Biluthyrning i Turkiet

Jämför billeverantörer för att få stora rabatter och boka ett paket för flyg, hotell och bil för att spara ännu mer.

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Få maximal flexibilitet med avbokning utan avgift på de flesta biluthyrningar.

Populära städer i Turkiet

Vill du göra det mesta av din resa bör du välja att hyra bil i Turkiet. Det kan vara det perfekta sättet att ta dig mellan olika orter och se så mycket som möjligt på vägen. Med biluthyrning i Turkiet kan du enkelt variera mellan dopp i havet och nattliv eller shopping i städer. Du kan bila längs kusten och se Medelhavet från bilen eller göra kortare dagsutflykter med ditt hotell i Turkiet som utgångspunkt.

Efter ett långt flyg vill man knappast spendera timmar på allmän transport eller byta från buss till tunnelbana och så vidare. Betydligt enklare är att boka hyrbil i Turkiet, så att du på egen hand kan resa från flygplatsen direkt till ditt hotell.

Du kan boka din hyrbil i Turkiet separat eller som en del av en så kallad paketresa. En paketresa till Turkiet innebär att du kan boka flyg, hotell och eventuellt hyrbil på samma gång. Det är ett lättare sätt att boka din resa, och det kan dessutom spara dig pengar. Sen har du egen transport under resten av din semester.

Hyra bil Turkiet: vad du behöver veta

Många broar och större vägar i Turkiet är tullbelagda. För att undvika uppehåll och trängsel i trafiken är dessa tullar elektroniska och betalas automatiskt. Även om du har hyrbil i Turkiet betalas tullen genom bilens transponder, så se till att bilen har en sådan. Alla större biluthyrningsbolag bör ha detta, men det skadar aldrig att försäkra sig om att det finns på plats. Om du hyr bil i Turkiet genom våra partner gäller en bränslepolicy som innebär att alla bilar hyrs ut och återlämnas med full tank. Det innebär också att inga dolda kostnader tillkommer.

Sightseeing med bil i Turkiet

Med hyrbil i Turkiet kan du enkelt ta dig från Istanbul till Ankara eller till någon av ett flertal fina orter vid Medelhavet. Du kan till och med besöka två kontinenter på samma resa, eller bila från Medelhavet till Svarta havet. När du avviker från de större städerna och turistorterna är det få som talar engelska, så det är bra att vara förberedd på detta och kanske lära sig några användbara fraser på turkiska.

Med barn i bilen i Turkiet

Turkiet är ett populärt resmål hos familjer, och det finns massor att göra om du reser med hela familjen till Turkiet. Runt Antalya finns vattenparker som kan erbjuda rolig variation till strandbesöken. Städer som Istanbul har museer och annat som passar hela familjen. Barn är en stor del av Turkiets kultur och vardagsliv, så i de flesta fall kan du ta med dem vart som helst. Det är så klart en bra idé att tänka lite på vilket sorts bil du hyr, vilket kan bero på hur långt du vill resa. Vill du bila längre sträckor kan det vara smart att hyra en bil där alla sitter bekvämt och kan slappna av.

Vanliga frågor och svar

Vad händer om jag måste avboka min hyrbil i Turkiet?
Om du måste ändra dina planer kan du få en full återbetalning på majoriteten av alla förskottsbetalade hyrbilsbokningar, så länge du gör avbokningen åtminstone sex timmar före upphämtningstiden. Läs igenom hyrbilsavtalet för säkerhets skull, eftersom några undantag förekommer. Du kan läsa mer i resplanen, och du är även välkommen att besöka vår kundtjänstportal.
Vilka typer av bilar kan man hyra i Turkiet?
Livfulla gator och små parkeringsfickor är ingen match för bilar i ekonomiklass, som är den populäraste biltypen i Turkiet. Med ett av dessa billiga och pålitliga fordon kan du lätt ta dig runt i trafiken, och de är dessutom väldigt bränsleeffektiva. Men du kan naturligtvis utforska Turkiet även i flera andra typer av bilar, som kompakta, medelstora eller stora modeller.
Hur hittar jag de bästa erbjudandena på hyrbil i Turkiet med Expedia?
Granska vårt breda utbud av hyrbilar, läs betyg och recensioner och jämför priserna från populära företag. Med några få klick hjälper Expedia dig att hitta de bästa erbjudandena för din nästa semesterbil. Har du redan bokat hotell och flyg? Lägg till en hyrbil i Turkiet för att spara ännu mer.
Hur gammal måste man vara för att hyra bil i Turkiet?
Du ska vara minst 21 år, men det finns vissa regler kopplade till ålder som du bör notera innan du bokar hyrbil i Turkiet. Är du under en viss ålder kommer en hel del hyrbilsbolag ta ut en tilläggsavgift och begränsa vilka sorters fordon du kan hyra. Hur hög avgiften är och vem den gäller för varierar från leverantör till leverantör, så kom ihåg att läsa på noga och jämföra de olika villkoren.
Vad behöver man för att hyra bil i Turkiet?
Merparten av alla hyrbilsfirmor kräver minst två saker: ett giltigt körkort och ett kreditkort i samma namn. Om du tänker välja bort den ordinarie försäkringen kan du också behöva visa att du omfattas av en annan försäkring. Läs policyn ordentligt så att du vet vad som kommer att behövas när det är tid att hämta upp fordonet.
Kan jag hyra en bil i en månad eller längre i Turkiet?
Ja, och du hittar din drömbil på vår sida med erbjudanden för långtidsuthyrning. Ange bara dina resdatum så visar vi dig fantastiska alternativ från flera ledande leverantörer.
Var kan jag hyra en bil i Turkiet om jag är under 25?
Några företag i Turkiet hyr ut till förare under 25 och andra gör det inte. Reglerna kan skilja sig mellan leverantörer, så var noga med att vara påläst. Vissa uthyrare debiterar ytterligare avgifter för förare mellan 21 och 24. Läs noga igenom villkoren, så att du vet vad som väntar dig.

Upplev nya platser med Expedia