Biluthyrning i Turkiet

Jämför hyrbilsfirmor för att få stora rabatter och boka ett paket med flyg, hotell och hyrbil, så kan du spara ännu mer.

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Få maximal flexibilitet med avbokning utan avgift på de flesta hyrbilar.

Populära städer i Turkiet

Vill du göra det mesta av din resa bör du välja att hyra bil i Turkiet. Det kan vara det perfekta sättet att ta dig mellan olika orter och se så mycket som möjligt på vägen. Med biluthyrning i Turkiet kan du enkelt variera mellan dopp i havet och nattliv eller shopping i städer. Du kan bila längs kusten och se Medelhavet från bilen eller göra kortare dagsutflykter med ditt hotell i Turkiet som utgångspunkt.

Efter ett långt flyg vill man knappast spendera timmar på allmän transport eller byta från buss till tunnelbana och så vidare. Betydligt enklare är att boka hyrbil i Turkiet, så att du på egen hand kan resa från flygplatsen direkt till ditt hotell.

Du kan boka din hyrbil i Turkiet separat eller som en del av en så kallad paketresa. En paketresa till Turkiet innebär att du kan boka flyg, hotell och eventuellt hyrbil på samma gång. Det är ett lättare sätt att boka din resa, och det kan dessutom spara dig pengar. Sen har du egen transport under resten av din semester.

Hyra bil Turkiet: vad du behöver veta

Många broar och större vägar i Turkiet är tullbelagda. För att undvika uppehåll och trängsel i trafiken är dessa tullar elektroniska och betalas automatiskt. Även om du har hyrbil i Turkiet betalas tullen genom bilens transponder, så se till att bilen har en sådan. Alla större biluthyrningsbolag bör ha detta, men det skadar aldrig att försäkra sig om att det finns på plats. Om du hyr bil i Turkiet genom våra partner gäller en bränslepolicy som innebär att alla bilar hyrs ut och återlämnas med full tank. Det innebär också att inga dolda kostnader tillkommer.

Sightseeing med bil i Turkiet

Med hyrbil i Turkiet kan du enkelt ta dig från Istanbul till Ankara eller till någon av ett flertal fina orter vid Medelhavet. Du kan till och med besöka två kontinenter på samma resa, eller bila från Medelhavet till Svarta havet. När du avviker från de större städerna och turistorterna är det få som talar engelska, så det är bra att vara förberedd på detta och kanske lära sig några användbara fraser på turkiska.

Med barn i bilen i Turkiet

Turkiet är ett populärt resmål hos familjer, och det finns massor att göra om du reser med hela familjen till Turkiet. Runt Antalya finns vattenparker som kan erbjuda rolig variation till strandbesöken. Städer som Istanbul har museer och annat som passar hela familjen. Barn är en stor del av Turkiets kultur och vardagsliv, så i de flesta fall kan du ta med dem vart som helst. Det är så klart en bra idé att tänka lite på vilket sorts bil du hyr, vilket kan bero på hur långt du vill resa. Vill du bila längre sträckor kan det vara smart att hyra en bil där alla sitter bekvämt och kan slappna av.

Vanliga frågor och svar

Vad händer om jag måste avboka min hyrbil i Turkiet?
Om du måste ändra dina planer kan du få en fullständig återbetalning på merparten av alla förskottsbetalade hyrbilsbokningar, så länge avbokningen sker åtminstone sex timmar före upphämtningstiden. Läs igenom hyrbilsavtalet för säkerhets skull, eftersom det finns några undantag. Du kan hitta mer information i resplanen, och du kan även besöka vår kundtjänstportal.
Vilka typer av bilar kan man hyra i Turkiet?
Liten storlek med stora fördelar – ekonomibilar är det främsta valet bland turister i Turkiet. De är lätta att manövrera och parkera, vilket passar perfekt om du ska köra i stadstrafik, och bränslesnålheten gör att du billigare kan ta dig runt i området. Skulle du föredra en större bil? Då kan du titta på vårt utbud av stora modeller och premiumhyrbilar.
Varför ska man hyra bil i Turkiet med Expedia?
Om du är på jakt efter en hyrbil i Turkiet kan du få hjälp av Expedia. Med våra medlemspriser och exklusiva erbjudanden kan du få förvånansvärt stor rabatt, och med hyrbilsleverantörer att välja och vraka bland har du tillgång till ett brett utbud. Har du inget emot att spara ännu mer? Då kan du slå ihop alla dina olika bokningar till ett semesterpaket. Vi gör det enklare för dig att planera din resa, från flyg och boende till aktiviteter och hyrbil.
Hur hittar jag de bästa erbjudandena på hyrbil i Turkiet med Expedia?
Titta på vårt breda utbud av hyrbilar, läs betyg och recensioner och jämför alternativ från ledande företag. Med några få klick kan Expedia hjälpa dig att få tag i de bästa erbjudandena för din semesterbil. Har du redan bokat flyg och hotell? Lägg till en hyrbil i Turkiet så kan du spara lite till.
Hur gammal måste man vara för att hyra bil i Turkiet?
I Turkiet ska du normalt vara minst 21 år gammal. De flesta hyrbilsbolag debiterar en extra avgift om du är under en viss ålder, och reglerna brukar variera från plats till plats. Det kan dessutom finnas en högre åldersgräns och andra krav för särskilda biltyper, såsom premiumbilar eller stadsjeepar, så kom ihåg att läsa kontraktet noggrant innan du bokar.
Vad behöver man för att hyra bil i Turkiet?
Du behöver åtminstone två saker: ett giltigt körkort och ditt kreditkort. Hyrbilsleverantören erbjuder dig en försäkring som är valfri, och om du inte vill använda den kan du dessutom vara tvungen att bevisa att du redan har en egen försäkring. Gå igenom hyrespolicyn innan du åker för att undvika otrevliga överraskningar.
Kan jag hyra en bil i en månad eller längre i Turkiet?
Ja, det finns ingen anledning att boka om din hyrbil halvvägs genom semestern. Besök vår sida med erbjudanden för långtidsuthyrning, fyll i dina resdatum och hitta en bil som är din så länge du vill.
Var kan jag hyra en bil i Turkiet om jag är under 25?
Det beror helt på hyrbolagen i Turkiet, som normalt har olika åldersvillkor. Om du hittar en hyrbilsfirma som hyr ut till förare under 25 år bör du vara medveten om att ytterligare avgifter kan tillkomma. Läs på om vad kostnaderna kan vara innan du hämtar din hyrbil.
Vilken försäkring ska man välja när man hyr bil i Turkiet?
Det hela beror på förarens ålder, vilken typ av fordon du har valt och flera andra faktorer. Glöm inte att granska försäkringens regler noggrant innan du betalar för din bokning.

Upplev nya platser med Expedia