Biluthyrning i Polen

Jämför hyrbilsfirmor för att få stora rabatter och boka ett paket med flyg, hotell och hyrbil, så kan du spara ännu mer.

Medlemmar sparar 10 % mer på utvalda hotell, hyrbilar och semesterboenden. Registrera dig idag.

Få maximal flexibilitet med avbokning utan avgift på de flesta hyrbilar.

Populära städer i Polen

Varje år åker miljontals utländska turister på semester i Polen. De lockas av billig shopping, mysiga kurorter, livliga badorter, spännande skidorter, städer fulla med historia och vacker natur. Med en hyrbil i Polen har du möjlighet att utforska hela spektrumet av den polska upplevelsen, i egen takt och på egna villkor.

Med hyrbil i Polen tar du dig lätt till sevärdheterna du annars skulle behöva boka en guidad busstur för att se. Vandra i Bialowiezaskogen, Europas sista urskog, och utforska de pittoreska preussiska städerna längs med nordkusten. Besök till exempel Malbork, där du finner Europas största gotiska borg, som byggdes av Tyska Orden på 1200-talet.

Ta en paus från shoppingen och de kulturhistoriska byggnaderna i storstaden genom att tillbringa en solig dag på Polens vita badstränder. Eller passa på att köra till Poznań när denna internationella universitetsstad har något av sina många spännande evenemang, som till exempel Malta teaterfestival.

Får du hyra bil i Polen?

För att hyra bil i Polen måste du vara minst 18 år och ha ett körkort som är giltigt i Polen. Ditt körkort är automatiskt godkänt i Polen om det är utfärdat i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet, det vill säga ett EU-land, Norge, Island eller Liechtenstein. Om ditt körkort är utfärdat i ett annat land behöver du en officiell översättning, ett internationellt körkort.

Din hyrbil i Polen

Det kan vara en god idé att boka din hyrbil i samband med att du beställer flygbiljett till Polen. Om du bokar en bil till din ankomst kan du vara säker på att din hyrbil i Polen väntar på dig och att du snabbt och smidigt kan ta dig vidare ut på ditt polska äventyr. När du hyr en bil med någon av våra samarbetspartner både hämtar och lämnar du bilen med full tank. På så sätt blir det inga dolda kostnader.

Din hyrbil bör vara utrustad med reflexväst. Denna skall användas om du måste stiga ur bilen på en högtrafikerad väg eller motorväg, eller om du måste utföra något arbete på bilen i vägrenen. Barn som är under tolv år och mindre än 150 centimeter långa måste ha en godkänd bilbarnstol eller bilkudde. Ditt hyrbilsbolag bör kunna förse dig med detta, särskilt om du anger behovet i förväg.

Köra bil i Polen

Polska trafikregler är förhållandevis lika de svenska, men polska förare har ett rykte av att inte leva upp till dessa regler. Detta, tillsammans med det ofta dåliga väglaget utanför storstadsområdena, bidrar till att Polen är ett av de länder i Europa där det sker flest trafikolyckor per invånare. Kör därför försiktigt, särskilt när du lämnar de nyare vägarna kring storstäderna.

Hastighetsbegränsningen är 50 km/h i polska tätorter och 130 km/h på motorvägar. Liksom i Sverige går rattfyllerigränsen vid 0,2 gram alkohol per liter blod. Att tala i mobiltelefon är förbjudet under körning, såvida man inte använder handsfreeutrustning.

Lämna inte värdesaker i bilen. Inbrott är vanligt på parkeringsplatser utan vakt, särskilt i vissa storstäder. Din hyrbil i Polen är naturligtvis polskregistrerad, så risken för inbrott är lägre än om du kör med egen bil, men det finns ingen anledning att utmana ödet.


Vanliga frågor och svar

Vad händer om jag måste avboka min hyrbil i Polen?
Om dina planer måste ändras kan du få en fullständig återbetalning på de allra flesta förskottsbetalade bokningar av hyrbil, så länge du avbokar minst sex timmar före en överenskomna upphämtningstiden. Läs igenom ditt hyrbilsavtal för säkerhets skull, eftersom några undantag finns. Du hittar mer information i bokningsbekräftelsen, och du kan även gå till vår kundtjänstportal.
Vilka typer av bilar kan man hyra i Polen?
Inte för små och inte för stora – våra kompakta fordon är det bästa valet för en hel del resenärer Polen. De här bilarna är väldigt bränsleeffektiva samt lätta att hantera och parkera, vilket gör dem perfekta för att ta sig fram i staden. En kompakt bil erbjuder lite mer utrymme än en ekonomibil, vilket gör det en aning bekvämare att utforska området. Föredrar du någonting större? Då kan du kika på vårt urval av mellanstora eller stora hyrbilar.
Varför ska man hyra bil i Polen med Expedia?
Expedia har hyrbilar för varje tillfälle, från korta dagsresor till längre bilutflykter. Du kan välja mellan pålitliga hyrbilsföretag i Polen, och med våra medlemserbjudanden kan du räkna med att du hittar ett bra pris. Visste du att du kan kombinera alla dina bokningar till en smidig paketresa? Lägg till flyg eller hotell ovanpå hyrbilen så ser du hur mycket du skulle kunna spara.
Hur hittar jag de bästa erbjudandena på hyrbil i Polen med Expedia?
Att få tag i bästa möjliga erbjudande på hyrbil i Polen är en enkel match med Expedia. Välj biltyp, lägg till ett par detaljer och jämför de olika priserna från pålitliga varumärken. Vad sägs om att även lägga till boende och flyg i din bokning? Du kan få fantastiska erbjudanden genom att bygga ihop ett eget semesterpaket.
Hur gammal måste man vara för att hyra bil i Polen?
Du som är minst 21 år får hyra bil i Polen. Kom ihåg att de flesta hyrbilsföretag debiterar en extra avgift om föraren är under en viss ålder för att täcka den ökade risken för olyckor. Unga förare får normalt inte heller hyra särskilda fordon, som extra stora bilar och premiumfordon. Granska hyreskontraktet innan du bokar för att slippa tråkiga överraskningar när du kommer fram.
Vad behöver man för att hyra bil i Polen?
Att hyra bil i Polen är lätt. I vanliga fall är det enda du behöver ett körkort och ett kreditkort i ditt namn. När du har valt den perfekta bilen ska du dock gå igenom policyn ordentligt för att kontrollera att leverantören inte har fler krav.
Kan jag hyra en bil i en månad eller längre i Polen?
Besök vår sida med erbjudanden för långtidsuthyrning, fyll i dina uppgifter och välj din drömbil. Oavsett om du ska stanna i Polen eller vill upptäcka ett större område kan Expedia hjälpa dig att hitta en långtidshyrbil till ett bra pris.
Var kan jag hyra en bil i Polen om jag är under 25?
Det beror helt på hyrbolagen i Polen, som ofta har olika åldersvillkor. Om du hittar ett företag som hyr ut till förare under 25 år bör du känna till att ytterligare avgifter kan tillkomma. Gör lite efterforskning om kostnaderna innan du hämtar din hyrbil.
Vilken försäkring ska man välja när man hyr bil i Polen?
Det hela beror på din ålder, vilken sorts fordon du vill ha och ett antal andra faktorer. Kom ihåg att läsa försäkringsvillkoren ordentligt innan du genomför din bokning.

Upplev nya platser med Expedia