Början av huvudsektionen
Typ av resa
Flyg 1
Flyg 2
Flyg 3
Flyg 4
Flyg 5
Gratis avbokning

Sök bland fler än 1 000 000 boenden och 550 flygbolag runtom i världen

Sök bland fler än en miljon flyg, hotell, paket och ännu mer

De flesta hotellbokningar kan ändras eller avbokas utan avgift från Expedia

Boka hyrbil med Expedia i Malta

Ta dig runt på Malta med hyrbil

Malta i Medelhavet är liten men naggande god – här finns allt man kan önska av historia, kultur och vackra omgivningar. Trots öns blygsamma storlek är det helt klart värt att hyra bil på Malta för att hitta de gömda pärlorna och maltesernas alldeles särskilda smultronställen. Om du bokar en paketresa till Malta ingår ofta hyrbil i paketet.

Hyr bil på Malta

Om du vill boka hyrbil på Malta är flygplatsen en bra startpunkt. Om du flyger till Malta finns flera av de största firmorna på plats på flygplatsen och du kan med lätthet ta dig till ditt hotell med egen bil. Det går också bra att hitta biluthyrning på Malta i någon av de större städerna som Valletta eller Sliema.

Ta hyrbilen till Maltas pärlor

Malta har enormt mycket att erbjuda den som är intresserad av arkitektur, historia och kultur. Det bästa sättet att uppleva allt detta på är just med egen bil, då du har möjlighet att resa från stad till stad och samtidigt se mycket av den vackra naturen och Medelhavets blå vatten. Varför inte bila runt ön och stanna till på de ställen som lockar? Det finns dessutom gott om bra hotell i Malta som lätt kan nås med bilen.

Några absoluta måsten på vägen är de fantastiska medeltidsstäderna som ger Malta dess alldeles speciella charm. Här finns exempelvis Mdina som ligger på en höjd med fantastisk utsikt över Medelhavet. Mdina karaktäriseras av smala små gränder, doftande citronträd och den tjocka stadsmurarna som ramar in staden. I centrum är det bilfritt och det är viktigt att tänka på om man vill bila hit.

Maltas huvudstad Valletta är ett annat självklart stopp på vägen för den bilande turisten. Valletta står idag på UNESCO:s världsarvslista och har en rad fantastiska sevärdheter som inte får missas. Fästningen S:t Elmo som började byggas i mitten av 1500-talet är en av dem. Här finns också en av Europas bästa naturhamnar samt ett stort utbud trevliga caféer och restauranger.

Malta består också av öarna Comino och Gozo och om du vill besöka dem är det perfekt att göra det med hyrbil. Öarna bjuder på något alldeles särskilt när det gäller naturupplevelser och här får man inte missa att bada i den fantastiska blå lagunen på Comino. Om du bilar på Gozo eller Comino har du också större chans att hitta en egen strandremsa eller ett charmigt café långt från turiststråken.

Att tänka på när du hyr bil på Malta

I Malta är det vänstertrafik som gäller vilket är viktigt att tänka på för ovana förare. Det finns också lite speciella regler för biluthyrning på Malta och du bör därför kontrollera vad som gäller innan du reser. Föraren måste vara minst 21 år gammal för att få hyra bil här och man får ibland betala en särskild avgift om föraren är under 25 år gammal. I städerna kan trafiken vara hetsig och på vissa platser är skyltningen bristfällig. Därför kan det vara bra att ha med sig en extra karta.

Upptäck Malta

Utforska Malta med Expedias reseguide och hitta de bästa hotellen, flygen, semesterpaketen och mycket mer!