Biluthyrning i Polen

Jämför billeverantörer för att få stora rabatter och boka ett paket för flyg, hotell och bil för att spara ännu mer.

Spara minst 10 % på utvalda vistelser med Expedia Rewards

Få maximal flexibilitet med avbokning utan avgift på de flesta biluthyrningar.

Populära städer i Polen

Topperbjudanden på hyrbilar i Polen

Hittar du inte det du letar efter?

Se alla hyrbilar i Polen
Se alla bilar

Varje år åker miljontals utländska turister på semester i Polen. De lockas av billig shopping, mysiga kurorter, livliga badorter, spännande skidorter, städer fulla med historia och vacker natur. Med en hyrbil i Polen har du möjlighet att utforska hela spektrumet av den polska upplevelsen, i egen takt och på egna villkor.

Med hyrbil i Polen tar du dig lätt till sevärdheterna du annars skulle behöva boka en guidad busstur för att se. Vandra i Bialowiezaskogen, Europas sista urskog, och utforska de pittoreska preussiska städerna längs med nordkusten. Besök till exempel Malbork, där du finner Europas största gotiska borg, som byggdes av Tyska Orden på 1200-talet.

Ta en paus från shoppingen och de kulturhistoriska byggnaderna i storstaden genom att tillbringa en solig dag på Polens vita badstränder. Eller passa på att köra till Poznań när denna internationella universitetsstad har något av sina många spännande evenemang, som till exempel Malta teaterfestival.

Får du hyra bil i Polen?

För att hyra bil i Polen måste du vara minst 18 år och ha ett körkort som är giltigt i Polen. Ditt körkort är automatiskt godkänt i Polen om det är utfärdat i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet, det vill säga ett EU-land, Norge, Island eller Liechtenstein. Om ditt körkort är utfärdat i ett annat land behöver du en officiell översättning, ett internationellt körkort.

Din hyrbil i Polen

Det kan vara en god idé att boka din hyrbil i samband med att du beställer flygbiljett till Polen. Om du bokar en bil till din ankomst kan du vara säker på att din hyrbil i Polen väntar på dig och att du snabbt och smidigt kan ta dig vidare ut på ditt polska äventyr. När du hyr en bil med någon av våra samarbetspartner både hämtar och lämnar du bilen med full tank. På så sätt blir det inga dolda kostnader.

Din hyrbil bör vara utrustad med reflexväst. Denna skall användas om du måste stiga ur bilen på en högtrafikerad väg eller motorväg, eller om du måste utföra något arbete på bilen i vägrenen. Barn som är under tolv år och mindre än 150 centimeter långa måste ha en godkänd bilbarnstol eller bilkudde. Ditt hyrbilsbolag bör kunna förse dig med detta, särskilt om du anger behovet i förväg.

Köra bil i Polen

Polska trafikregler är förhållandevis lika de svenska, men polska förare har ett rykte av att inte leva upp till dessa regler. Detta, tillsammans med det ofta dåliga väglaget utanför storstadsområdena, bidrar till att Polen är ett av de länder i Europa där det sker flest trafikolyckor per invånare. Kör därför försiktigt, särskilt när du lämnar de nyare vägarna kring storstäderna.

Hastighetsbegränsningen är 50 km/h i polska tätorter och 130 km/h på motorvägar. Liksom i Sverige går rattfyllerigränsen vid 0,2 gram alkohol per liter blod. Att tala i mobiltelefon är förbjudet under körning, såvida man inte använder handsfreeutrustning.

Lämna inte värdesaker i bilen. Inbrott är vanligt på parkeringsplatser utan vakt, särskilt i vissa storstäder. Din hyrbil i Polen är naturligtvis polskregistrerad, så risken för inbrott är lägre än om du kör med egen bil, men det finns ingen anledning att utmana ödet.

Vanliga frågor och svar