Biluthyrning i Turkiet

Sök bland fler än 2 900 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Spara minst 10 % på utvalda vistelser med Expedia Rewards

De flesta hotell är helt återbetalningsbara. Vi vet att flexibilitet är viktigt.

Populära städer i Turkiet

Topperbjudanden på hyrbilar i Turkiet

Hittar du inte det du letar efter?

Se alla hyrbilar i Turkiet
Se alla bilar

Vill du göra det mesta av din resa bör du välja att hyra bil i Turkiet. Det kan vara det perfekta sättet att ta dig mellan olika orter och se så mycket som möjligt på vägen. Med biluthyrning i Turkiet kan du enkelt variera mellan dopp i havet och nattliv eller shopping i städer. Du kan bila längs kusten och se Medelhavet från bilen eller göra kortare dagsutflykter med ditt hotell i Turkiet som utgångspunkt.

Efter ett långt flyg vill man knappast spendera timmar på allmän transport eller byta från buss till tunnelbana och så vidare. Betydligt enklare är att boka hyrbil i Turkiet, så att du på egen hand kan resa från flygplatsen direkt till ditt hotell.

Du kan boka din hyrbil i Turkiet separat eller som en del av en så kallad paketresa. En paketresa till Turkiet innebär att du kan boka flyg, hotell och eventuellt hyrbil på samma gång. Det är ett lättare sätt att boka din resa, och det kan dessutom spara dig pengar. Sen har du egen transport under resten av din semester.

Hyra bil Turkiet: vad du behöver veta

Många broar och större vägar i Turkiet är tullbelagda. För att undvika uppehåll och trängsel i trafiken är dessa tullar elektroniska och betalas automatiskt. Även om du har hyrbil i Turkiet betalas tullen genom bilens transponder, så se till att bilen har en sådan. Alla större biluthyrningsbolag bör ha detta, men det skadar aldrig att försäkra sig om att det finns på plats. Om du hyr bil i Turkiet genom våra partner gäller en bränslepolicy som innebär att alla bilar hyrs ut och återlämnas med full tank. Det innebär också att inga dolda kostnader tillkommer.

Sightseeing med bil i Turkiet

Med hyrbil i Turkiet kan du enkelt ta dig från Istanbul till Ankara eller till någon av ett flertal fina orter vid Medelhavet. Du kan till och med besöka två kontinenter på samma resa, eller bila från Medelhavet till Svarta havet. När du avviker från de större städerna och turistorterna är det få som talar engelska, så det är bra att vara förberedd på detta och kanske lära sig några användbara fraser på turkiska.

Med barn i bilen i Turkiet

Turkiet är ett populärt resmål hos familjer, och det finns massor att göra om du reser med hela familjen till Turkiet. Runt Antalya finns vattenparker som kan erbjuda rolig variation till strandbesöken. Städer som Istanbul har museer och annat som passar hela familjen. Barn är en stor del av Turkiets kultur och vardagsliv, så i de flesta fall kan du ta med dem vart som helst. Det är så klart en bra idé att tänka lite på vilket sorts bil du hyr, vilket kan bero på hur långt du vill resa. Vill du bila längre sträckor kan det vara smart att hyra en bil där alla sitter bekvämt och kan slappna av.

Vanliga frågor och svar