att åka båt går det även bra att ta en färja från Zakynthos. På natten mellan kl. 00.00 och 04.00 går inga plan till och från flygplatsen, detta på grund av sköldpaddor som lägger ägg vid en strand i närheten som man inte vill störa. Flygplatsen ligger nära många populära platser, som till exempel Tsilivi, Kalamaki och Lagana.

Billiga flyg till Zakynthos

Samtidigt som du kollar efter flygresor till Zakynthos kan det vara en fördel att se vad det finns för paketresor till Zakynthos. Om man väljer att boka en sådan finns det ofta möjligheter att spara pengar då man bokar hotell på Zakynthos samtidigt som man köper flygbiljetter. På denna ö kan det vara en stor fördel att ha en bil om man vill upptäcka så mycket som möjligt, och bokar man en paketresa kan man ofta få med en hyrbil på Zakynthos till ett bättre pris i samma paket.

Från din flygstol till Zakynthos och vidare till vackra stränder

När ditt flyg till Zakynthos har landat är det inte långt kvar innan semestern är i full gång. Har du bokat en hyrbil så är det bara att hoppa in i bilen och ge dig av. Många rekommenderar att man hyr en bil med fyrhjulsdrift för att ha möjlighet att ta sig runt till alla platser som Zakynthos har att erbjuda. Se upp för dåligt vägunderlag och hala vägbanor när du kör på Zakynthos, vägunderhållet är inte som hemma i Sverige.

Njut av vackra Zakynthos

Under vintern på Zakynthos får ön en del regn och blommar sedan upp i vackra färger. Många säger att Zakynthos är en fin plats att besöka mellan mars och maj, då det är relativt lite turister samtidigt som ön blomstrar som allra mest. År 1953 drabbades Zakynthos hårt av en enorm jordbävning och än idag kan man se spår av tragedin.

De blå grottorna

Otroliga klippor formade som bågar uppenbarar sig innan man beger sig in i grottorna. Med mindre båtar tar man sig in och upptäcker snabbt varifrån grottorna har fått sitt namn, då det klarblå vattnet speglar sig i grottornas tak och väggar. Framförallt på morgonen är ljuset från solen utifrån som starkast och den blå färgen blir markant inuti de intressanta grottorna. Det finns många olika turer att välja mellan för att besöka de fantastiska grottorna, men den som vill utforska dem på egen hand kan hyra en privat motorbåt och ge sig av på egna äventyr.

Information om flyg till Zakynthos

Destinationens flygplats Zakynthos
IATA-kod för ankomstflygplats PYR

Populära flyg till Zakynthos

Priserna var tillgängliga de senaste 7 dagarna. Angivna priser gäller för en person, tur och retur, för angiven period. Priser och tillgänglighet kan ändras. Ytterligare villkor gäller.