Början av huvudsektionen
Gratis avbokning
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
På grund av reseråden i samband med coronaviruset (covid-19) kan vissa destinationer vara otillgängliga under vissa datum. Läs mer.

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Gratis avbokning på de flesta boenden. Eftersom vi förstår vikten av flexibilitet.

Boka hyrbil med Expedia i Malta

Ta dig runt på Malta med hyrbil

Malta i Medelhavet är liten men naggande god – här finns allt man kan önska av historia, kultur och vackra omgivningar. Trots öns blygsamma storlek är det helt klart värt att hyra bil på Malta för att hitta de gömda pärlorna och maltesernas alldeles särskilda smultronställen. Om du bokar en paketresa till Malta ingår ofta hyrbil i paketet.

Hyr bil på Malta

Om du vill boka hyrbil på Malta är flygplatsen en bra startpunkt. Om du flyger till Malta finns flera av de största firmorna på plats på flygplatsen och du kan med lätthet ta dig till ditt hotell med egen bil. Det går också bra att hitta biluthyrning på Malta i någon av de större städerna som Valletta eller Sliema.

Ta hyrbilen till Maltas pärlor

Malta har enormt mycket att erbjuda den som är intresserad av arkitektur, historia och kultur. Det bästa sättet att uppleva allt detta på är just med egen bil, då du har möjlighet att resa från stad till stad och samtidigt se mycket av den vackra naturen och Medelhavets blå vatten. Varför inte bila runt ön och stanna till på de ställen som lockar? Det finns dessutom gott om bra hotell i Malta som lätt kan nås med bilen.

Några absoluta måsten på vägen är de fantastiska medeltidsstäderna som ger Malta dess alldeles speciella charm. Här finns exempelvis Mdina som ligger på en höjd med fantastisk utsikt över Medelhavet. Mdina karaktäriseras av smala små gränder, doftande citronträd och den tjocka stadsmurarna som ramar in staden. I centrum är det bilfritt och det är viktigt att tänka på om man vill bila hit.

Maltas huvudstad Valletta är ett annat självklart stopp på vägen för den bilande turisten. Valletta står idag på UNESCO:s världsarvslista och har en rad fantastiska sevärdheter som inte får missas. Fästningen S:t Elmo som började byggas i mitten av 1500-talet är en av dem. Här finns också en av Europas bästa naturhamnar samt ett stort utbud trevliga caféer och restauranger.

Malta består också av öarna Comino och Gozo och om du vill besöka dem är det perfekt att göra det med hyrbil. Öarna bjuder på något alldeles särskilt när det gäller naturupplevelser och här får man inte missa att bada i den fantastiska blå lagunen på Comino. Om du bilar på Gozo eller Comino har du också större chans att hitta en egen strandremsa eller ett charmigt café långt från turiststråken.

Att tänka på när du hyr bil på Malta

I Malta är det vänstertrafik som gäller vilket är viktigt att tänka på för ovana förare. Det finns också lite speciella regler för biluthyrning på Malta och du bör därför kontrollera vad som gäller innan du reser. Föraren måste vara minst 21 år gammal för att få hyra bil här och man får ibland betala en särskild avgift om föraren är under 25 år gammal. I städerna kan trafiken vara hetsig och på vissa platser är skyltningen bristfällig. Därför kan det vara bra att ha med sig en extra karta.

Vanliga frågor om biluthyrning i Malta

Vad är det bästa priset för en hyrbil i Malta?

Under de senaste sju dagarna kostade den billigaste hyrbilen i Malta .

Vad är det genomsnittliga priset för en hyrbil i Malta?

I genomsnitt kostar en hyrbil i Malta .

Varför bör jag boka en hyrbil med Expedia?

När du bokar hyrbilar med Expedia kan du enkelt jämföra många olika populära biluthyrningsföretag och välja det alternativ som passar dig bäst. När du bokar hyrbilar med Expedia tillkommer inga extra kostnader eller avbokningsavgifter.

Hur bokar jag en hyrbil med Expedia?

Du kan boka hyrbil med Expedia online eller via telefon. Du kan välja att antingen betala direkt eller senare. De betalningsalternativ som är tillgängliga visas när du bokar. Logga in på ditt konto eller skapa ett konto på betalningssidan för att samla Expedia Rewards-poäng på din hyrbilsbokning.

Tillkommer några ytterligare kostnader när jag avbokar en hyrbil?

Du är berättigad till full återbetalning för de flesta hyrbilsbokningar hos Expedia, oavsett när du avbokar. Alla förbetalda bokningar är dock inte berättigade till återbetalning. Granska din resplan för mer information. Om din förbetalda bokning är berättigad till återbetalning måste den avbokas minst sex timmar före hämtning. Om du är senare än så återbetalas du inte. Du återbetalas inte för oanvänd tid om du lämnar tillbaka en förbetald hyrbil före avtalad tid.

Hur avbokar jag min hyrbilsbokning via Expedia?

Logga in eller ange din e-postadress och resplansnummer för att avboka din hyrbilsbokning. Klicka sedan på Hitta resplan. Under Hantera bokning väljer du Avboka och sedan AVBOKA. Många förbetalda hyrbilsbokningar är ej återbetalningsbara. Förbetalda bokningar måste avbokas minst sex timmar före hämtning för att vara berättigade för en full återbetalning. Kontakta oss för att ändra eller avboka en hyrbilsbokning som du bokat som en del av en resa.

Bör jag boka en hyrbil online i förväg eller på plats i Malta?

Om du bokar en hyrbil hemifrån med Expedia kan du vara säker på att du får välja vilken typ av bil du vill ha. Du kan även jämföra olika erbjudanden och extraservice i förväg för att hitta det alternativ som passar dig bäst. Sedan behöver du bara hämta bilnycklarna för att påbörja din resa. Dessutom behöver du inte börja leta efter en lämplig biluthyrning när du kommer fram till resmålet eller läsa igenom en massa regler och villkor vid disken. Du kan helt enkelt ta det med ro.

Vilken typ av försäkring bör jag välja för min hyrbil?

En omfattande försäkring är ett bra val om du vill undvika obehagliga överraskningar. Det gör att du kan njuta av din resa utan att behöva oroa dig.

Måste jag betala för min hyrbil i förskott?

Vi erbjuder ett antal olika betalningsalternativ när du bokar en hyrbil. Fortsätt att läsa för att se vilket alternativ som passar dig bäst. Boka nu, betala nu Med det här alternativet bokar du en hyrbil och betalar vid bokningstillfället. Du måste ha ett kreditkort för att kunna betala i förskott och du kan använda Expedia Rewards-poäng för att täcka en delmängd av bokningskostnaderna. Vissa biluthyrningsföretag kanske låter dig betala med ett betalkort, men föraren måste ha ett giltigt kreditkort för att lämna en deposition vid hämtning. Boka nu, betala senare Med det här alternativet kan du boka en hyrbil utan att betala i förväg. I stället betalar du hela kostnaden med ett kreditkort på upphämtningsplatsen. Hyrbilsföretaget gör en reservation för depositionen på kreditkortet.

Vad bör jag tänka på när jag hyr en bil?

Se över bilen efter repor eller skador när du hämtar den. Granska bilen noga och uppmärksamma säljaren om eventuella skador innan du kör iväg.

Var kan jag hitta biluthyrningar i Malta?

Hyrbilsföretag finns ofta runt flygplatser och i stadskärnor.

Upptäck Malta

Utforska Malta med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!